Το «Σπιρτόκουτο» της ΕΘΑΛ πάει στην Αθήνα

H κυπριακή θεατρική εκδοχή του έργου «Το Σπιρτόκουτο», του Γιάννη Οικονομίδη, παίρνει το δρόμο του για τρεις παραστάσεις στην Αθήνα και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το τριήμερο 6-8 Απριλίου.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο γνωρίσαμε αρχικά μέσα από το σινεμά, όταν ο Γιάννης Οικονομίδης παρουσίασε με αυτό την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του. Έπειτα «Το Σπιρτόκουτο» παρουσιάστηκε στην αθηναϊκή θεατρική σκηνή και στις αρχές της σεζόν η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού παρουσίασε τη δική της θεατρική εκδοχή της πολύκροτης ταινίας του Οικονομίδη, σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Μηνά Τίγκιλη.

Τους ρόλους του έργου κρατούν οι Παναγιώτης Λάρκου, Λευτέρης Σαλωμίδης, Βασιλική Κυπραίου, Φώτης Γεωργίδης, Άντρια Ζένιου, Μαρία Θεοχαρίδου, Έλενα Καλλινίκου, ενώ στην περιοδεία της Αθήνας, ο Γιάννος Αντωνίου αντικαθιστά τον Στέλιο Ανδρονίκου.
Την περιοδεία υποστηρίζουν μεταξύ άλλων οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας της Κύπρου, ο Δήμος Λεμεσού και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

+ Θα δοθούν παραστάσεις ως εξής: Παρασκευή 6 Απριλίου στις 21:30, το Σάββατο 7 Απριλίου διπλή παράσταση στις 19:30 και στις 21:30 και την Κυριακή στις 19:30. Πληροφορίες www.mcf.gr.

You May Also Like

Απεβίωσε η Ανιές Βαρντά

Σε ηλικία 90 ετών απεβίωσε η Γαλλίδα κινηματογραφίστρια της Νουβέλ Βαγκ, Ανιές Βαρντά, όπως ...

The Performance Shop | On Display: Ευριπίδης Λασκαρίδης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: © Παύλος Βρυωνίδης Ο Έλληνας σκηνοθέτης, κινηματογραφιστής ταινιών μικρού μήκους και περφόρμερ Ευριπίδης ...

Νέα ποιητική συλλογή από τον Γιώργο Μολέσκη

Σε μια καλαίσθητη έκδοση, το εξώφυλλο της οποίας κοσμεί σχέδιο του Χρίστου Φουκαρά, κυκλοφόρησε ...

alt σημαίνει περάστε

Ενα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους όπου η υποβολή των ταινιών, η προβολή αλλά και ...

Πολιτικοί και καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον Θ. Μικρούτσικο

Ο «ανόητος» πυρετός των τελευταίων εβδομάδων, όπως ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος τον αποκάλεσε ...

Βραβείο στο Φεστιβάλ Σόφιας για τον Κώστα Γαβρά

«Η πολυτέλεια είναι ιδιόμορφος κυνισμός» υπογραμμίζει ο διάσημος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, σε συνέντευξη που ...

X