Κι άλλο βραβείο για το «Παλάτι» του Αντώνη Μάρα

Εξακολουθεί να σαρώνει τα βραβεία η αντιπολεμική μικρού μήκους ταινία του ελληνικής καταγωγής Αντώνη Μάρα «Το Παλάτι» [The Palace] με θέμα την Κύπρο.

Το φιλμ του σκηνοθέτη από την Αδελαΐδα κέρδισε το πρώτο βραβείο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Flickerfest που έγινε στο Σίδνεϊ. Την ίδια μέρα το ίδιο φιλμ κέρδισε και το βραβείο καλύτερης ταινίας και καλύτερου σεναρίου της Αυστραλιανής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης.

«Το Παλάτι», το οποίο είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής του 1974, κέρδισε πέρσι το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σίδνεϊ, το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους της Αυστραλίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Μελβούρνη και το βραβείο του κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αδελαΐδας. Επίσης, απέσπασε και άλλες διακρίσεις, ενώ το μεγάλο όνειρο του Αντώνη Μάρα είναι μια υποψηφιότητα στα Όσκαρ, με τους Αυστραλούς κριτικούς να τον στηρίζουν κάνοντας λόγο για «αριστούργημα».

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας κυπριακής οικογένειας που προσπαθεί να ξεφύγει από τα τουρκικά στρατεύματα το 1974 και βρίσκει καταφύγιο σε ένα εγκαταλελειμμένο παλάτι της Οθωμανικής περιόδου στη Λευκωσία. Εκεί ένας νεαρός Τουρκοκύπριος στρατιώτης έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τη σκληρή πραγματικότητα του πολέμου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

You May Also Like

Απεβίωσε ο Λούτσιο Ντάλα

Tην τελευταία του πνοή στο Μοντρέ της Ελβετίας όπου βρισκόταν για μία σειρά από ...

Ανοικτή πρόσκληση για το «Secondhand knowledge research project»

Ανοικτή πρόσκληση για το «Secondhand knowledge research project», το οποίο θα διεξαχθεί από τις ...

Κύπριοι λογοτέχνες: Απόφαση-σταθμός και πολυετής δικοινοτική δράση

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Την απόφαση να απαλείψει τη λέξη «τουρκική» από την ονομασία ...

Πάφος2017 | Ανοικτή πρόσκληση για δημιουργία ντοκιμαντέρ

Ο Οργανισμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε επαγγελματίες ...

Έφυγε από τη ζωή ο Στάθης Ψάλτης

Ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ο Στάθης Ψάλτης άφησε την τελευταία του ...

X