Ο Τζουλιάνο Καγκλής εκθέτει στη Ck Art Gallery

H CK art gallery εγκαινιάζει την Παρασκευή 11 Μαΐου την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Τζουλιάνο Καγκλή, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 2 Ιουνίου.

Στα καινούρια του έργα ο Τζουλιάνο Καγκλής ανασύρει στιγμιότυπα από την οικεία σφαίρα του παρελθόντος, ιστορίες που συνέβησαν, φαντάστηκε ή νομίζει ότι θυμάται.

Συνδυάζοντας την εξπρεσιονιστική  χειρονομία με την αποστασιοποίηση ενός σύγχρονου παρατηρητή και εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στην διαδικασία της ζωγραφικής πράξης, φτιάχνει εικόνες  για την χαώδη εμπειρία της ζωής, φαινομενικά νοσταλγικές, που όμως αναστατώνουν με έναν υπόγειο τρόπο.

Ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς σχολιάζοντας το έργο του Καγκλή αναφέρει μεταξύ άλλων:… Κάθε φορά, σε κάθε πίνακά του, μαντεύω κι ένα πρόσωπο άλλο, που είναι εκεί χωρίς να φαίνεται. Ένα πρόσωπο που κοιτάζει πιο τρυφερά από τον κανονικό χρόνο και χαρίζει χώρο και χρώματα στα σώματα αυτά και στο ταξίδι τους προς έναν παντοτινό θρόνο. Μόνο που στη συγκεκριμένη σειρά το πρόσωπο αυτό αφήνεται ακόμη περισσότερο να γιορτάσει αυτό που κάνει ένα σώμα γεγονός θριαμβευτικό-κι ας είναι προορισμένο να φθαρεί. Τα χρώματα αυτά δεν φοβούνται το τέλος, είναι σπάταλα και όμως ακριβή. Τα σχήματα επίσης δεν φοβούνται τη σαφήνεια, γιατί ακριβώς ο ζωγράφος είναι πλέον τόσο ώριμος που το ‘σαφές’ δεν σημαίνει πια ‘μονοδιάστατο’.

Ποιος είναι

O Τζουλιάνο Καγκλής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1996-2002), με καθηγητές τον Τ. Πατρασκίδη και Μ. Γαβαθά και χαρακτική με τον Γιώργο Μήλιο. Υπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ (2003-2005) για Εκτέλεση Καλλιτεχνικού Έργου. Έχει πραγματοποιήσει έξι ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές  εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

+ Τα εγκαίνια της έκθεσης θα δοθούν στις 11 Μαΐου στις 19:30 στη Ck Art Gallery στη Λευκωσία [Φλωρίνης 23 Γ & Δ, έναντι του ξενοδοχείου Κλεοπάτρα]. Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 2 Ιουνίου. Πληροφορίες τηλ. 22661012.

You May Also Like

2ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ & Ταινιών Μικρού Μήκους

Το φεστιβάλ με τίτλο WITH BRAND NEW EYES / SCREENINGS FOR AN ISLAND επιστρέφει ...

5ο Χ-Dream Festival|Στη χώρα των θ_υμάτων

Στα πλαίσια του 5ου X-Dream Festival παρουσιάζεται η παράσταση «Στη χώρα των θ_υμάτων», την ...

Γενική Καταστατική Συνέλευση ΕΚΑΤΕ

Το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου (Ε.ΚΑ.ΤΕ) ενημερώνει τα μέλη του ότι την  Κυριακή 14 ...

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στο Pop Up Festival

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του POP UP Festival στη λεωφ. Μακαρίου ...

ΚΥΠΡΙΑ 2013 | ΧΟΡΟΣ | «Μυθωδεία»

Η Ομάδα Χορού «Διάσταση» παρουσιάζει το χορογραφικό έργο «Μυθωδεία», των Φώτη Νικολάου, Μαρίας Μέση ...

H θεατρική «Κατσαρίδα» επιστρέφει στο Ίδρυμα ARTος

Το εξωφρενικό, ντανταϊστικό μιούζικαλ (δρόμου) του Βασίλη Μαυρογεωργίου, με ιδιαίτερη απήχηση και στο νεανικό ...

X