Διαφωνίες για τον Banksy

Αντιπαράθεση προκάλεσε στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ένα γκράφιτι που λέγεται ότι ανήκει στον Banksy, ωστόσο πολλοί υποστηρίζουν πως αποκλείεται να το δημιούργησε ο διάσημος καλλιτέχνης.

Πρόκειται για την εικόνα της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία στο γκράφιτι παρουσιάζεται με το σήμα-κατατεθέν του Ziggy Stardust, της περσόνας που δημιούργησε τη δεκαετία του ’70 ο David Bowie.

Το γκράφιτι παρουσιάστηκε σε τοίχο που χρησιμοποίησε ο Banksy για προηγούμενο έργο του. Και ενώ φαίνεται πως το στιλ του έργου ανήκει στον Banksy, ωστόσο δεν θα περίμενε κανείς από τον ίδιο να τιμά την Βασίλισσα.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το εν λόγω έργο, το οποίο σχεδιάστηκε σε τοίχο στο Μπρίστολ, την γενέτειρα του Banksy. Συνήθως αναρτούνται φωτογραφίες με τα έργα του στην επίσημη σελίδα του, www.banksy.co.uk, οπότε και επιβεβαιώνεται η αυθεντικότητά τους.

Αυτό συνέβη πριν ένα μήνα, όταν ο Banksy ανήρτησε το πιο πρόσφατο έργο του, το οποίο δημιούργησε σε έναν τοίχο στο Βόρειο Λονδίνο: πρόκειται για τη μορφή ενός παιδιού το οποίο ράβει βρετανικές σημαίες για τους εορτασμούς των 60 χρόνων της βασίλισσας στο θρόνο.

Το έργο είναι μια σαφής κριτική απέναντι στην παιδική εργασία. Δημιουργήθηκε σε έναν τοίχο λίγα μέτρα μακριά από ένα κατάστημα με σουβενίρ, ο ιδιοκτήτης του οποίου κατηγορήθηκε πριν από δύο χρόνια για την διάθεση φτηνών αντικειμένων που προέρχονται από την εκμετάλλευση παιδιών σε εργοστάσια.

You May Also Like

Ένα έργο για την κλιματική αλλαγή από τους μαθητές του Λυκείου Κολοσσίου

Ένα γλυπτό στο εσωτερικό του οποίου τοποθετήθηκαν σπόροι γρασιδιού για να φυτρώσουν και το ...

Damon Albarn | τέλος για Βlur και Gorillaz

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα The Guardian ο Damon Albarn, στην οποία βάζει ...

Ο Άδωνις Αλετράς έχει ψήφο στα βραβεία EMMY

Για τα βραβεία Emmy στην κατηγορία «Μουσική» ετοιμάζεται να ψηφίσει ο Kύπριος συνθέτης Άδωνις ...

Εργα Κυπρίων μαθητών/μαθητριών του 1960 επαναπατρίστηκαν από τις ΗΠΑ

Ογδόντα έργα Κυπρίων μαθητών/μαθητριών του 1960, επαναπατρίστηκαν, από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Πρόκειται για ζωγραφικά ...

Πρώτη ματιά στην Πινακοθήκη Λεβέντη

Περισσότερα από 800 έργα και αντικείμενα τέχνης τα οποία αποτελούν τις σημαντικές Συλλογές του ...

Ατομική έκθεση του Michael Owen στη Λάνια

Ατομική έκθεση ζωγραφικής με νέα έργα του Michael Owen παρουσιάζεται στο χωριό Λάνια το ...

X