Στους 4 φιναλίστ του Songlines οι Τρίο Τεκκέ

Στα τέσσερα καλύτερα πρωτοεμφανιζόμενα σχήματα της world music βρίσκονται οι Τρίο Τεκκέ, μετά τη συμμετοχή του στα μουσικά βραβεία του γνωστού μουσικού περιοδικού Songlines.

Το τρίο διακρίνεται για την τελευταία του δισκογραφική δουλειά ‘Σαμάς’, η οποία δέχτηκε εξαιρετική κριτική στο 80στό τεύχος του περιοδικού και του χάρισε την υποψηφιότητα στην κατηγορία καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου γκρουπ [Newcomer].

Ακόμα, ρόλο σε αυτή την ανάδειξη έπαιξαν οι αναγνώστες του περιοδικού καθώς και το ευρύτερο κοινό, ψηφίζοντας διαδικτυακά τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες σε κάθε κατηγορία. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ο δίσκος Σαμάς είναι και η μόνη ανεξάρτητη παραγωγή στο σύνολο των διακριθέντων καλλιτεχνών αφού έγινε εξ ολοκλήρου από τα μέλη του γκρουπ στη Λευκωσία.

Οι Τρίο Τεκκέ -ο Αντώνης Αντωνίου, ο Λευτέρης Μουμτζής και ο Κόλιν Σόμερβιλ- βρίσκονται πλάι σε «γίγαντες» της έθνικ μουσικής όπως ο Bombino από τη Νιγηρία και η Fatoumata Diawara από το Μάλι. Το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη στη σχετική κατηγορία διεκδικεί επίσης ο Khyam Allami, ιρακινής καταγωγής Σύριος, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Βρετανία.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες Καλύτερου Καλλιτέχνη, Καλύτερου Γκρουπ και Καλύτερης Συνεργασίας διακρίθηκαν ονόματα όπως οι Anoushka Shankar, Ry Cooder, Tinariwen, Kronos Quartet και Dub Colossus.

Οι 4 διακριθέντες της κάθε κατηγορίας, ανάμεσα τους και το Τρίο Τεκκέ θα βρίσκονται στον δίσκο-συλλογή ‘Songlines Music awards 2012’ που κυκλοφορεί επίσημα στις 19 Μαρτίου.

Η ανάδειξη του Τρίο Τεκκέ έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς διεθνών επιτυχιών μέσα στον τελευταίο χρόνο, όπως η διάκρισή του στο ‘Battle of the Bands’ του World Music Network, η ανάδειξη του δίσκου ‘Σαμάς’ ως ‘Δίσκου του μήνα’ από το ελληνικό περιοδικό ‘Ηχος και Εικόνα’, κ.α.

Τα μουσικά βραβεία Songlines τα οποία αντικατέστησαν το 2009 τα μουσικά βραβεία BBC Radio 3, θα τύχουν μεγάλης κάλυψης από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, αφού θεωρούνται ως τα πιο σημαντικά και έγκυρα στο χώρο της μουσικής “World”.

Ο τελικός νικητής θα ανακοινωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο.

+ www.triotekke.com

 

You May Also Like

Έκθεση φωτογραφίας του Χάρη Παύλου στο 6X6

Cyprus, A Long Exposure είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του Χάρη Παύλου η οποία ...

“One Face” στην Παλιά Λευκωσία

Ο Ιταλοβέλγος καλλιτέχνης Sibomana βρέθηκε στην Κύπρο το περασμένο καλοκαίρι και ζωγράφισε το πρόσωπο ...

Έτοιμοι για το Λούβρο, ακολουθούν οι Βρυξέλλες

Με εκθέματα που δεν έχουν βγει ποτέ προηγουμένως από την Κύπρο εγκαινιάζεται στις 26 ...

Η Αξιοθέα αποχαιρετά την Αρλέτα

Δημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο με το οποίο το Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου αποχαιρετά ...

Εικόνες από το Κυπριακό Περίπτερο στη Μπιενάλε Βενετίας

Με την περφόρμανς The Parting Discourse, στο ιστορικό θέατρο Γκολντόνι της Βενετίας εγκαινιάστηκε το ...

ΚΑΝΝΕΣ 2018: Ο πόλεμος των άστρων συνεχίζεται μ’ έναν έφηβο Χανς Σόλο

Γράφει ο Νίνο Φένεκ Μικελλίδης Η εποποιία του «Πολέμου των άστρων» φαίνεται να μην ...

X