Ο Διονύσης Σαββόπουλος στην Κύπρο με τη «Συναυλία των Κεριών»

Τρεις παραστάσεις με τη «Συναυλία των Κεριών θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ο περίφημος Διονύσης Σαββόπουλος, με τη μουσική ομάδα «ΒΑΡύΑΥΛΟΣ ΙΙΙ», σε μια διαφορετική μουσική παράσταση.

 

Η ομάδα, που αποτελείται από τους νεαρούς επαγγελματίες μουσικούς, Ευάγγελο Χριστοδούλου, Νεοκλή Νεοφυτίδη και Βασίλη Πριοβόλο, θα παρουσιάσει στις 27 και 28 Ιανουαρίου στις 20:30 και στις 29 Ιανουρίου στις 18:30 στην Αίθουσα Καστελλιώτισσα, ορχηστρικά κομμάτια τα οποία θα εκτελεσθούν με όργανα όπως πιάνο, φαγκότο, αναγεννησιακά φλάουτα κ.λπ., έχοντας ως κύριο στόχο να φέρει αυτά τα ακούσματα πιο κοντά στο ευρύ κοινό.

 

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σε ένα χώρο μεσαιωνικό, τα πλείστα μουσικά όργανα που θα ακουστούν ανήκουν στην ίδια με αυτήν εποχή και ο χώρος θα φωτίζεται σχεδόν μόνο με κεριά. Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η μουσική του παρέα δεσμεύονται πως η παράσταση θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους όσοι θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν.

Ο γνωστός Έλληνας τραγουδοποιός, με τη γνωστή πληθωρική του φυσιογνωμία, έδωσε όλο του τον ενθουσιασμό για την πραγματοποίηση αυτής της παράστασης, από τη γένεσή της μέχρι να «φτάσει» επί σκηνής. Όλες οι πρόβες έγιναν κάτω από την προσωπική του επίβλεψη και είναι ιδαίτερα χαρουμενος που για πρώτη φορά αυτή η προσπάθεια θα παρουσιαστεί στο κυπριακό κοινό.

Ο ίδιος θα είναι παρών και στις τρεις παραστάσεις και θα «παρουσιάσει» το έργο του μέσα από μια ολότελα διαφορετική προσέγγιση, αποκαλύπτοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του.

Η παράσταση θα είναι χωρισμένη σε δύο μέρη, στο «Σαββόραμα» στο οποίο θα ακουστούν τα γνωστότερα και όχι μόνο έργα του Διονύση Σαββόπουλου και στους «Μουσικούς Διαλόγους» οπότε θα ακουστούν έργα, του Χατζιδάκι, του Πιατζόλα, του Νίνο Ρότα κ.ά.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως όλο το εικαστικό που έχει φιλοτεχνήσει το έντυπο υλικό προβολής της παράστασης έχει επιλεγεί από τον ίδιο τον Σαββόπουλο μετά από διαγωνισμό που έχει ήδη προκυρηχθεί ανάμεσα στους φοιτητές της Σχολής Τριτοβάθμιας Εκπαιδευσης, Γραφικών και Εικαστικών τεχνών «Αιγαία». Ο φοιτητής που έχει κερδίσει το διαγωνισμό είναι ο Νικόλας Φοινικαρίδης.

Η «Συναυλία των Κεριών» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.

 

+ Θα δοθούν τρεις συναυλίες στις 27 και 28 Ιανουαρίου στις 20:30 και στις 29 Ιανουαρίου στις 18:30. Όλα τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Εισιτήρια προς 25 ευρώ. Πληροφορίες τηλ. 70008242.


Σημεία πώλησης εισιτηρίων:

  • Περίπτερο Οκτάγωνο (Περιοχή Σταυρού) τηλ. 22494775
  • Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών «Αιγαία (Αγίοι Ομολογητές) τηλ. 22445757

 

 


 

 

You May Also Like

Εγκαίνεια του καφενείου – αντικερί «Αιώνες»

Η γνωστή αντικερί της λεωφ. Λεμεσού ανακαινίζεται, βρίσκει χώρο και για ένα καφενείο, και ...

Κυπριακές συμμετοχές στη διεθνή έκθεση «Τέχνη: Απάντηση στη Σύγκρουση»

Μια μεγάλη διεθνής έκθεση με έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο εγκαινιάζεται στις 17 ...

«Ο Μονόλογος του Τσάρου» του Μαρκ Τουέιν από την Alpha Square

Ένα έργο πολιτικής σάτιρας, από τον πιο ευαίσθητο, πολιτικά και κοινωνικά, Αμερικανό συγγραφέα του ...

Νύχτα των Μουσείων στην Κρατική Πινακοθήκη

Την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων που γιορτάζεται φέτος στις 19 Μαϊου τιμά το Υπουργείο Παιδείας ...

Έρχεται το δεύτερο Living Color Music & Arts Festival

Tο Living Color Music & Arts Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ αυτού του είδους που ...

«Πάμε» για θέατρο και συναυλίες (online)

Τρεις ξεχωριστές δράσεις που μας φέρνουν κοντά στη σύγχρονη κυπριακή δημιουργία πραγματοποιούνται σήμερα στο ...

X