Απειλή για την «πολιτιστική ασφάλεια» της Κίνας η Lady Gaga;

Με έξι «απαγορευμένα» τραγούδια σε μια μακρά λίστα ανεπιθύμητων δυτικών, η Lady Gaga μπορεί να νιώθει ικανοποιημένη ως η μεγαλύτερη πολιτιστική απειλή της Κίνας.

Η γνωστή τραγουδίστρια είναι στην κορυφή της «μαύρης λίστας» με τα 100  τραγούδια που όρισε το Υπουργείο Πολιτισμού της Κίνας ως απαγορευμένα, γιατί βλάπτουν την «εθνική πολιτιστική ασφάλεια» [national cultural security].  Πρόκειται για τα τραγούδια The Edge of Glory, Hair, Mary the Night, Americano, Judas και Bloody Mary.

Στην ίδια λίστα βρίσκεται η Μπιγιονσέ γιατί τραγουδά Girls Run The World, οι Backstreet Boys για το I Want It That Way αλλά και η Kέιτι Πέρι για το Last Friday Night, το οποίο αναφέρεται σε ένα ερωτικό τρίγωνο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, απαγορεύεται το «κατέβασμα» [downloading] των 100 τραγουδιών της λίστας γιατί δεν κατατέθηκαν για επίσημη έγκριση από το κράτος.

Τα περισσότερα τραγούδια προέρχονται από την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ ή την Κίνα.

Μουσικές ιστοσελίδες έλαβαν διορία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου για να αποσύρουν τα επίμαχα τραγούδια. Σύμφωνα με τις κινεζικές Αρχές, όσοι δεν το κάνουν, κινδυνεύουν να διωχθούν δικαστικά.

Αυτή είναι η τρίτη φορά φέτος που η κινεζική κυβέρνηση εξέδωσε λίστα απαγορευμένων τραγουδιών. Η Lady Gaga είχε περιληφθεί σε άλλη μία, με το τραγούδι Born This Way. Συνολικά, η κυρία Gaga και η Christina Aguilera μοιράζονται την κορυφή με επτά απαγορευμένα τραγούδια έκαστη.

Μάλιστα, η πρώτη λίστα που εκδόθηκε στις αρχές Ιανουαρίου, έθετε εκτός διαδικτύου τα χριστουγεννιάτικα Jingle Bells και Have Yourself a Merry Little Christmas.

Οι 485 εκατ. χρήστες του διαδικτύου δέχτηκαν με ιδιαίτερα σχόλια την είδηση: «Τι υπέροχη χώρα! Όποιος γράφει ένα τραγούδι, θα πρέπει να το καταθέσει στο Υπουργείο Πολιτισμού για να το τραγουδήσει!», σχολίασε κάποιος.

Η σημαντικότερη ερώτηση ωστόσο ήταν η εξής: «Το Υπουργείο Πολιτισμού θέλει να ακούμε μόνο κόκκινα [επαναστατικά] τραγούδια;».

You May Also Like

Δύο καρυάτιδες στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης

Eξέχον μνημείο, ιδιαίτερης σπουδαιότητας πέραν πάσης αμφιβολίας. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας, ...

To ρεπερτόριο ΘΟΚ για τη σεζόν 2014-2015

Τάκης Τζαμαργιάς, Νεόφυτος Ταλιώτης, Χρίστος Σιοπαχάς επιστρέφουν στο Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και αναλαμβάνουν παραγωγές ...

Μια νύχτα στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παιδιά στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, στη ...

Η κυπριακή συμμετοχή στη Μπιενάλε Νέων

Η Βικτώρια Λεωνίδου, η Ελένη Οικονόμου και ο Νικόλας Πετρίδης είναι οι καλλιτέχνες που ...

Η «Ψύχωση!» της Σάρα Κέιν επί σκηνής

Το + Iνστιτούτο [Πειραματικών Τεχνών] παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά την επιτυχημένη παράσταση «Ψύχωση!» [4.48 ...

Ο Παναγιώτης Μιχαήλ και η Λούλη Μιχαηλίδου συζητούν στο Point

Ανοικτή συζήτηση με τη Λούλη Μιχαηλίδου και τον Παναγιώτη Μιχαήλ , με αφορμή την έκθεσή ...

X