Δήμος Λευκωσίας: εκτός χρονοδιαγραμμάτων

Τα έργα του Δήμου Λευκωσίας που έχουν ήδη αρχίσει δεν επηρεάζονται από την πρόσθετη κρίση που επήλθε στην κυπριακή οικονομία λόγω της έκρηξης στη ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», ωστόσο ο Δήμος που ετοίμασε προσχέδιο για τον Προϋπολογισμό του 2012 τελεί σε αναμονή της ψήφισης από τη Βουλή των μέτρων εξυγίανσης των δημοσίων οικονομικών, καθώς, όπως εξήγησε η Δήμαρχος της πρωτεύουσας, Ελένη Μαύρου, ο Προϋπολογισμός επηρεάζεται τόσο σε επίπεδο εσόδων, όσο και σε επίπεδο εξόδων.

Για την Πλατεία Ελευθερίας

Σύμφωνα με τη Δήμαρχο, οι σχεδιασμοί για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας αναπροσαρμόζονται, έχοντας ξεφύγει από το στόχο να παραδοθεί τμήμα της Πλατείας μέχρι την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο, το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Η ανάπλαση βρίσκεται στο στάδιο της τελικής φάσης υποβολής των προσφορών. Έγινε προκήρυξη και όπως είπε η Δήμαρχος η προθεσμία λήγει την 21η Σεπτεμβρίου.

Τα κατασκευαστικά έργα μπορεί να αρχίσουν και εντός Δεκεμβρίου, συνέχισε η κ. Μαύρου, προσθέτοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τυχόν προσφυγές στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών.

Ερωτηθείσα εάν αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την κυπριακή Προεδρία τμήμα της Πλατείας όπως ήταν οι πρότεροι σχεδιασμοί, η κ. Μαύρου είπε πως φαίνεται μάλλον δύσκολο, ωστόσο πρόσθεσε πως «θα εξαρτηθεί βεβαίως από το πρόγραμμα».

«Είχαμε χρονοδιαγράμματα, αφού ξεφύγαμε από το χρονοδιάγραμμα της Προεδρίας, αναθεωρούμε το πρόγραμμα», συμπλήρωσε.

Για την Πλατεία Σολωμού

Η πλατεία Σολωμού προχωρά κανονικά και αναμένεται να παραδοθεί τον Οκτώβρη ενώ επίσης κανονικά προχωρούν οι σχεδιασμοί για την υποψηφιότητα της Λευκωσίας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2017.

«Σίγουρα το οικονομικό μέρος της προετοιμασίας για τον επόμενο χρόνο θα προσαρμοστεί ανάλογα με τα δεδομένα, ωστόσο δεν επηρεάζεται ουσιαστικά», διευκρίνισε η Δήμαρχος.

Για τα υπόλοιπα έργα του Δήμου που βρίσκονται στη διαδικασία υλοποίησης, η κ. Μαύρου είπε πως αν θα υπάρξουν προσαρμογές στα χρονοδιαγράμματα, αυτές θα αποτελούν πολύ περιορισμένες αλλαγές.

Περαιτέρω εξήγησε ότι «δεν υπάρχει ακόμα ένδειξη για τον τρόπο που θα επηρεαστούν μελλοντικά έργα, είτε του Δήμου, είτε πολεοδομικά».

You May Also Like

Νέα ταινία από τον Μαρίνο Καρτίκκη

Στο στάδιο του μοντάζ βρίσκεται η νέα ταινία του Μαρίνου Καρτίκκη με τίτλο «Μέλος ...

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάφου (PIFF) διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, στις 16 – ...

Η τέχνη που μας ενώνει

Σπουδαία έργα μουσειακής αξίας, τα πλείστα από τα οποία βρίσκονταν στη συλλογή της Δημοτικής ...

Ξεκινά σήμερα το Συνέδριο για τον Ιάννη Ξενάκη

Στην παρουσία διεθνών μελετητών του έργου του Ιάννη Ξενάκη [1922-2001], αλλά και ανθρώπων που ...

Στήριξη στον πολιτισμό υποσχέθηκε εκ νέου ο ΥΠΠΑΝ

Τηλεδιάσκεψη με καλλιτέχνες, εκπροσώπους δημιουργών πού εργάζονται στον πολιτιστικό τομέα πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός ...

Απεβίωσε ο Κώστας Βουτσάς σε ηλικία 88 ετών

Ο αγαπημένος ηθοποιός  τις τελευταίες εβδομάδες είχε εισαχθεί στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Αττικόν μετά ...

X