Ενίσταται η Λεμεσός για τον αποκλεισμό της από τον θεσμό της ΕΠΠ

Ετοιμότητα δηλώνουν ο δήμος Λεμεσού και η Ομάδα που ετοίμασε τον φάκελο της υποψηφιότητας της πόληςγια την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, να θέσουν στο μικροσκόπιο την έκθεση με το σκεπτικό της απόφασης αποκλεισμού της Λεμεσού από την διεκδίκηση του τίτλου.

Η πολυαναμενόμενη έκθεση δεν δημοσιεύτηκε χθες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού όπως αναμενόταν, όπως δεν δημοσιεύτηκε ούτε την περασμένη Παρασκευή όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η εξήγηση που δίνεται όσον αφορά την καθυστέρηση που σημειώνεται, είναι ότι αυτή σχετίζεται με τις απαντήσεις που πρέπει να δοθούν, στην ένσταση που υπέβαλαν οι εκπρόσωποι της Λεμεσού για την απόφαση της προεπιλογής.

Η ένσταση που υποβλήθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση της προεπιλογής των πόλεων που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, αφορά κυρίως διαδικαστικά θέματα και συγκεκριμένα την σύσταση της Επιτροπής που όρισε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού,  αφού σε αυτή την μετέχουν δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο, έχει ενεργή εμπλοκή στην υποψηφιότητα της Λευκωσίας.

 

Παράλληλα γίνεται λόγος για τα διάφορα ευτράπελα που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των υποψηφιοτήτων, αφού το περιεχόμενο ερωτήσεων των εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής προς την ομάδα της Λεμεσού, έδιναν την εντύπωση ότι δεν αφορούσαν την υποψηφιότητα της Λεμεσού αλλά άλλη πόλη. Παράλληλα γίνεται αναφορά σε εχθρική στάση και ψυχρότητα μελών της Επιτροπής έναντι της Λεμεσού.

Αποφεύγοντας να αποκαλύψει τις παραπέρα κινήσεις του, ο δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου,  αρκέστηκε να δηλώσει στον «Π» ότι η ομάδα που ετοίμασε τον φάκελο της υποψηφιότητας θα μελετήσει το σκεπτικό της απόφασης,  επιφυλάσσοντας το δικαίωμα της για κάθε κατάλληλη ενέργεια.

Δεν αποκλείεται σε περίπτωση που το δικαιολογητικό της απόφασης δεν ικανοποιήσει τους εκπροσώπους της Λεμεσού,  να προσφύγουν δικαστικά αυτή την φορά, υποβάλλοντας ένσταση κατά της απόφασης της Επιτροπής.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΝΕΣΤΟΡΟΣ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ 23/01/2012

You May Also Like

14o Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου

Ορισμένους από τους σημαντικότερους σολίστες στον διεθνή χώρο της μουσικής φιλοξενεί και φέτος στην ...

Γλυπτά φορέματα της Κάλλας από αλουμίνιο

Γλυπτά κοστούμια εμπνευσμένα από ρόλους της Μαρίας Κάλλας, έργα του γλύπτη Νίκου Φλώρου παρουσιάζονται ...

Άλματα στον Φέγγαρο

Συνέντευξη στη Μερόπη Μωυσέως Ξεκίνησε το 2011 με τη συμμετοχή τριών συγκροτημάτων, για μια ...

SHORT MATTERS!: Φεστιβάλ Βραβευμένων Ευρωπαϊκών Ταινιών Μικρού Μήκους

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου και το Ίδρυμα ARTos, σε ...

«Τα ίχνη γράφουν Άνθρωπο» / Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει την έκθεση «Τα ίχνη γράφουν Άνθρωπο» που αποτελείται ...

Ζητείται intern στο Point Centre for Contemporary Art

Το Point Centre for Contemporary Art ανακοινώνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πραγματοποίηση μη αμειβόμενης ...

X