Παναγιώτης Λάρκου

30.10.2011

Ο Παναγιώτης Λάρκου θέλει να παίξει wii αλλά δεν τον αφήνει το θέατρο

Τι έκανες;

Σπούδασα, έπαιξα, έγραψα, σκηνοθέτησα, έχασα όλα μου τα μαλλιά και παντρεύτηκα. Η σειρά δεν είναι αυστηρά χρονολογική, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Κατόπιν έβαλα όλο το σπίτι σε ένα κοντέινερ και γύρισα από την Ελλάδα στην Κύπρο γιατί έτσι. Τον τελευταίο χρόνο έπαιζα στην τηλεόραση, έπαιζα στο θέατρο, έπαιζα wii όποτε προλάβαινα και σκηνοθέτησα “Το ψυγείο” του Copi για την ομάδα “όλβος” του Ευτύχιου Πουλλαΐδη.

Σ’ αρέσει το ψυγείο σου;

Μου αρέσει το ψυγείο, γιατί είναι ένα ψυγείο αντιρατσιστικό και ο ρατσισμός ήταν και πάντα θα είναι ένα άσχημο πράγμα. Πολύ.
Μου αρέσει το ψυγείο γιατί αρέσει στα παιδιά που παίζουν σε αυτό, αρέσει στον κόσμο που το παρακολουθεί, γιατί αρέσει στη σύζυγό μου, τον “πολυτιμότερο” συνεργάτη που θα μπορούσε ποτέ να έχει ένας σκηνοθέτης. Μου αρέσει γιατί αποδεικνύει -σε πείσμα πολλών- πως το θέατρο δεν έχει ανάγκη τη σοβαροφάνεια [πάμε όλοι μαζί: όξω οι σοβαροί, φτύστε όλοι με το τρία! ένα, δύο, τρία, φτου!]
Για να είναι σοβαρό, μου αρέσει γιατί είναι όμορφο να μοιράζεσαι την αλήθεια σου με τους θεατές σου και ταυτόχρονα να διατηρείς κρύο το νερό σου, κατεψυγμένο το φασολάκι σου και φρέσκες τις ιδέες σου.

Τι θα κάνεις;

Θα συνεχίσω να παίζω στην τηλεόραση για το ΡΙΚ, στο “Σπιρτόκουτο” για την ΕΘΑΛ και τον Φεβρουάριο θα σκηνοθετήσω τον Λευτέρη Σαλωμίδη στο “Killer”. Πολύ φοβάμαι πως θα έρθει το καλοκαίρι και δεν θα έχω παίξει καθόλου wii τελικά.

+ “Το ψυγείο” ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου από 1η μέχρι 6 Νοεμβρίου στη Β’ Δημοτική Αγορά [Θέατρο Ένα] Λεμεσού. Πρωταγωνιστούν ο Ευτύχιος Πουλλαΐδης στο ρόλο μιας τραβεστί, ο Πέτρος Γιωρκάτζης, ο Γιώργος Κολιάς και ο ίδιος ο Λάρκου. Κρατήσεις τηλ. 96458399. Εισιτήρια προς 12 ευρώ.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Κωνσταντίνος Λεμέσιος

Ποιος είσαι; Είμαι μουσικός. Ασχολούμαι κυρίως με τη σύνθεση, γράφω μουσική για μικρού μήκους ...

Βeat Παζάρ

Η Μαρία, ο Κωνσταντίνος, η Κατερίνα και η Σύλια κρύβονται πίσω από το Βeat ...

Σοφία Μαρία Κικιλίντζια

Ποια είσαι; Μια νέα, φέρελπις ηθοποιός. Ενίοτε αιωρούμαι ανάμεσα σε πολλές προσωπικότητες και αμφιβάλλω ...

Bomba Design

19.12.2010 Ποιοι είστε; Πόμπα – Από το κυπριακό “πόμπα” που σημαίνει κάτι πραγματικά εξαιρετικό. ...

Βόρις Σαρρής

Ο Βόρις Σαρρής στα 17 του στοχάζεται το νόημα της ζωής Τι γράφεις; Στοχασμούς ...

Ίρις Πισσαρίδη

Η Ίρις Πισσαρίδη παίρνει τον Μπραμς και τον κάνει άνω-κάτω Πού είσαι; Μέσα σε ...

X