Ατομική έκθεση της Αντρεάνας Καμπανέλλα

H Αντρεάνα Καμπανέλλα παρουσιάζει τη νέα ατομική της έκθεση με τίτλο «#2» στο Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας, από τις 6 μέχρι τις 22 Ιουνίου 2012.

Οκτώ χρόνια μετά την τελευταία της ατομική, η Αντρεάνα Καμπανέλλα παρουσιάζει την έκθεση «#2», η οποία έχει ως κεντρικό άξονα την ανθρώπινη φιγούρα και αποτελεί μέρος μιας ολοκληρωμένης σειράς. Η δουλειά της χωρίζεται σε δύο ενότητες, που διακρίνονται από τις δύο διαφορετικές τεχνικές με τις οποίες εκφράζεται η καλλιτέχνης.

Αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα:

Χρησιμοποιώντας βασικά υλικά -μολύβι, μελάνι και χαρτί- η Καμπανέλλα φτιάχνει τη μια ενότητα έργων που παρουσιάζεται στην έκθεση. Και με ακρυλικά χρώματα, τα οποία χρησιμοποιούνται με μια τεχνική «σταξίματος», φτιάχνεται η άλλη και πιο ελεύθερη ενότητα.

Με έμφαση στη γυναικεία μορφή και σε σώματα χωρίς κεφάλια, τα έργα της εικαστικού προκαλούν τη σκέψη του θεατή. Το πρόσωπο του καθενός είναι η ταυτότητά του, μπορεί κανείς να πει, και ταυτόχρονα φορτισμένο, επισκιάζοντας το σώμα. Το σώμα, εντούτοις, που χαρακτηρίζεται από «όμορφες» φόρμες, καθίσταται το επίκεντρο των εν λόγω έργων, όπου ο θεατής εστιάζει σε αυτό το «πορτραίτο» των απεικονιζόμενων ατόμων. Σε διάλογο με αυτά τα πορτραίτα σωμάτων, έρχονται οι προσωπογραφίες που χαρακτηρίζονται από ένα αλλιώτικο και αφαιρετικό ύφος. Η όποια ερμηνεία για τα έργα της καλλιτέχνη, αφήνεται στον θεατή.

Κύριο μέλημα στη δουλειά της Καμπανέλλα είναι ο προβληματισμός για τον ρόλο που παίζει η ζωγραφική αυτή καθ’ αυτή στην τέχνη, σε μια εποχή όπου τα πολυμέσα κυριαρχούν.

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Ιουνίου.

Το Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας βρίσκεται εντός του Δημοτικού Κήπου Λευκωσίας [οδός Νεχρού 2, πίσω από την Βουλή των Αντιπροσώπων]. Πληροφορίες τηλ. 22681088.  Στάθμευση: στον χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 10:00-13:00 και 17:00-20:00, Σάββατο 10:00-13:00.

You May Also Like

Stand-up comedy με τον Πάρι Ερωτοκρίτου

Μετά την επιτυχία του Between Friends, η θεατρική ομάδα Fresh Target Theatre του Πάρι ...

Love Lies στο Ίδρυμα ARTος

Δυο ψυχές ερευνούν την αγάπη μπαίνοντας σε διάφορες ζωές. Βλέποντας τα ταξίδια τους αναρωτιόμαστε ...

Ο μακαρίτης ο εφτάψυχος

Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει την κυπριακή μουσική κωμωδία του Αχιλλέα Λυμπουρίδη «Ο Μακαρίτης ο ...

Έκθεση ζωγραφικής του Χρίστου Αβραάμ

Η Alpha Gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 29 Ιανουαρίου την πρώτη ατομική έκθεση του βραβευμένου ...

Αφιέρωμα στον Κυπριακό Κινηματογράφο από το Πάνθεον

Ένα δεκαπενθήμερο αφιέρωμα στον κυπριακό κινηματογράφο διοργανώνει το Σινεμά Πάνθεον στη Λευκωσία, με την ...

ISFFC 2019 με «Κινηματογραφικές Αναγνώσεις»

Καθώς το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους συνεχίζεται στο Θέατρο Ριάλτο, στο πλαίσίο του ...

X