«RainZonanceS 4» από τον Αντώνη Αντωνίου

Tο εν‐συνεχεία πρότζεκτ RainZonanceS το οποίο δημιουργήθηκε το 2008 από τον συνθέτη‐ηχοκαλλιτέχνη Αντώνη Αντωνίου, επιστρέφει με την τέταρτη έκδοσή του.

Εμπνευσμένο από το καθοριστικό έργο του David Tudor “Rainforest4” το RainZonanceS έχει στόχο να φανερώσει τις εμπειρικές δυνατότητες ασυνήθιστων χώρων, τόπων ή περιοχών, με κύρια μέσα τον ήχο και το φως.
Κάθε χώρος, έχει την δική του ακουστική αύρα και ανταποκρίνεται στις ενέργειες μας με συγκεκριμένο τρόπο, έχει την ιδιότητα να επηρεάζει τα συναισθήματα και την διάθεση μας, είναι ένα «σφουγγάρι» που κατακρατεί φωνές, χειρονομίες και ενέργειες. Το RainZonanceS παίζει με αυτές τις ιδέες επιχειρώντας να βγάλει προς τα έξω τα ηχοχρώματα, την υφή και το συναίσθημα φορτισμένων και ασυνήθιστων χώρων, τραβώντας τα α‐τύπικα χαρακτηριστικά τους στα άκρα.

Το RainZonanceS λειτουργεί ως μια πλατφόρμα όπου καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους μπορούν να συν‐ενεργήσουν στη δημιουργία περιβάλλοντων ακολουθώντας τη νοοτροπία του «site/place‐specificity».

Στο Αεροδρόμιο Λευκωσίας

Σε αυτή την τέταρτη έκδοση RainZonanceS, τρεις διαφορετικές καλλιτεχνικές εκφράσεις –ήχος/μουσική, σχεδιασμός φωτισμού και περφόρμανς- θα συνυπάρξουν στο εξωτερικό μέρος του φράχτη του αεροδρομίου Λευκωσίας για να συνθέσουν μία εγκατάσταση/ατμόσφαιρα βασιζόμενη στο γεγονός της μη‐προσβασιμότητας στο αεροδρόμιο και στον κατά συνέπεια σχηματισμό ενός κενού -γεωγραφικού και νοητικού‐ στο μυαλό του διερχομένου.

Αν και φαινομενικά την περιοχή διακρίνει η σιωπή και το πάγωμα στο χρόνο, εντούτοις στην αντίληψη του διερχομένου κυριαρχεί ο θόρυβος, ο οποίος είναι προϊόν της υποσυνείδητης του ανάγκης να γεμίσει αυτό το κενό πλαίσιο με ένα ασαφή φανταστικό κόσμο που είναι σμιλευμένος από την επαφή του με ιστορίες, φωτογραφικό υλικό, κ.α.

 

Συντελεστές

Σύνθεση/Ηχητική εγκατάσταση: Αντώνης Αντωνίου
Φωτισμός: Καρολίνα Σπύρου
Περφόρμανς: Αριάνα Άλφα, Πολυξένη Σάββα, Νικόλας Στραβοπόδης
Χρόνος: Πέμπτη 23.2.2012

Η ηχητική εγκατάσταση θα λειτουργεί από τις 4μμ. Ο φωτισμός θα έρθει στο λυκόφως και η περφόρμανς θα πραγματοποιηθεί στις 7:00μμ.

Χώρος: Απέναντι από το πανεπιστήμιο Λευκωσίας περπατήστε περίπου 200 μέτρα με
κατεύθυνση τον τύμβο Μακεδονίτισσας, στον λόφο δεξιά μεταξύ του δρόμου και του
φράχτη του αεροδρομίου.

Είσοδος ελεύθερη

Συντονιστείτε στους 98.6FM στο αυτοκίνητο σας ενώ θα προσεγγίζετε την περιοχή της
εγκατάστασης, για να εισαχθείτε στο περιβάλλον. Το σήμα θα δυναμώνει και θα γίνεται πιο
καθαρό όσο θα πλησιάζετε.
Σημειώσεις

#1: Σε περίπτωση που ο καιρός δενευνοήσει, η παρουσίαση του πρότζεκτ θα μεταφερθεί σε κάποια άλλη μέρα η οποία θα γνωστοποιηθεί.
#2: Λόγω του ψυχρού καιρού και της ανωμαλότητας του εδάφους, το κοινό προτρέπεται όπως προσέλθει στο χώρο με την κατάλληλη ενδυμασία και να είναι πολύ προσεχτικό στις μετακινήσεις του.
#3: Το κοινό προτρέπεται επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό από τα διερχόμενα αυτοκίνητα στον παρακείμενο δρόμο, τα οποία πολλές φορές αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και δεν έχουν καθαρό οπτικό πεδίο στην καμπή εκείνη. Αν συνοδεύετε παιδιά, να είστε δύο φορές
προσεκτικοί!

You May Also Like

Η εξέλιξη του κυπριακού ζητήματος κατά τη δεκαετία 1964-1974

Η σειρά των διαδικτυακών διαλέξεων «Μίλα Μου Ιστορικά» εμπλουτίζεται με το νέο επεισόδιο- διάλεξη ...

«Τούτη η δουλειά π’αρκέψαμεν» από το Σατιρικό Θέατρο

Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει την κυπριακή κωμωδία «Τούτη η δουλειά π’ αρκέψαμεν», του Χάρη ...

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην Κύπρο

Στη Λεμεσό επικεντρώνονται οι εκδηλώσεις για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η οποία γιορτάζεται ...

«Ο Πικάσσο σαν αρχαίος Κύπριος αγγειοπλάστης»

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών πραγματοποιεί το Κυπριακό Μουσείο, ...

Ένας Υπηρέτης με δύο Αφεντικά

Η γνωστη κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι, «Ένας υπηρέτης με δύο αφεντικά» της Κεντρικής Σκηνής ...

Τα -επίκαιρα- ορφανά

“Δεν είμαι ρατσιστής αλλά…”. Η ξενοφοβία και ο ρατσισμός ελλοχεύουν στον καθένα μας. Από ...

X