Ο Τζουλιάνο Καγκλής εκθέτει στη Ck Art Gallery

H CK art gallery εγκαινιάζει την Παρασκευή 11 Μαΐου την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Τζουλιάνο Καγκλή, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 2 Ιουνίου.

Στα καινούρια του έργα ο Τζουλιάνο Καγκλής ανασύρει στιγμιότυπα από την οικεία σφαίρα του παρελθόντος, ιστορίες που συνέβησαν, φαντάστηκε ή νομίζει ότι θυμάται.

Συνδυάζοντας την εξπρεσιονιστική  χειρονομία με την αποστασιοποίηση ενός σύγχρονου παρατηρητή και εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στην διαδικασία της ζωγραφικής πράξης, φτιάχνει εικόνες  για την χαώδη εμπειρία της ζωής, φαινομενικά νοσταλγικές, που όμως αναστατώνουν με έναν υπόγειο τρόπο.

Ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς σχολιάζοντας το έργο του Καγκλή αναφέρει μεταξύ άλλων:… Κάθε φορά, σε κάθε πίνακά του, μαντεύω κι ένα πρόσωπο άλλο, που είναι εκεί χωρίς να φαίνεται. Ένα πρόσωπο που κοιτάζει πιο τρυφερά από τον κανονικό χρόνο και χαρίζει χώρο και χρώματα στα σώματα αυτά και στο ταξίδι τους προς έναν παντοτινό θρόνο. Μόνο που στη συγκεκριμένη σειρά το πρόσωπο αυτό αφήνεται ακόμη περισσότερο να γιορτάσει αυτό που κάνει ένα σώμα γεγονός θριαμβευτικό-κι ας είναι προορισμένο να φθαρεί. Τα χρώματα αυτά δεν φοβούνται το τέλος, είναι σπάταλα και όμως ακριβή. Τα σχήματα επίσης δεν φοβούνται τη σαφήνεια, γιατί ακριβώς ο ζωγράφος είναι πλέον τόσο ώριμος που το ‘σαφές’ δεν σημαίνει πια ‘μονοδιάστατο’.

Ποιος είναι

O Τζουλιάνο Καγκλής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1996-2002), με καθηγητές τον Τ. Πατρασκίδη και Μ. Γαβαθά και χαρακτική με τον Γιώργο Μήλιο. Υπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ (2003-2005) για Εκτέλεση Καλλιτεχνικού Έργου. Έχει πραγματοποιήσει έξι ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές  εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

+ Τα εγκαίνια της έκθεσης θα δοθούν στις 11 Μαΐου στις 19:30 στη Ck Art Gallery στη Λευκωσία [Φλωρίνης 23 Γ & Δ, έναντι του ξενοδοχείου Κλεοπάτρα]. Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 2 Ιουνίου. Πληροφορίες τηλ. 22661012.

You May Also Like

Συζήτηση/εργαστήριο: Hand and Head walking

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 12μ.μ., το Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας και η εικαστικός Κυριακή ...

Adieu Gary | η ταινία του μήνα στο Γαλλοκυπριακό Σχολείο

Η ταινία Adieu Gary (Συνένοχοι) είναι η ταινία του μήνα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου, ...

Freak show στη γκαλερί Πάνθεον

Σαν κόμικ. Η Στέλλα Νικοδήμου παρουσιάζει την ατομική της έκθεση με τίτλο “INVERSO” στη ...

Εκλεκτοί καλεσμένοι στη γιορτινή φιέστα των Monsieur Doumani

Ένα ντουέτο που άφησε έντονα τα ίχνη του στην ελληνική μουσική σκηνή της world ...

11ο Φεστιβάλ Χορού, Κίνησης & Παραστατικών Τεχνών NO_ BODY

Με μεγάλη χαρά η Στέγη Χορού Λευκωσίας και το Dance Gate  Lefkosia ανακοινώνουν το 11ο Φεστιβάλ Χορού, Κίνησης & ...

«Ο Βαφτιστικός»

Η καρδιά μου πονεί για σας κι ένας χτύπος γλυκός χτυπάει και μου λέει ...

X