Ατομική έκθεση της Αντρεάνας Καμπανέλλα

H Αντρεάνα Καμπανέλλα παρουσιάζει τη νέα ατομική της έκθεση με τίτλο «#2» στο Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας, από τις 6 μέχρι τις 22 Ιουνίου 2012.

Οκτώ χρόνια μετά την τελευταία της ατομική, η Αντρεάνα Καμπανέλλα παρουσιάζει την έκθεση «#2», η οποία έχει ως κεντρικό άξονα την ανθρώπινη φιγούρα και αποτελεί μέρος μιας ολοκληρωμένης σειράς. Η δουλειά της χωρίζεται σε δύο ενότητες, που διακρίνονται από τις δύο διαφορετικές τεχνικές με τις οποίες εκφράζεται η καλλιτέχνης.

Αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα:

Χρησιμοποιώντας βασικά υλικά -μολύβι, μελάνι και χαρτί- η Καμπανέλλα φτιάχνει τη μια ενότητα έργων που παρουσιάζεται στην έκθεση. Και με ακρυλικά χρώματα, τα οποία χρησιμοποιούνται με μια τεχνική «σταξίματος», φτιάχνεται η άλλη και πιο ελεύθερη ενότητα.

Με έμφαση στη γυναικεία μορφή και σε σώματα χωρίς κεφάλια, τα έργα της εικαστικού προκαλούν τη σκέψη του θεατή. Το πρόσωπο του καθενός είναι η ταυτότητά του, μπορεί κανείς να πει, και ταυτόχρονα φορτισμένο, επισκιάζοντας το σώμα. Το σώμα, εντούτοις, που χαρακτηρίζεται από «όμορφες» φόρμες, καθίσταται το επίκεντρο των εν λόγω έργων, όπου ο θεατής εστιάζει σε αυτό το «πορτραίτο» των απεικονιζόμενων ατόμων. Σε διάλογο με αυτά τα πορτραίτα σωμάτων, έρχονται οι προσωπογραφίες που χαρακτηρίζονται από ένα αλλιώτικο και αφαιρετικό ύφος. Η όποια ερμηνεία για τα έργα της καλλιτέχνη, αφήνεται στον θεατή.

Κύριο μέλημα στη δουλειά της Καμπανέλλα είναι ο προβληματισμός για τον ρόλο που παίζει η ζωγραφική αυτή καθ’ αυτή στην τέχνη, σε μια εποχή όπου τα πολυμέσα κυριαρχούν.

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 20:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Ιουνίου.

Το Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας βρίσκεται εντός του Δημοτικού Κήπου Λευκωσίας [οδός Νεχρού 2, πίσω από την Βουλή των Αντιπροσώπων]. Πληροφορίες τηλ. 22681088.  Στάθμευση: στον χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 10:00-13:00 και 17:00-20:00, Σάββατο 10:00-13:00.

You May Also Like

Προβολή «Το κορίτσι των ονείρων σου»

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας – Αμμοχώστου προβάλλει στις 3 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο «Καλλιθέα» την ...

«Personal Diaries»

Το σώμα θέλει, η ψυχή παλεύει, γυναίκες συγκρούονται με τον εσωτερικό τους κόσμο, με ...

Τελετή Βραβείου «Τεύκρος Ανθίας- Θοδόσης Πιερίδης» 2020

Η τελετή απονομής του Βραβείου Πολιτιστικής Προσφοράς «Τεύκρος Ανθίας – Θοδόσης Πιερίδης» για το ...

Trio Tekke live

Σειρά συναυλιών για την παρουσίαση του νέου τους δίσκου πραγματοποιούν οι Τρίο Τεκκέ. Δύο ...

«Reform» από την Αμαλία Χατζηνικολάου

Η νέα εικαστική πρόταση της Αμαλίας Χατζηνικολάου με τίτλο «Reform» παρουσιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης ...

Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε | «Τριάντα οκτώ χιλιάδες δράκοι»

Τη νέα της χορογραφική δουλειά με τίτλο «Τριάντα οκτώ χιλιάδες δράκοι» παρουσιάζει η Χλόη ...

X