Παίρνει διαστάσεις ο ισχυρισμός του Δημήτρη Γέρου περί πλαστού έργου

Δεν σχολιάζει τίποτα προτού μιλήσει με τους δικηγόρους του ο Νίκος Ψαθάρης, διευθυντής του Οίκου Δημοπρασιών Ψαθάρη, σχετικά με τους ισχυρισμούς του γνωστού καλλιτέχνη Δημήτρη Γέρου πως ένα έργο που δημοπρατήθηκε στη Λευκωσία και φέρει την υπογραφή του, είναι πλαστό.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε όταν ο Δημήτρης Γέρος απέστειλε e-mail σε κυπριακό ΜΜΕ, στο οποίο ισχυρίζεται πως ανακάλυψε τυχαία στο διαδίκτυο έναν πίνακα που φέρει το όνομά του αλλά είναι πλαστός και ο οποίος δημοπρατήθηκε από τον Οίκο Ψαθάρη.

Σε αυτό το email αλλά και με δηλώσεις του σε κυπριακή εφημερίδα, ο Δ. Γέρος αναφέρει πως το φερόμενο ως πλαστό έργο είναι «κραυγαλέα πλαστό» και διασύρει τη φήμη του.

Εδώ, το αυθεντικό έργο του Δημήτρη Γέρου, το οποίο υπάρχει σε δύο-τρεις παραλλαγές. Στην πρώτη φωτογραφία πάνω, το έργο που δημοπρατήθηκε στη Λευκωσία.

 

Το «Παράθυρο» επικοινώνησε με τον κ. Ψαθάρη ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει οτιδήποτε προτού μιλήσει με τον δικηγόρο του και μάς παρέπεμψε στην δήλωση που έκανε και στην ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής: «ο Οίκος Δημοπρασιών Ψαθάρης Λτδ. πάντα προβαίνει σε έλεγχο όλων των έργων πριν από κάθε δημοπρασία του. Μέχρι σήμερα δεν είχαμε θέμα με αμφισβήτηση έργων που δημοπρατήθηκαν. Κατά την εξέταση του συγκεκριμένου έργου δεν διαπιστώθηκαν μορφικά και τεχνοτροπικά στοιχεία που να εγείρουν επιφυλάξεις ως προς την αυθεντικότητα του και δεν υφίσταται πρόθεση δυσφήμησης του έργου κανενός καλλιτέχνη». 

Άφησε πάντως να νοηθεί ότι προτίθεται να κινηθεί νομικά ενώ το ίδιο έχει ήδη δηλώσει και ο Δημήτρης Γέρος.

  • Show Comments

You May Also Like

Διάλεξη της Τετάρτης | Χριστόφορος Σάββα – 50 χρόνια μετά

H επόμενη Διάλεξη της Τετάρτης στη Λεβέντειο Πινακοθήκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 με θέμα Χριστόφορος Σάββα – 50 χρόνια ...

Στον Χάμπερμας το φετινό βραβείο Έρασμος

Στον Γιούργκεν Χάμπερμας απονεμήθηκε φέτος το βραβείο Έρασμος, το οποίο είχε ως θέμα «το ...

Flying Away Festival από την 1η μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου

Μεγαλύτερο επιστρέφει στη Λευκωσία το Flying Away Festival, διανύοντας την 4η χρονιά και παρουσιάζοντας ...

Πέθανε ο σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι

Ο Ιταλός σκηνοθέτης του κινηματογράφου, του θεάτρου και της όπερας Φράνκο Τζεφιρέλι, πέθανε σήμερα ...

Το πρόγραμμα του 16ου Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Χορού Νέας Κίνησης

Για εφτά ημέρες και νύχτες, χορευτές και χορογράφοι που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο θα παρουσιάσουν ...

Φεστιβάλ I Love Graphic

Ένα φεστιβάλ γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας στην Κύπρο πραγματοποιεί για πρώτη φορά η ιστοσελίδα ...

X