Έκθεση της Χαριτίνης Κυριάκου στην isnotgallery

Στο πρόσωπο υπάρχουν καταγεγραμμένες πολλές μικρές ιστορίες, οι οποίες φανερώνουν ή κρύβουν εμπειρίες και βιώματα από την καθημερινότητα και μη. Αυτές τις ιστορίες εξερευνά η Χαριτίνη Κυριάκου, στην νέα της έκθεση με τίτλο «Προσωπικά Μου Πρόσωπα», παρουσιάζοντας για πρώτη φορά δουλειά από προσωπογραφίες.

«Οι γραμμές στο πρόσωπο του καθενός μας, δεν είναι τυχαίες. Όταν ζωγραφίζω ένα πορτρέτο, νιώθω πως ζωγραφίζω την ψυχή ενός ανθρώπου».

Η έκθεση εκφράζει την ανάγκη της δημιουργού να εξερευνήσει την ανθρώπινη ταυτότητα μέσα από τη συναναστροφή και την επαφή της με οικεία και μη πρόσωπα.

Τα πορτρέτα της καθοδηγούνται από την ίδια την κίνηση του πινέλου και τις γραμμές που παίρνοντας τη δική τους πορεία, δημιουργούν νέες φιγούρες.

Η επιλογή της τεχνικής είναι συγκεκριμένη. Με φόντο ένα κολάζ από χαρτομάντιλα (μια υπάρχουσα τεχνική την οποία δανείστηκε και εξέλιξε ώστε να μπορεί να την εφαρμόσει στη δική της δουλειά), δουλεύει πάνω σε μπεζ χαρτί χρησιμοποιώντας υλικά όπως ακρυλικά, gouache, μολύβια και μελάνι.

Αυτή η, τέταρτη κατά σειρά ατομική έκθεση της Χαριτίνης Κυριάκου αποτελεί μια φυσική συνέχεια της κεντρικής ιδέας που πραγματεύεται ως καλλιτέχνης.  Μέσα από τη μουσική και τη ζωγραφική, εξερευνά τη διαμόρφωση του «εγώ», χρησιμοποιώντας διάφορες παραμέτρους και κοινωνικά πλαίσια όπως είναι ο θάνατος, ο έρωτας, η ζωή και η ομορφιά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Η Χαριτίνη Κυριάκου γεννήθηκε το 1979 στη Λευκωσία.  Αφού αποφοίτησε από το Art and Design Foundation Course Centre, στα 18 της έφυγε για σπουδές στον κλάδο Fine Arts στο Πανεπιστήμιο Hertfordshire της Αγγλία.

Μετά από δύο χρόνια, βρέθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Μουσική Τεχνολογία στο ΙΕΚ Ακμή.

Το 2001, με την επιστροφή της στην Κύπρο, παρουσίασε στο Καφεωδείο την πρώτη της ατομική έκθεση, με τίτλο «Θυλή» και κεντρικό θέμα, το γυμνό γυναικείο σώμα.

Το 2009, πραγματοποίησε τη δεύτερη ατομική της έκθεση με τίτλο «Χαριτίνη» στην Γκαλερί 2.

Το 2010, 13 έργα σε μολύβι, απετέλεσαν την τρίτη της έκθεση με τίτλο «Μήνες Μείνε».

Κατά τη διάρκεια των δέκα αυτών χρόνων, έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Ταυτόχρονα με την ζωγραφική,  εξελίσσει τη μουσική και τη συγγραφική της πορεία.  Το 2006 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Αφου Έρω», με δικά της ποιήματα που συνοδεύονται από επίσης δικά της σχέδια.

Παράλληλα, λαμβάνει μέρος σε συναυλίες στο πλαίσιο των οποίων παρουσιάζει και δικά της τραγούδια, υπήρξε μέλος του συγκροτήματος «Τραυματίες Καναπέ» ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει cd με δικά της τραγούδια.

 

+ Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου στον πολυχώρο τέχνης isnotgallery, στην παλιά Λευκωσία. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 14 Δεκεμβρίου στις 19.00. Πληροφορίες:  art@isnotgallery.com, www.isnotgallery.com και στο τηλέφωνο 22 343 670.

Is Not Gallery: Οδυσσέως 11 (εντός των τειχών), 1017, Λευκωσία.

 

 

 

You May Also Like

Ρεσιτάλ με τον Alexis Descharmes

O Alexis Descharmes, ένας σύγχρονος συνθέτης ρεπερτορίων για βιολοντσέλο, φιλοξενείται στο Ίδρυμα ARTος την ...

Rock ενάντια στην κρίση, στην Πλατεία Ηρώων

Το Θέατρο Ριάλτο σηκώνει αυλαία στην νέα σεζόν την 1η Σεπτεμβρίου με το 2ο ...

Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ 2019

Για δεύτερη χρονιά φέτος πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Το Σκαλί» Αγλαντζιάς το Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, ...

O οργανοποιός Ανδρέας Παπαδάμου σε Λευκωσία και Λεμεσό

Ο οργανοποιός Ανδρέας Παπαδάμου από τη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται στην Κύπρο για δύο παρουσιάσεις ...

«Νέες Συνάψεις» τριών καλλιτεχνών στην Πάφο

Οι Μιχάλης Χαραλαμπίδης, Σέργης Χατζηαδάμος και Αιμίλιος Κουτσοφτίδης παρουσιάζουν έργα τους στην έκθεση με ...

Έκθεση του Πόλυ Πεσλίκα στην γκαλερί Penindaplinena

Στην γκαλερi Penindaplinena, στη Λεμεσό, παρουσιάζεται η νέα ατομική έκθεση του Πόλυ Πεσλίκα, με ...

X