Κλάπηκε γλυπτό της Barbara Hepworth

Ένα από τα διασημότερα γλυπτά Δημόσιας Τέχνης της Barbara Hepworth, το οποίο για 40 χρόνια δέσποζε στο Dulwich Park στην Αγγλία κλάπηκε το βράδυ της Δευτέρας, με την αστυνομία να υποψιάζεται κλέφτες μετάλλων!

 

Το επόμενο πρωί, οι εργαζόμενοι στο πάρκο αντίκρυσαν μια κενή βάση. Εικάζεται πως οι κλέφτες οδήγησαν μέχρι το γλυπτό παραβιάζοντας την πύλη του πάρκου.

barbaraΚαθώς οι τιμές του χαλκού και του μπρούντζου ανεβαίνουν, έχουν σημειωθεί πολλές ληστείες μετάλλων στην Αγγλία, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, σε κτήρια και σε έργα τέχνης.

Η αστυνομία του Λονδίνου δίνει 1000 βρετανικές λίρες σε όσους έχουν σημαντικές πληροφορίες να δώσουν σχετικά με τη ληστεία στο πάρκο.

Το γλυπτό της Barbara Hepworth, ένα από έξι με τίτλο Two Forms [Divided Circle], δημιουργήθηκε το 1969 και τοποθετήθηκε έκτοτε στο μέσο του πάρκου όπου δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας.

Η μεταφορά του δίμετρου και ογκώδους γλυπτού πρέπει να ήταν δύσκολη υπόθεση, ωστόσο δεν υπάρχουν πιθανότητές μεταπώλησής του ως έργου τέχνης.

Η κλοπή έρχεται ένα μήνα μετά την κλοπή ενός μπρούτζινου γλυπτού του Dr Alfred Salter από το Rotherhithe, στην ίδια περιοχή.

Σε προηγούμενη περίπτωση της κλοπής ενός γλυπτού του Χένρι Μουρ το 2005, επιβεβαιώθηκε το 2009 πως οι κλέφτες το έλιωσαν  εισπράττοντας κάτι λιγότερο από 1500 λίρες.

ΠΗΓΗ: ΤΗΕ GUARDIAN

You May Also Like

ΕΕ και UNESCO ενώνουν δυνάμεις για την πολιτιστική κληρονομιά

Λίγο πριν την εκπνοή του 2018 και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς όπως ορίστηκε ...

Κύπρια b-girl διεκδικεί μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεολαίας 2018

Η πρώτη Κυπριακή ομάδα Break dance προκρίθηκε στην δεύτερη φάση των Ευρωπαϊκών Προκριματικών Αγώνων ...

Διάλεξη της Τετάρτης | Χριστόφορος Σάββα – 50 χρόνια μετά

H επόμενη Διάλεξη της Τετάρτης στη Λεβέντειο Πινακοθήκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 με θέμα Χριστόφορος Σάββα – 50 χρόνια ...

Πολιτιστική κληρονομιά: Τα πρωτοσέλιδα του 2019

Αρνητικό πρόσημο είχαν οι ειδήσεις για την πολιτιστική κληρονομιά που βρέθηκαν στα διεθνή πρωτοσέλιδα ...

Six impossible things before breakfast

Ολοκληρώνεται αύριο στον χώρο We Are Bud στο Μεταξουργείο στην Αθήνα η έκθεση “Six ...

Songs of my neighbours: οι πρώτες δράσεις

Με ένα εργαστήρι και ένα ζωντανό ταξίδι στη μνήμη, από τους κατοίκους του χωριού ...

X