«Καθόλου καλά»: νέα παραγωγή από τη θεατρική ομάδα «Όλβος»

Κοινωνικό σχόλιο στην σωματική και ψυχολογική βία επιχειρεί να κάνει η ομάδα «Όλβος», μέσα από τη θεατρική παράσταση «Καθόλου καλά».

Πρόκειται για ένα έργο γραμμένο από την Ούρσουλα Ράνι Σάρμα, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, όπου έτυχε αποδοχής από κοινό και κριτικούς. Εμείς θα το δούμε σε σκηνοθεσία του Ευτύχιου Πουλλαϊδη, ο οποίος επιστρέφει στα θεατρικά πράγματα μετά το «Ψυγείο», στο οποίο πρωταγωνιστούσε [πάλι παραγωγή της θεατρικής ομάδας Όλβος, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου].

Το έργο «Καθόλου καλά» είναι τοποθετημένο στον αστικό χώρο και εστιάζει στα θύματα που προσπαθούν να ξεφύγουν «με κάθε δυνατό τρόπο». Είναι ένα επίκαιρο έργο, με ρεαλιστική γραφή και διάθεση για προβληματισμό σε κοινωνικά θέματα όπως η παιδεραστία και η παιδική παραβατικότητα.
Κύριοι χαρακτήρες στο έργο είναι δύο αδέλφια, η Κόρα και ο Μίκι, οι οποίοι ζουν σε ένα χωριό της Ιρλανδίας έχοντας μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον απόλυτης αδιαφορίας από τους θείους τους. Θέλοντας να αφήσουν πίσω το παρελθόν και τον γλοιώδη πενηντάρη γιατρό που βίαζε συστηματικά την Κόρα, προσπαθούν να φτάσουν στο Δουβλίνο για μια νέα αρχή, ωστόσο πλέκουν σε βίαιες συμπεριφορές γιατί μόνο έτσι θεωρούν πως θα ξεφύγουν. “Η αθωότητα της παιδικής ηλικίας είναι ένα δώρο και η απώλεια ή η κλοπή αυτής της αθωότητας, μια τραγωδία”, σχολιάζει η συγγραφέας του έργου, Ούρσουλα Ράνι Σάρμα.

+ Η παράσταση «Καθόλου καλά» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ευτύχιου Πουλλαϊδη. Τη μουσική έγραψε ο Γιώργος Κολιάς και τους φωτισμούς επιμελείται ο Γιώργος Λάζογλου. Τους ρόλους του έργου κρατούν οι Έλενα Μελετίου, Αντρέας Βουγιούκας, Γιώργος Ιωσήφ και Ευτύχιος Πουλλαϊδης. Η πρεμιέρα θα δοθεί την 1η Μαρτίου στο Ίδρυμα ΑRTος. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 2, 3, 6, 7, 8 και 9 Μαρτίου, στις 20:30. Εισιτήρια προς 12 ευρώ. Πληροφορίες τηλ. 97695186.

You May Also Like

Σε αναζήτηση μιας πραγματικής εμπειρίας

Στην Κύπρο, ύστερα από μία εντυπωσιακή περιοδεία σε φεστιβάλ του εξωτερικού, φτάνει το έργο ...

Έκθεση στο Λεβέντειο: «Μηχανισμός των Αντικυθήρων»

Ομοιώματα όπως επίσης πληροφοριακό υλικό παρουσιάζουν τον περίφημο Μηχανισμό των Αντικυθήρων στο Λεβέντειο Δημοτικό ...

Ανάγνωση παραμυθιών του Τζιάνι Ροντάρι στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Ιταλίας

Η πρεσβεία της Ιταλίας λαμβάνει μέρος στο πρόγραμμα #WeAreItaly  και προτείνει δύο προγράμματα για ...

Το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ 

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο υποστηρίζει και φέτος το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, ...

Νέα έκθεση της Μαρίζας Παρτζίλη στο Διάτοπο

Η νέα εικαστική πρόταση της Μαρίζας Παρτζίλη με γενικό τίτλο «Walkthrough» παρουσιάζεται στο Κέντρο ...

Η Ατζέντα του Σ/Κ

Το δεύτερο σαββατοκύριακο του μήνα είναι εδώ και σε περιμένει με πολλές εκδηλώσεις: Σάββατο ...

X