Εργαστήρι χορού με την Henrietta Horn

Το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου σε συνεργασία με την πλατφόρμα χορού Dance Gate Lefkosia και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διοργανώνουν ένα workshop performance με την επιτυχημένη Γερμανίδα χορογράφο Henrietta Horn, το οποίο απευθύνεται προς επαγγελματίες και προχωρημένους μαθητές χορού.

 

Το χορευτικό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 23 μέχρι τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012.

Το εργαστήρι στη Λευκωσία θα αρχίσει με ένα μάθημα βασισμένο στην τεχνική Folkwang και θα προχωρήσει στο δεύτερο μέρος των συναντήσεων στη δημιουργική διαδικασία μέσα από την  οποία θα δημιουργηθεί μια παράσταση [informal performance]. Σε αυτή τη διαδικασία, σημαντικό ρόλο θα παίξει η σύνθεση και ο αυτοσχεδιασμός. Πρόκειται για δημιουργία, δημιουργικότητα, εκμάθηση, ανακάλυψη, προσπάθεια, αποτυχία και κατανόηση.

Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν μόνοι τους αλλά και σε ομάδες σε μια ομαδική-δυναμική, η οποία θα εξαρτηθεί από τη σύνθεση και τις δυνατότητες της ομάδας.

Η Henrietta Horn

Γεννήθηκε το 1968 στο Βερολίνο και σπούδασε χορό ως κύριο μάθημα από το 1987-1992 στην Κολωνία [Deutsche Sporthochschule]. Το 1992 ίδρυσε την χορευτική ομάδα “Terza e Uno”, της οποίας υπήρξε χορεύτρια και χορογράφος και για την οποία δημιούργησε τα πρώτα της έργα. Από το 1992 συνέχισε τις σπουδές της στη περίφημη σχολή Folkwang [Folkwang Hochschule] στο Essen μέχρι το 1996 όπου και αποφοίτησε. Σημαντικός σταθμός στη ζωή της ήταν το 1999, όπου και ανάλαβε  μαζί με την κορυφαία Γερμανίδα χορογράφο Pina Bausch την καλλιτεχνική διεύθυνση του στούντιο  Folkwang [Folkwang Tanzstudiο] στο Essen. Εκεί ήταν που ερμηνεύτηκαν και τα επόμενα έργα της.

Εκτός αυτού, η χορογράφος προσκαλείται συχνά να εργαστεί ως φιλοξενούμενη χορογράφος , όπως για παράδειγμα στα εγκαίνια του Ινστιτούτου Γκαίτε στη Τζακάρτα το 2002, όπου και δημιούργησε ένα έργο για Ινδονήσιους χορευτές. Το 2006 δημιούργησε το γνωστό της έργο “Reveil” με χορευτές από το Καμερούν και το 2009 το έργο «blue hour» με φοιτητές της δραματικής σχολής της Δαμασκού [Damascus Drama School]. To 2010 έκανε τη χορογραφία για το opening ceremony  της πολιτιστικής πρωτεύουσας του Ruhr, RUHR.2010. H Henrietta Horn παρουσιάζει επίσης μια σύντομη εκδοχή του έργου της «Half Artichoke» με το σχήμα Rambert Dance Company London.

Άλλος ένα σημαντικός τομέας στη ζωή της χορογράφου είναι το να διδάσκει χορό. Από το 2001 διεύθυνε αρκετά εργαστήρια χορού, τα οποία έκανε σε συνεργασία με τα Ινστιτούτα Γκαίτε και που απευθύνονταν προς επαγγελματίες χορευτές στο Τόκυο, Μπανγκόγκ, Τζακάρτα, Κιότο, Δαμασκό, Βηρυτό, Ζάγκρεμπ και σε άλλες χώρες. Επιπλέον to 2008/2009 δίδασκε χορό στο Πανεπιστήμιο Folkwang [Folkwang University].

 

+ Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο Στούντιο 1 [Σχολή Τυφλών] του τμήματος χορού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ως ακολούθως:

Παρασκευή, 23.3 : 17.00 – 22.00

Σάββατο, 24.3 : 10.00 – 17.00

Κυριακή, 25.3 : 10.00 – 17.00

Τη Δευτέρα 26.3 θα γίνει μια παρουσίαση/παράσταση του εργαστηρίου σε προσκεκλημένο κοινό.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: dance.gate.lefk.cy@gmail.com

Τηλέφωνο: 7000 7046

Λήξη προθεσμίας για δηλώσεις συμμετοχής με βιογραφικό : 15 Μαρτίου 2012

You May Also Like

Βραβείο στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη για την «Άτοσσα»

Με το Βραβείο Αρχαίου Δράματος τιμήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου η Καρυοφυλλιά ...

Ερωτική ιαπωνική τέχνη στο Βρετανικό Μουσείο

Εκατόν εβδομήντα έργα ερωτικής τέχνης από την Ιαπωνία παρουσιάζονται στο Βρετανικό Μουσείο από τις ...

ΥΠΠΑΝ: Ο πολιτισμός δεν προσφέρεται για κομματικές αντεγκλήσεις

Ανακοίνωση με την οποία επικρίνει τη χθεσινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ και τις προτάσεις του ...

Επιστροφή τεσσάρων τοιχογραφιών από εκκλησίες της κατεχόμενης Κύπρου

Τέσσερις τοιχογραφίες οι οποίες αφαιρέθηκαν από εκκλησίες της κατεχόμενης Κύπρου έχουν παραδοθεί στην Τασούλα ...

Αποκαλύψεις για την Ερήμη την Εποχή του Χαλκού

Σημαντική γνώση και ευρήματα έφερε στο φως η ανασκαφική έρευνα στην Ερήμη [θέση Λαόνιν ...

Φωτογραφικός ANTHEM στη γκαλερί 50 πλην 1

Έργα από την ομαδική έκθεση Anthem καταλαμβάνουν από σήμερα και μέχρι τις 19 Μαϊου ...

X