Στο Ισραήλ η χάρη της Αλυκής Λάρνακας

Τη σπάνια ομορφιά της αλυκής Λάρνακας με την παρουσία των φλαμίνγκο και των άλλων αποδημητικών πουλιών, θα προβάλει στο Ισραήλ ο γνωστός σκηνοθέτης και παραγωγός Ραν Λεβί Γιαμαμόρι, ο οποίος αυτές τις μέρες βρίσκεται στην πόλη του Ζήνωνα για την ετοιμασία δύο ντοκιμαντέρ με θέμα τη φύση της Λάρνακας.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στην εφημερίδα «Πολίτης», το πρώτο ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο φεστιβάλ της Τζιάφα [συνοικία του Τελ Αβίβ], το οποίο κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον περίπου 50 χιλιάδων επισκεπτών, ντόπιων και ξένων.

Το φεστιβάλ της Τζιάφα θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Απριλίου και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ στο Ισραήλ. Θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι τα πουλιά της αστικής φύσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαμαμόρι, η περιοχή της αλυκής με τα φλαμίνγκο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον ενώ εξ’ ίσου ενδιαφέρουσα θεωρεί και την παρουσία των σουσουράδων, που ξεχειμωνιάζουν αυτή την εποχή κατά δεκάδες χιλιάδες στις φοινικιές του παραλιακού μετώπου. Ο ίδιος θεωρεί πολύ ενδιαφέρουσα περιοχή για την παρατήρηση πουλιών την κοινότητα του Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας. «Πολλοί συμπατριώτες μου, που επιθυμούν να επισκεφθούν το νησί σας, δεν ενδιαφέρονται μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και για τη φύση. Και η ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας διαθέτει φυσικό περιβάλλον σπάνιας ομορφιάς», σημείωσε.

Τα φλαμίνγκο    

Επιπρόσθετα, ο Ραν Λεβί Γιαμαμόρι, ο οποίος ειδικεύεται στα ντοκιμαντέρ για τη φύση, θα ετοιμάσει ένα σύντομο φιλμάκι με αποκλειστικό θέμα τα φλαμίνγκο που επισκέπτονται κάθε χειμώνα την αλυκή Λάρνακας.

Το φιλμάκι θα προβληθεί στο ισραηλινό κανάλι National Geographic, με προοπτική να προβάλλεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα και στο διεθνές κανάλι National Geographic.

Όπως εξήγησε, οι λόγοι που επέλεξε τη Λάρνακα είναι το «υπέροχο θέαμα των φλαμίνγκο» και των άλλων αποδημητικών πουλιών [περίπου 80 είδη] στην αλυκή, η ενδιαφέρουσα χλωρίδα της αλυκής που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ανεμώνες και ορχιδέες καθώς και οι χιλιάδες σουσουράδες που συγκεντρώνονται στις φοινικούδες. «Ο σκηνοθέτης που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους ντοκιμαντέρ, δηλαδή ν’ απαθανατίζει εικόνες από τη φύση, είναι ένας κυνηγός. Απλά εγώ δεν έχω όπλο, έχω μια κάμερα. Τ’ αποτελέσματα μέχρι σήμερα είναι εξαιρετικά. Σ’ αυτό βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες με τις βροχερές μέρες. Θα παραμείνω πέντε μέρες στη Λάρνακα κι ελπίζω ν’ απαθανατίσω ακόμα πιο ενδιαφέρουσες εικόνες», κατέληξε.

Ο κ. Γιαμαμόρι φιλοξενείται από την εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λάρνακας και τον ΚΟΤ, στα πλαίσια των ενεργειών της εταιρείας για ανάδειξη και προώθηση στο εξωτερικό του υγροβιότοπου της αλυκής.

Στη φωτογραφία, ο σκηνοθέτης Ραν Γιαμαμόρι [δεξιά] με τον κινηματογραφιστή Ρόνεν Βατούρι, οι οποίοι ετοιμάζουν τα ντοκιμαντέρ για τη Λάρνακα

You May Also Like

Ιανουάριος στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου

  Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, υποδέχεται τη νέα χρονιά με μια σειρά ...

«Contemporary heart» στην Γκαλερί Αποκάλυψη

Μια διαφορετική και πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής υπό τον γενικό τίτλο «Contemporary heart» παρουσιάζει στις ...

Crowdfunding για Κύπριους μουσικούς

Χρηματικό ποσό ύψους 20 χιλιάδων δολαρίων αποτελεί τον στόχο διαδικτυακής εκστρατείας συλλογής χρημάτων για ...

Ο Δημήτρης Μηνά φωτογραφίζει σε γυαλί

Ο Δημήτριος Μηνά κατάγεται από τη Λάρνακα.Σπούδασε μεικτά μέσα στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα το 2004 ...

O Ai Weiwei στους ρυθμούς του Gangnam style [video]

Ο Κινέζος καλλιτέχνης και ακτιβιστής Άι Γουέιουεϊ υποκύπτει στο παγκόσμιο φαινόμενο του Gangnam Style, ...

O Mικελάντζελο αποτύπωσε το ανθρώπινο κυκλοφορικό σύστημα, εκατό χρόνια πριν την επιστήμη

Ο εμβληματικός καλλιτέχνης Μικελάντζελο προχώρησε στην αποτύπωση του ανθρώπινου κυκλοφορικού συστήματος στο αριστούργημά του ...

X