“Τα Κατακάθια”

22.5.2011

 

Ο Μιχάλης Νεοφύτου και ο Παναγιώτης Γιαννακού είναι “Τα Κατακάθια

Τι κάνετε;

M.N.: Είμαστε δυο άτομα με κοινές ανησυχίες, με την ίδια πελλάρα για μουσική δημιουργία και με αρκετή όρεξη για στιχομυθία. Παίζουμε μουσική, όχι για να αποδείξουμε κάτι, αλλά για το λόγο ότι έχουμε κάτι να πούμε.
Π.Γ.: Έχουμε στην κατοχή μας μια φωνή, μια κιθάρα, ηχητικά εφέ, loops και φωνητικά ντοκουμέντα, cajon και drum machine. Με αυτά φτιάχνουμε διάφορα τραγούδια τα οποία παρουσιάζουμε ζωντανά σε μπαράκια της πόλης. Γενικά κάνουμε πειράματα σε δοκιμαστικούς σωλήνες.

Γιατί κυπριακά;

Μ.Ν.: Αν και είναι ρίσκο να μπάζεις την κυπριακή διάλεκτο στη ροκ μουσική, εντούτοις τη χρησιμοποιώ για το λόγο ότι είναι ένας πιο αληθινός τρόπος έκφρασης για μένα, μιας και μιλώ την κυπριακή διάλεκτο σε καθημερινή βάση από τότε που με θυμούμαι.
Π.Γ.: Γενικά στη μουσική δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες όπως αυτές που γράφουν πάνω “ροκ” ή “ποπ” και άλλα. Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε τραγούδια, βγάζοντας τα μέσα μας (ίσως και τα άντερά μας) προς τα έξω. Ονομάσαμε το συγκρότημά μας ‘ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ‘. Το κατακάθι είναι η στερεά ουσία που μένει από τον καφέ. Με το κατακάθι βγαίνει η τύχη. Έτσι και η δικιά μας τύχη. Ίσως μείνει, ίσως πάει στον νεροχύτη, με αποτέλεσμα να βουλώσουν μερικά σκουπίδια που μας δίνουν οδηγίες για ψήφους και για δήθεν ιδεολογίες.

Τι θα κάνετε;

Μ.Ν.: Τα σχέδιά μας για το μέλλον είναι να συνεχίσουμε να τραγουδάμε, να εκφραζόμαστε, να τζαμάρουμε, να δημιουργούμε, ν’ αγαπάμε.

+ Τα Κατακάθια δίνουν σήμερα στις 15:00 μια συναυλία στο πλαίσιο του 1ου “Καραβάνι Ροκ Φεστιβάλ” στη Φλάσου. Πληροφορίες τηλ. 99583947.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Θέλμα Κασουλίδου

H Θέλμα -χωρίς τη Λουίζ- Κασουλίδου δημιουργεί τα σκηνικά ‘ενόςκαλύτερου κόσμου Τι βλέπεις; Τη ...

Θέκλα Φλουρή

Ποια είσαι; Είμαι ένα ειλικρινέστατο άτομο, δεν μπορώ να κρύψω με τίποτα αυτό που ...

Δήμητρα Σουκιούρογλου

Επιμέλεια: Θεοδώρα Χρυσοστόμου | Φωτογραφία Ελένη Παπαδοπούλου Η Δήμητρα Σουκιούρογλου μεταφράζει σκέψεις σε ιστορίες ...

Λόνα Λαδόμματου

Ποια είσαι; Είμαι η Λόνα Λαδόμματου, μητέρα, φιλόζωη, δημιουργός και λάτρης της φύσης. Σπούδασα ...

Μαρία Ματσούκα

Ποια είσαι; Είμαι η Μαρία Ματσούκα, αρχιτέκτονας και σχεδιάστρια κοσμημάτων. Το 2012 δημιούργησα την ...

Ορέστης Σάββα

Ο Ορέστης Σάββα παίζει μουσική και ανυπομονεί για το καλοκαίρι Τι κάνεις; Παίζω κιθάρα, ...

X