Στο δικαστήριο στέλνει το Σατιρικό ο Δήμος Αγλαντζιάς – τι λέει ο δήμαρχος

Δικαστική κλήση για να παραστούν στο δικαστήριο στις 20 Ιουλίου παρέλαβαν οι άνθρωποι του Σατιρικού Θεάτρου, γιατί το Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης λειτουργεί χωρίς άδεια.

Με χθεσινή του επιστολή, ο διευθυντής του Κέντρου Κώστας Καυκαρίδης κακίζει την κίνηση του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αγλαντζιάς και επισημαίνει πως η άδεια δεν υπάρχει εξαιτίας της γραφειοκρατίας του δήμου.

Θέμα πόρτας
Στην επιστολή του, ο κ. Καυκαρίδης αναφέρει πως τον περασμένο Δεκέμβριο η Πυροσβεστική υπηρεσία επιθεώρησε το Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης και έστειλε τις παρατηρήσεις της στον Δήμο Αγλαντζιάς. Ανάμεσα σε άλλα, η Πυροσβεστική υπηρεσία επισήμανε τότε πως όλες οι πόρτες του θεάτρου έπρεπε να είναι πυρίμαχες. Σύμφωνα με τον κ. Καυκαρίδη, έπειτα από υποδείξεις του αρχιτέκτονα, ο οποίος ζήτησε τότε τη συμβουλή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, όσες πόρτες έχουν σχέση με την Κεντρική Σκηνή, την Πάνω Σκηνή, τον υπόγειο χώρο και τους διαδρόμους που γειτνιάζουν με αυτούς τους χώρους έγιναν πυρίμαχες. Οι πόρτες για τα καμαρίνια και τα γραφεία όχι. Στην τελευταία της επιθεώρηση, η Πυροσβεστική υπηρεσία ζητά να αντικατασταθούν 37 πόρτες που θα στοιχίσουν στο Σατιρικό περί τις 11 χιλιάδες ευρώ. «Τα οικονομικά του θεάτρου δεν επιτρέπουν ένα τέτοιο μεγάλο κονδύλι-σπατάλη», αναφέρει ο κ. Καυκαρίδης, γι’ αυτό ζητήθηκε κατανόηση και ένα χρονικό διάστημα δύο χρόνων για την αλλαγή τους.
«Εφόσον, όμως, ο δήμος δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα κι ούτε έχει πρόθεση να μας βοηθήσει, αναθέσαμε στον ξυλουργό του θεάτρου να κατασκευάσει καινούργιες πόρτες. Αυτό θα γίνει εντός του Ιουλίου – Αυγούστου, όταν το θέατρο είναι κλειστό, και θα καλέσουμε την Πυροσβεστική για τελικό έλεγχο. Παρακαλέσαμε τον δήμο να κάνει υπομονή ακόμα 2 μήνες, τώρα το καλοκαίρι που είναι κλειστό το θέατρο, και θα γίνουν εκ νέου οι πόρτες. Αντί βοήθειας από τον δήμο, σήμερα παίρνουμε δικαστική κλήση για τις 20 αυτού του μήνα!», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Καυκαρίδης.

Θέμα ασφάλειας
«Δεν είναι μόνο το θέμα με τις πόρτες. Εκκρεμούν αρκετά θέματα ασφάλειας σχετικά με το κτήριο του Σατιρικού, για τα οποία εδώ και πολλά χρόνια το δ.σ. του δήμου έδειξε ανεκτικότητα», απαντά ο δήμαρχος Αγλαντζιάς Κώστας Κόρτας.
Μιλώντας στον «Π», ο κ. Κόρτας είπε ακόμη πως έχουν δοθεί επανειλημμένα αναβολές στο εν λόγω θέμα, ωστόσο «στην τελευταία του συνεδρία το δ.σ. δεν μπορούσε να δώσει άλλη αναβολή».
Ερωτώμενος κατά πόσο θα μπορούσε να περιμένει μέχρι το τέλος Αυγούστου, όταν το Σατιρικό αναφέρει πως θα προχωρήσει με τις απαιτούμενες αλλαγές, ο κ. Κόρτας ανέφερε ότι, εάν μέχρι τον Σεπτέμβρη γίνουν πράγματι αυτές οι αλλαγές, το Σατιρικό θα νομιμοποιηθεί να εργάζεται κανονικά. Όσο για τις 20 Ιουλίου, ανέφερε πως «είναι απλά η πρώτη ακρόαση», αφήνοντας να νοηθεί πως δεν θα υπάρξουν τελικές αποφάσεις.
«Δεν έχουμε τίποτα με το Σατιρικό Θέατρο ως δήμος», κατέληξε ο κ. Κόρτας. «Είναι τιμή μας που βρίσκεται στην περιοχή μας το θέατρο, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι και εμείς είμαστε υπεύθυνοι σε άλλους. Είναι θέμα ασφάλειας».

