Ενίσταται η Λεμεσός για τον αποκλεισμό της από τον θεσμό της ΕΠΠ

Ετοιμότητα δηλώνουν ο δήμος Λεμεσού και η Ομάδα που ετοίμασε τον φάκελο της υποψηφιότητας της πόληςγια την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, να θέσουν στο μικροσκόπιο την έκθεση με το σκεπτικό της απόφασης αποκλεισμού της Λεμεσού από την διεκδίκηση του τίτλου.

Η πολυαναμενόμενη έκθεση δεν δημοσιεύτηκε χθες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού όπως αναμενόταν, όπως δεν δημοσιεύτηκε ούτε την περασμένη Παρασκευή όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η εξήγηση που δίνεται όσον αφορά την καθυστέρηση που σημειώνεται, είναι ότι αυτή σχετίζεται με τις απαντήσεις που πρέπει να δοθούν, στην ένσταση που υπέβαλαν οι εκπρόσωποι της Λεμεσού για την απόφαση της προεπιλογής.

Η ένσταση που υποβλήθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση της προεπιλογής των πόλεων που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, αφορά κυρίως διαδικαστικά θέματα και συγκεκριμένα την σύσταση της Επιτροπής που όρισε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού,  αφού σε αυτή την μετέχουν δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο, έχει ενεργή εμπλοκή στην υποψηφιότητα της Λευκωσίας.

 

Παράλληλα γίνεται λόγος για τα διάφορα ευτράπελα που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των υποψηφιοτήτων, αφού το περιεχόμενο ερωτήσεων των εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής προς την ομάδα της Λεμεσού, έδιναν την εντύπωση ότι δεν αφορούσαν την υποψηφιότητα της Λεμεσού αλλά άλλη πόλη. Παράλληλα γίνεται αναφορά σε εχθρική στάση και ψυχρότητα μελών της Επιτροπής έναντι της Λεμεσού.

Αποφεύγοντας να αποκαλύψει τις παραπέρα κινήσεις του, ο δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου,  αρκέστηκε να δηλώσει στον «Π» ότι η ομάδα που ετοίμασε τον φάκελο της υποψηφιότητας θα μελετήσει το σκεπτικό της απόφασης,  επιφυλάσσοντας το δικαίωμα της για κάθε κατάλληλη ενέργεια.

Δεν αποκλείεται σε περίπτωση που το δικαιολογητικό της απόφασης δεν ικανοποιήσει τους εκπροσώπους της Λεμεσού,  να προσφύγουν δικαστικά αυτή την φορά, υποβάλλοντας ένσταση κατά της απόφασης της Επιτροπής.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΝΕΣΤΟΡΟΣ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ 23/01/2012

You May Also Like

Επίθεση στην αρχαιολογική κληρονομιά της Αιγύπτου

Περί τα χίλια εκθέματα άρπαξαν αρχαιοκάπηλοι τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου από το αρχαιολογικό ...

H Κύπρια συγγραφέας Κωνσταντία Σωτηρίου νικήτρια του Βραβείου Διηγήματος της Κοινοπολιτείας 2019

Η συγγραφέας Κωνσταντία Σωτηρίου αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια του μεγαλύτερου διεθνούς λογοτεχνικού διαγωνισμού στον ...

Iδού η αφίσα του ΛΕΥΚΩΣΙΑ LOOP FESTIVAL

Στις 5 και 6 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη διοργάνωση του Λευκωσία Loop Festival, ...

Έφυγε από τη ζωή η Πόλυ Πάνου

Έφυγε σήμερα από τη ζωή η Πόλυ Πάνου, μια από τις σημαντικές φωνές του ...

Αυτοί είναι οι νικητές των Βραβείων Θεάτρου ΘΟΚ

Βαρνάβας Κυριαζής, Ανδρέας Τσέλεπος και Ελενα Κοτασβήλι είναι οι νικητές των φετινών Βραβείων Θεάτρου ...

Τα βρετανικά μουσεία δε συμφωνούν με το Brexit

Η έκθεση με τα έργα του κλασικού Ισπανού ζωγράφου, Χοσέ ντε Ριβέρα (Jose’ de ...

X