Αντρέας Τραχωνίτης

7.11.2010

Ο Αντρέας Τραχωνίτης ηχογραφεί ήχους από βιολιά, κιθάρες, φωνές, κουτάλια, κατσαρόλες

Τι κάνεις;
Κυρίως ηχογραφώ. Κάποτε φωνές, κάποτε κιθάρες και πολύ συχνά ολόκληρες μπάντες. Μετά τα μιξάρω. Δύσκολη διαδικασία. Άλλες φορές παίζω με τα τύμπανα και το μεταλλόφωνό μου. Όχι στο στούντιο, ούτε στο διαμέρισμα [άλλωστε θα θυμώσει η γειτόνισσα]. Τελευταία έπαιζα στο κοσμικό κέντρον Αντωνάκης με κάποιους ιδιαίτερους φίλους, τους J.Kriste, Master of Disguise.

Πού είσαι;
Συνηθίζω να είμαι στον κόσμο μου, στο eleven63, το στούντιο ηχογραφήσεών μου στη Λευκωσία. Μαζί μου μουσικοί, συνθέτες, τραγουδοποιοί και ηθοποιοί, βιρτουόζοι και μη. Σπάνια έρχονται και φωτογράφοι. Εδώ είναι και η έδρα της Λουβάνας Δίσκοι. Σιγά σιγά και άμα θέλετε, θα ακούσετε και την πρώτη της παραγωγή.

Τι σκέφτεσαι;
Σκέφτομαι ήχους, συνδυασμούς ήχων προπάντων. Όχι περίπλοκα πράματα, ένα βιολί με τρεις-τέσσερις κιθάρες, δύο φωνές [μόνο], μια κατσαρόλα και ένα κουτάλι, απλά καθημερινά πράματα. Φαντάζομαι τους ήχους να ακούγονται σε διάφορους χώρους, σε μια τεράστια αποθήκη, σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο ή πάνω σε μία σκάλα, μάλλον τετραόροφης πολυκατοικίας. Και μετά τους ηχογραφώ.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Άννι Δαμιανού

Η Άννι Δαμιανού βρίσκει πηγές έμπνευσης και τις μοιράζεται με τον κύριο Gazette Τι ...

Άννα Κουμούσιη

11.9.2011 Η Άννα Κουμούσιη φτιάχνει κοσμήματα από οτιδήποτε της κινήσει την περιέργεια και ονειρεύεται ...

Ελένη Μούζουρου

8.8.2010 Τι κάνεις; Εδώ και μερικούς μήνες ζώ και δουλεύω στο Βερολίνο Τι έχεις ...

Κυριάκος Σπύρου

Ο Κυριάκος Σπύρου κινείται μεταξύ πόλεων και μουσικών στυλ Πού γυρνάς; Προς το παρόν ...

Χάρης Κούσιος

Ο Χάρης Κούσιος χορογραφεί την πορεία του στο πεδίο του σύγχρονου χορού Τι χορεύεις; ...

αστράκι*

25.4.2010 Στη σελίδα σου στο Myspace περιγράφεις τον εαυτό σου ως καλλιτέχνη, ενώ με ...

X