Παναγιώτης Λάρκου

30.10.2011

Ο Παναγιώτης Λάρκου θέλει να παίξει wii αλλά δεν τον αφήνει το θέατρο

Τι έκανες;

Σπούδασα, έπαιξα, έγραψα, σκηνοθέτησα, έχασα όλα μου τα μαλλιά και παντρεύτηκα. Η σειρά δεν είναι αυστηρά χρονολογική, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Κατόπιν έβαλα όλο το σπίτι σε ένα κοντέινερ και γύρισα από την Ελλάδα στην Κύπρο γιατί έτσι. Τον τελευταίο χρόνο έπαιζα στην τηλεόραση, έπαιζα στο θέατρο, έπαιζα wii όποτε προλάβαινα και σκηνοθέτησα “Το ψυγείο” του Copi για την ομάδα “όλβος” του Ευτύχιου Πουλλαΐδη.

Σ’ αρέσει το ψυγείο σου;

Μου αρέσει το ψυγείο, γιατί είναι ένα ψυγείο αντιρατσιστικό και ο ρατσισμός ήταν και πάντα θα είναι ένα άσχημο πράγμα. Πολύ.
Μου αρέσει το ψυγείο γιατί αρέσει στα παιδιά που παίζουν σε αυτό, αρέσει στον κόσμο που το παρακολουθεί, γιατί αρέσει στη σύζυγό μου, τον “πολυτιμότερο” συνεργάτη που θα μπορούσε ποτέ να έχει ένας σκηνοθέτης. Μου αρέσει γιατί αποδεικνύει -σε πείσμα πολλών- πως το θέατρο δεν έχει ανάγκη τη σοβαροφάνεια [πάμε όλοι μαζί: όξω οι σοβαροί, φτύστε όλοι με το τρία! ένα, δύο, τρία, φτου!]
Για να είναι σοβαρό, μου αρέσει γιατί είναι όμορφο να μοιράζεσαι την αλήθεια σου με τους θεατές σου και ταυτόχρονα να διατηρείς κρύο το νερό σου, κατεψυγμένο το φασολάκι σου και φρέσκες τις ιδέες σου.

Τι θα κάνεις;

Θα συνεχίσω να παίζω στην τηλεόραση για το ΡΙΚ, στο “Σπιρτόκουτο” για την ΕΘΑΛ και τον Φεβρουάριο θα σκηνοθετήσω τον Λευτέρη Σαλωμίδη στο “Killer”. Πολύ φοβάμαι πως θα έρθει το καλοκαίρι και δεν θα έχω παίξει καθόλου wii τελικά.

+ “Το ψυγείο” ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου από 1η μέχρι 6 Νοεμβρίου στη Β’ Δημοτική Αγορά [Θέατρο Ένα] Λεμεσού. Πρωταγωνιστούν ο Ευτύχιος Πουλλαΐδης στο ρόλο μιας τραβεστί, ο Πέτρος Γιωρκάτζης, ο Γιώργος Κολιάς και ο ίδιος ο Λάρκου. Κρατήσεις τηλ. 96458399. Εισιτήρια προς 12 ευρώ.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Μαριάννα Παύλου

H Μαριάννα Παύλου μεγεθύνει τα μικρά και σημαντικά Τι βλέπεις; Παρατηρώ πράγματα που δεν ...

Ανδρέας Κουτσουμπάς

Ο Ανδρέας Κουτσουμπάς θέλει πολλά και τα ψάχνει μέσα από το θέατρο Τι κάνεις; ...

Μάριος Κωνσταντίνου

27.2.2011 Ο Μάριος Κωνσταντίνου παίζει θεατρικά και σκέφτεται ρεαλιστικά Τι έκανες; Αποφοίτησα από το ...

Βαλεντίνος Κόκκινος

12.9.2010 Τι κάνεις; Συμμετέχω με ιδιαίτερη χαρά στην παράσταση “Ρουμπελστίλτσκιν” της Παιδικής Σκηνής του ...

Βασίλης Χριστοφή

Ο Βασίλης Χριστοφή σχεδιάζει την καθημερινότητα Τι σχεδιάζεις; Η δουλειά η οποία βρίσκεται στην ...

Εύη Τριανταφυλλίδη & Νεφέλη Μαλέκου

Ποιες είστε; Η Εύη Τριανταφυλλίδη (συγγραφέας) και η Νεφέλη Μαλέκου (Μαλή) (εικονογράφος) θέλουν να ...

X