Διάλεξη για το καράβι της Κερύνειας στα κατεχόμενα

«Το καράβι της Κερύνειας: η ιστορία και το μέλλον του» είναι ο τίτλος διάλεξης που θα δώσει την Κυριακή 25 Μαρτίου σε χωριό της Κερύνειας ο δρ Μάθιου Χάρπστερ, στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων «On Culture» της πολιτιστικής ομάδας Sidestreets.

Στη διάλεξη θα αναφερθεί το κενό που επήλθε με την τουρκική εισβολή, σχετικά με την ενάλια αρχαιολογία αλλά και την απουσία αρχαιολογικών ανασκαφών γενικότερα στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Σε αυτό το πλαίσιο, το καράβι της Κερύνειας «υποφέρει» όλα αυτά τα χρόνια, εξαιτίας της μη συντήρησής του αλλά και της αδιαφορίας για τις συνθήκες φύλαξής του.

Θα παρουσιαστεί επίσης το Πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2011 για την συντήρηση του καραβιού και των ευρημάτων του αλλά και την φροντίδα της έκθεσης που το συνοδεύει, με απότερο στόχο η κοινότητα να κατανοήσει τη σημαντικότητα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.

Μετά τη διάλεξη|παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ο δρ Μάθιου Χάρπστερ έχει διδακτορικό στην εναέλια αρχαιολογία ενώ έχει διδάξει στο ΜΙΤ. Από το 2006 μέχρι το 2010 ήταν επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Μεσογείου στην Αμμόχωστο ενώ τώρα είναι επικεφαλής του προγράμματος «Kyrenia Shipwreck Collection Restoration Program».

+ Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 25 Μαρτίου στην Κερύνεια. Πληροφορίες στο info@sidestreets.org και www.sidestreets.org.

You May Also Like

deSIGN No.01 – Your passport, please?

“Το διαβατήριο αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο, που εκδίδεται από κρατική αρχή και χρησιμεύει για τη ...

Άρθρο της Βικτόριας Χίσλοπ για την Αμμόχωστο

Λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου της μυθιστορήματος με θέμα την Αμμόχωστο, η γνωστή ...

The Origami Project στο Μουσείο Τεχνών Ζαμπέλα

Αν επισκεφθείτε το Μουσείο Τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα τον μήνα Απρίλιο, θα ακούσετε ...

Λεωφόρος Τζορτζ Μάικλ η Ευαγόρου, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Την απόφαση να μετονομάσει μια σειρά από οδούς για να τιμήσει ανθρώπους των τεχνών ...

Σεμινάρια Φωτογραφίας τον μήνα Φεβρουάριο

Μουσείο Τεχνών Ζαμπέλα: 4 εβδομαδιαία μαθήματα: Παρασκευή 02/2 , 09/2, 16/2, 23/2 (16:00-18:00) Ξεκινά στις ...

3o Buffer Fringe|Φεστιβάλ με προκλητική/πειραματική διάθεση

Συνέντευξη στη Μερόπη Μωυσέως/Φωτογραφία Ελένη Παπαδοπούλου Συνεχίζοντας να αμφισβητεί τα γεωγραφικά όρια της διαιρεμένης ...

X