Τέλος οι εκκρεμότητες
Και άλλες υποδείξεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας εισακούστηκαν και διευθετήθηκαν σύμφωνα με τον κ. Καυκαρίδη, ώστε το κτήριο να καταστεί ασφαλές και να λάβει άδεια λειτουργίας: για έκτακτο φωτισμό, σύστημα συναγερμού, τυλικτήρες νερού, πυροσβεστικό εξοπλισμό, κατασκευή και τοποθέτηση εξόδων κινδύνου στον υπόγειο χώρο (όπου δίνονται παραστάσεις) και στον α’ όροφο, τοποθέτηση χειρολαβών όπου έχουν υποδειχθεί.
«Παρακαλέσαμε τον δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να δείξουν κατανόηση, να επισκεφθούν τον χώρο, να δουν με τα μάτια τους τα έργα που έγιναν και να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν ένα πολιτιστικό κέντρο στην Αγλαντζιά, που για να κτιστεί έγιναν πολλές θυσίες και ένα χρέος της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά τα τελικά σχέδια του κτηρίου, μας πληροφόρησαν από την Πολεοδομία ότι σύντομα θα εγκριθούν και θα σταλούν στον Δήμο Αγλαντζιάς».

Για τα πεζοδρόμια
Ο κ. Καυκαρίδης προέβη και σε μια καταγγελία στην επιστολή του: αναφέρει σχετικά πως το υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων είχε λάβει πριν από έξι χρόνια το ποσό των 34 χιλιάδων ευρώ για την κατασκευή πεζοδρομίων στον περιβάλλοντα του Σατιρικού χώρο. «Παρά τις ενοχλήσεις στους εκάστοτε υπουργούς, οι οποίοι μας διαβεβαίωναν ότι τα λεφτά εστάλησαν στον Δήμο Αγλαντζιάς, εντούτοις δεν εμφανίστηκαν παρά μόνο έναν μήνα πριν τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Έκτοτε το θέμα βρισκόταν σε λειτουργό του Δήμου Αγλαντζιάς, ο οποίος λόγω φόρτου εργασίας δεν προχωρούσε τη διαδικασία έναρξης των εργασιών για την κατασκευή των πεζοδρόμων. Τελικά, μας έστειλε τα σχέδια των πεζοδρόμων και μας ζητά διάφορα έγγραφα και νέα τοπογραφικά σχέδια. Περιμένουμε από τον τοπογράφο μας να τα ετοιμάσει και να τα καταθέσει στον Δήμο Αγλαντζιάς», αναφέρει ο κ. Καυκαρίδης.
Ο δήμαρχος Αγλαντζιάς ανέφερε για το εν λόγω θέμα πως αναμένει την έναρξη της κατασκευής των πεζοδρομίων, ώστε ο δήμος με τη σειρά του να προχωρήσει στη σταδιακή αποπληρωμή».

 

ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

«Το τέλειο έγκλημα» στο Σπούτνικ

Βασισμένο στη συλλογή έμμετρων ποιημάτων του Χάινριχ Χόφμαν με τίτλο The Shockheaded Peter, «Το ...

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ 2018|Μυστικά και ψέματα μιας ισπανικής οικογένειας

Γράφει ο Νίνο Φένεκ Μικελλίδης Ενας Ιρανός (ο σκηνοθέτης Ασκγάρ Φαρχάντι) και δυο διάσημοι Ισπανοί ...

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Όπερα της Νέας Υόρκης

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου η Όπερα της Νέας Υόρκης αφότου ανακοίνωσε ...

Συμπόσιο γλυπτών στα Ιωάννινα

Στο χωριό Ελληνικό Λοζέτσι, όπου βρίσκεται το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» πραγματοποιείται αυτό ...

«Ο Καθρέφτης μας. Εξουσία και Πολίτες», του Γιαννάκη Γεωργιάδη

«Ο Καθρέφτης μας. Εξουσία και Πολίτες» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Γιαννάκη Γεωργιάδη ...

«Μίκρο/Μάκρο» | Εκθεση μικτών μέσων της Μαρίσας Σατσιά

Η εικαστικός Μαρίσα Σατσιά παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση μικτών μέσων, στο επίκεντρο της οποίας «βρίσκονται ...

X