Έκθεση φοιτητών και μαθητών της Σχολής Αιγαία

H Σχολή καλών & εφαρμοσμένων τεχνών Αιγαία παρουσιάζει την 6η ετήσια έκθεση των φοιτητών και μαθητών της σχολής για το ακαδημαϊκό έτος 2011 -2012.

Οι φοιτητές των κλάδων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παρουσιάζουν στην έκθεση δείγματα από τη δουλειά ολόκληρου του ακαδημαϊκού έτους. Οι φοιτητές προσεγγίζοντας εικαστικά σύγχρονους κοινωνικούς προβληματισμούς, καλύπτουν όλους τους κλάδους των καλών & εφαρμοσμένων τεχνών όπως ζωγραφική με διάφορα υλικά και τεχνικές, γλυπτική & εγκαταστάσεις χώρου, σκηνικά και κουστούμια θεάτρου, φωτογραφία, μόδα, κοσμήματα και αντικείμενα, εικονογράφηση, γραφικές τέχνες, animation κλπ.

Οι φοιτητές της σχολής «Αιγαία», μέσα στο ξεχωριστό ακαδημαϊκό περιβάλλον που τη χαρακτηρίζει, διευρύνουν την ικανότητα ανεξάρτητης κρίσης για την αφομοίωση των διαφόρων εφαρμογών των καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, σχετικά με τις ευκαιρίες επιλογής καριέρας και ανέλιξης. Μέσα από την εκπαιδευτική πορεία των σπουδών στη σχολή, επιτυγχάνεται η ανάπτυξη της ικανότητας των φοιτητών να εξερευνούν και να πειραματίζονται μέσα από μεθόδους δημιουργικής παραγωγικότητας, με την καλλιέργεια ανάλογων δεξιοτήτων και ικανοτήτων για αυτοδύναμη έρευνα.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης, ανάλογα δείγματα της ποιοτικής εκπαίδευσης που παρέχει η σχολή Αιγαία, σε όλα τα επίπεδα, όπως η παιδική σχολή καλών & εφαρμοσμένων τεχνών, η σχολή θεάτρου, οι ομάδες τέχνης ενηλίκων, οι ομάδες φωτογραφίας και οι ομάδες προετοιμασίας εξετάσεων όλων των επιπέδων.

Η σχολή «Αιγαία», είναι η μόνη εξειδικευμένη σχολή καλών και εφαρμοσμένων τεχνών στην Κύπρο που προσφέρει κλάδο σπουδών εγγεγραμμένο στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και στεγάζεται σε ένα διατηρητέο κτήριο του 1922 στους Αγίους Ομολογητές.

+ Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει στις 9 Ιουνίου στις 19:30 ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Γιώργος Δημοσθένους, στους χώρους της Σχολής. Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι και τις 18 Ιουνίου.

Πληροφορίες www.aigaia.com.cy, info@aigaia.com.cy

You May Also Like

Στην Κύπρο για μία συναυλία ο Κωστής Μαραβέγιας

Την πρώτη του συναυλία στην Κύπρο θα δώσει στις 20 Μαρτίου ο Κωστής Μαραβέγιας, ...

Προβολή για τα 30χρονα από τη πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Με τη συμπλήρωση φέτος 30 χρόνων από το ιστορικό γεγονός της πτώσης του Τείχους ...

Έκθεση και προβολή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Φωτογραφική έκθεση με τίτλο: «Δανία: Η ζωή σε κίνηση και ισορροπία» και την προβολή ...

Σε αναζήτηση μιας πραγματικής εμπειρίας

Στην Κύπρο, ύστερα από μία εντυπωσιακή περιοδεία σε φεστιβάλ του εξωτερικού, φτάνει το έργο ...

Ponerse Las Pilas|Μια παράσταση Flamenco από την καρδιά της Ισπανίας

Μια σπάνια συνεργασία Ισπανών και Κύπριων καλλιτεχνών που συνδυάζει το παραδοσιακό με το πειραματικό ...

Αμαζόνες και Femmes Fatales | Το στήθος ως όπλο, εξουσία και απειλή

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και σε συνεργασία με την Europa ...

X