Ακυρώνεται λόγω κρίσης συναυλία της ορχήστρας West-Eastern Divan στη Μαδρίτη

Επικριτικός έναντι της απόφασης του δημάρχου της Μαδρίτης να ακυρώσει τη συναυλία της ορχήστρας West Eastern Divan, εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής της Ορχήστρας, Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ.

Η Ορχήστρα, την οποία αποτελούν νέοι μουσικοί από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, έχει την έδρα της στη Σεβίλλη και έχει δώσει πολλές συναυλίες τα τελευταία 13 χρόνια σε ολόκληρη την Ισπανία.

«Η κρίση είναι τρομερή και υποφέρουμε εξαιτίας της σε ολόκληρη την Ευρώπη, η ακύρωση όμως της συναυλίας επειδή είναι ευκολότερο απ’ το να σκεφτούμε εναλλακτικές, δεν είναι και ο πιο έξυπνος τρόπος για να χειριστούμε μια κατάσταση», ανέφερε ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ.

Ο Μπάρενμποϊμ είπε ακόμη για την επόμενη συναυλία της ορχήστρας στη Σεβίλλη,  πως δεν έχει πληρωθεί ως διευθυντής της Ορχήστρας και πως το κόστος της συναυλίας θα μπορούσε να συζητηθεί. Είπε ακόμη πως δεν συζητήθηκαν ποτέ εναλλακτικές, ώστε να αποφευγχθεί η ακύρωση.

«Ούτε έξυπνο, ούτε κομψό» ήταν εκ μέρους του δημάρχου της Μαδρίτης, Άνα Μποτέλα, να ακυρώσει ένα ετήσιο θεσμό, που πραγματοποιείται στην ισπανική πρωτεύουσα τα τελευταία οκτώ χρόνια, σχολίασε ο Μπάρενμποϊμ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μαδρίτη ζει ένα νέο κύμα διαδηλώσεων τις τελευταίες μέρες σε σχέση με νέα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στους Ισπανούς και η απόφαση του δημάρχου είναι ενταγμένη σε αυτό το πλαίσιο.

Πάντως, αρκετά σχόλια στο διαδίκτυο δεν είναι υπέρ του Μπάρενμποϊμ. Πολλοί, μάλιστα, προτείνουν όπως ο ίδιος προχωρήσει με την πραγματοποίηση της συναυλίας με δικά του έξοδα, καθώς η Ορχήστρα παίρνει μεγάλα ποσά ως επιχορήγηση από την ισπανική κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: ANSA

You May Also Like

Στις 13 και14 Ιουλίου το 9ο Φεστιβάλ Αγλανjazz 2015

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ Αγλανjazz: Δευτέρα / Monday 13 21:00 Sigi Finkel & ...

Έργο που εντοπίστηκε σε ναό στην Κρήτη αποδίδεται στον Ελ Γκρέκο

Τον εντοπισμό μιας εικόνας που πολύ πιθανό να αποτελεί ένα από τα πρωιμότερα έργα ...

2ο Diversity Arts Festival στη Λευκωσία

Το Κυπριακό Κέντρο Διαπολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνει το 2ο Diversity Arts Festival, ...

O σκηνοθέτης Τζαφάρ Παναχί και η Νασρίν Σοτουντέχ μοιράζονται το βραβείο Ζαχάρωφ

Δύο ακτιβιστές από το Ιράν, η δικηγόρος Nasrin Sotoudeh και ο σκηνοθέτης Jafar Panahi, ...

21η Μαρτίου | Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στην Κύπρο

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης επιφυλάσσει σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες επικεντρώνονται σε Λεμεσό και ...

Art Athina 2017 με αέρα ανανέωσης

Σαράντα τρεις γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους στον ...

X