Έκθεση της Χαριτίνης Κυριάκου στην isnotgallery

Στο πρόσωπο υπάρχουν καταγεγραμμένες πολλές μικρές ιστορίες, οι οποίες φανερώνουν ή κρύβουν εμπειρίες και βιώματα από την καθημερινότητα και μη. Αυτές τις ιστορίες εξερευνά η Χαριτίνη Κυριάκου, στην νέα της έκθεση με τίτλο «Προσωπικά Μου Πρόσωπα», παρουσιάζοντας για πρώτη φορά δουλειά από προσωπογραφίες.

«Οι γραμμές στο πρόσωπο του καθενός μας, δεν είναι τυχαίες. Όταν ζωγραφίζω ένα πορτρέτο, νιώθω πως ζωγραφίζω την ψυχή ενός ανθρώπου».

Η έκθεση εκφράζει την ανάγκη της δημιουργού να εξερευνήσει την ανθρώπινη ταυτότητα μέσα από τη συναναστροφή και την επαφή της με οικεία και μη πρόσωπα.

Τα πορτρέτα της καθοδηγούνται από την ίδια την κίνηση του πινέλου και τις γραμμές που παίρνοντας τη δική τους πορεία, δημιουργούν νέες φιγούρες.

Η επιλογή της τεχνικής είναι συγκεκριμένη. Με φόντο ένα κολάζ από χαρτομάντιλα (μια υπάρχουσα τεχνική την οποία δανείστηκε και εξέλιξε ώστε να μπορεί να την εφαρμόσει στη δική της δουλειά), δουλεύει πάνω σε μπεζ χαρτί χρησιμοποιώντας υλικά όπως ακρυλικά, gouache, μολύβια και μελάνι.

Αυτή η, τέταρτη κατά σειρά ατομική έκθεση της Χαριτίνης Κυριάκου αποτελεί μια φυσική συνέχεια της κεντρικής ιδέας που πραγματεύεται ως καλλιτέχνης.  Μέσα από τη μουσική και τη ζωγραφική, εξερευνά τη διαμόρφωση του «εγώ», χρησιμοποιώντας διάφορες παραμέτρους και κοινωνικά πλαίσια όπως είναι ο θάνατος, ο έρωτας, η ζωή και η ομορφιά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Η Χαριτίνη Κυριάκου γεννήθηκε το 1979 στη Λευκωσία.  Αφού αποφοίτησε από το Art and Design Foundation Course Centre, στα 18 της έφυγε για σπουδές στον κλάδο Fine Arts στο Πανεπιστήμιο Hertfordshire της Αγγλία.

Μετά από δύο χρόνια, βρέθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Μουσική Τεχνολογία στο ΙΕΚ Ακμή.

Το 2001, με την επιστροφή της στην Κύπρο, παρουσίασε στο Καφεωδείο την πρώτη της ατομική έκθεση, με τίτλο «Θυλή» και κεντρικό θέμα, το γυμνό γυναικείο σώμα.

Το 2009, πραγματοποίησε τη δεύτερη ατομική της έκθεση με τίτλο «Χαριτίνη» στην Γκαλερί 2.

Το 2010, 13 έργα σε μολύβι, απετέλεσαν την τρίτη της έκθεση με τίτλο «Μήνες Μείνε».

Κατά τη διάρκεια των δέκα αυτών χρόνων, έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Ταυτόχρονα με την ζωγραφική,  εξελίσσει τη μουσική και τη συγγραφική της πορεία.  Το 2006 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Αφου Έρω», με δικά της ποιήματα που συνοδεύονται από επίσης δικά της σχέδια.

Παράλληλα, λαμβάνει μέρος σε συναυλίες στο πλαίσιο των οποίων παρουσιάζει και δικά της τραγούδια, υπήρξε μέλος του συγκροτήματος «Τραυματίες Καναπέ» ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει cd με δικά της τραγούδια.

 

+ Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου στον πολυχώρο τέχνης isnotgallery, στην παλιά Λευκωσία. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 14 Δεκεμβρίου στις 19.00. Πληροφορίες:  art@isnotgallery.com, www.isnotgallery.com και στο τηλέφωνο 22 343 670.

Is Not Gallery: Οδυσσέως 11 (εντός των τειχών), 1017, Λευκωσία.

 

 

 

You May Also Like

Διάλεξη από την Νάσα Παταπίου για τον «Πύργο της Χήνας»

«Νέα στοιχεία για τον Πύργο της Χήνας» είναι το θέμα της διάλεξης που θα ...

Ένας «ισπανικός» Ιππόλυτος στην Κύπρο

Ο Ιππόλυτος του Ευριπίδη, μία ισπανική παραγωγή του Maltravieso Teatro και της La Almena ...

«Τάσεις και αναζητήσεις στην ποίηση της γενιάς της εισβολής»

Ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής ανακοινώνει τη συνέχιση των διαλέξεων της Σειράς «Τάσεις και ...

Η λογοτεχνία επιστρέφει στην πόλη της Λεμεσού

Μια βραδιά λογοτεχνικής ανάγνωσης στο πλαίσιο της σειράς «Η λογοτεχνία στην πόλη» πραγματοποιούν στις ...

Ο Οκτώβριος στο Θέατρο Ριάλτο

Τι θα παρακολουθήσουμε τον Οκτώβριο στο Θέατρο Ριάλτο! 02/10, Παρασκευή, 20:30, (60’) «Πολιτισμός στα ...

«Μεθεόρτια» στην Αθήνα με έργα Κυπρίων και Ελλήνων καλλιτεχνών

Επτά Κύπριοι και επτά Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχουν σε μια κοινή έκθεση με τίτλο «Μεθεόρτια», ...

X