Έκθεση του Γιώργου Κοτσώνη

Με ζωγραφικά έργα του κατεξοχήν εικαστικού ποιητή του γυναικείου κάλλους, η Αίθουσα Τέχνης ΑΜΟΡΓΟΣ και η Gold PLANET Furnishings, τιμoύν τη μέρα προσφοράς, δραστηριότητας και δικαιωμάτων της γυναίκας, την 8η του Μάρτη.

«Στο εικαστικό αφιέρωμα της 8ης του Μάτρη, θελήσαμε να δώσουμε και μια άλλη διάσταση. Να συνδυάσουμε την Τέχνη με την Τέχνη του Επιχειρείν! Στους δύσκολους καιρούς να βάλουμε την Τέχνη στη ζωή μας. Είναι, εξάλλου, αποδεδειγμένο ότι κατά έναν περίεργο τρόπο σε περιόδους κρίσης οι άνθρωποι αισθάνονται ότι η Τέχνη μπορεί να διασώσει αξίες, την ίδια την ψυχή. Ίσως να διαισθάνονται ότι η αλήθεια, η ομορφιά της Τέχνης είναι το τελευταίο που τους απομένει. Εφόδιο σημαντικό γιατί όχι, και για την τέχνη του Επιχειρείν», αναφέρεται σε σημείωμα της γκαλερί Αμοργός.

 

Ο Γιώργος Κοτσώνης

Από τους κορυφαίους ζωγράφους του τόπου μας, γεννήθηκε στο Παλαιχώρι το 1940. Το 1958 πήγε στο Λονδίνο, όπου παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής στο Saint Martin’s School of Art. To 1960 πήρε υποτροφία στην Κίνα και συνέχισε τις σπουδές στο Σχέδιο και τη Ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Πεκίνου. Αργότερα γίνεται δεκτός στην Ανωτάτη Σχολή Καλών της Πράγας απ’ όπου μαζί με το δίπλωμα ζωγραφικής (1967) παίρνει και τον τίτλο του Ακαδημαϊκού Ζωγράφου. Την ίδια χρονιά επιστρέφει στην Κύπρο, διορίζεται καθηγητής τέχνης στην Πάφο όπου συνεχίζει να ζει και να εργάζεται. Στο ενεργητικό του έχει πολλές ατομικές και συμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις. Η φήμη της δουλειάς του έχει περάσει τα σύνορα της Κύπρου και έργα του κοσμούν κρατικές και ιδιωτικές συλλογές παντού στον κόσμο. Στην Έκθεση θα εκτίθενται  ακρυλικά  και μεταξοτυπίες.

 

+ Ο Ντίνος Κωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής της ΣΠΕ ΛΗΔΡΑ θα τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Ένας Κοτσώνης για τη Γυναίκα!» στο χώρο του “Gold Planet Furnishings” που βρίσκεται στη Λεωφόρο Λάρνακος 146, στην  Αγλαντζιά [μετά το Carrefour, πριν την Πανεπιστημιούπολη], στις 8 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη, στις 19:30.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Mαρτίου 2012. Καθημερινά 10.00 – 13.00 και 17.00 – 21.00 εκτός Τετάρτης και Κυριακής. Πληροφορίες τηλ. 22260035 / 99639821.

You May Also Like

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη σε «Μια ζωή γερμανική» επί σκηνής

Το Σατιρικό Θέατρο και η Alpha Square συμπράττουν για πρώτη φορά, για το ανέβασμα ...

My Sweet Canary στο Θέατρο Ριάλτο

Στην παρουσία του σκηνοθέτη Ρόι Σερ [Roy Sher] θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, ...

Νύχτα των Μουσείων στην Κρατική Πινακοθήκη

Την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων που γιορτάζεται φέτος στις 19 Μαϊου τιμά το Υπουργείο Παιδείας ...

Θεατρική παράσταση «Love Lies» στο Ίδρυμα ARTος

Το Υπερβατικό Θέατρο παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Love Lies», της Κορίνας Κονταξάκη, από τις ...

«Το ημερολόγιο της Άννα Φρανκ» στη σκηνή του Ανεμώνα

Σε σκηνοθεσία, μετάφραση και δραματουργική επεξεργασία του Βαρνάβα Κυριαζή ανεβαίνει από τις 11 Οκτωβρίου ...

Πασχαλινό παζαράκι στη «διαλεχτή»

Ένα πασχαλινό παζαράκι πραγματοποιείται το Σάββατο 27 Απριλίου στο εργαστήρι κεραμικής «Διαλεχτή», στην παλιά ...

X