Νέα δράση για τις Pussy Riot, έξω από τη Ρωσική Πρεσβεία

Έξω από την Ρωσική Πρεσβεία βρέθηκε στις 10 το πρωί η ομάδα που τοποθέτησε κουκούλες στα αγάλματα του μνημείου της Ελευθερίας [δείτε εδώ] την περασμένη βδομάδα.

Φορώντας χρωματιστές κουκούλες και κρατώντας καμβάδες όπου αναγράφονταν οι προτάσεις «Νow who is the pussy Vladimir», «Welcome to the new Stalin era», «Putin you are pissing the whole world off» και «Thanks for making Pussy Riot famous», η ομάδα [τα μέλη της οποίας προτιμούν την ανωνυμία] παρέμεινε για μερικά λεπτά έξω από την πόρτα της Ρωσικής Πρεσβείας.

Ένας κύριος της Πρεσβείας ζήτησε να μάθει τι συμβαίνει ενώ αστυνομικός που βρέθηκε στη σκηνή ζήτησε τη διαγραφή των φωτογραφιών που λήφθηκαν.

Η ανώνυμη ομάδα καλλιτεχνών (και όχι μόνο) βρέθηκε στο μνημείο της Ελευθερίας το απόγευμα της Δευτέρας και τοποθέτησε χρωματιστές κουκούλες στα αγάλματα του μνημείου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταδίκη τριών μελών του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, σε δύο χρόνια φυλάκιση.

Οι τρεις γυναίκες είχαν εισβάλει σε καθεδρικό ναό στη Μόσχα στις 21 Φεβρουαρίου και τραγούδησαν μια «πανκ προσευχή» ώστε να φύγει από την εξουσία ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι χρωματιστές κουκούλες είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του πανκ συγκροτήματος και οι μέχρι σήμερα εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ανά τον κόσμο πραγματοποιούνται με τους συμμετέχοντες να κρύβουν το πρόσωπό τους κάτω από αυτές τις «σήμα κατατεθέν» κουκούλες.

Μην ξαφνιαστείτε αν δείτε και άλλα μικρά συμβάντα στην πόλη, είτε για τις Pussy Riot είτε και για άλλους -πολιτικοκοινωνικούς- λόγους, πιο κοντά σε εμάς. Ίσως τότε η ομάδα να βρει και ένα όνομα. Προς το παρόν, αδιαφορεί για την ιδιοτέλεια που θα μπορούσε να συνοδεύει την ταυτότητα των μελών της.

ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ©ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

You May Also Like

Εγκαινιάζεται σήμερα το Μουσείο Παραμυθιού

Με λογότυπο ένα ανοιχτό βιβλίο και ένα κουβάρι κόκκινη κλωστή, το πρώτο Μουσείο Παραμυθιού ...

Ο Στέλιος Κούλογλου στο Πανεπιστήμιο Frederick

Ο πολυβραβευμένος και πρωτοπόρος  της Ερευνητικής Δημοσιογραφίας Στέλιος Κούλογλου, δημιουργός της σειράς εκπομπών ντοκιμαντέρ ...

Όλες οι χριστουγεννιάτικες αγορές σε ένα ποστ

Η ωραιότερη εποχή του χρόνου έχει φτάσει και εμείς σας ετοιμάσαμε μια λίστα με ...

Η Ρέα Μπέιλι αντίκρισε το έργο της 46 χρόνια μετά

«Μπράβο τους που φρόντισαν την τέχνη και δεν χάθηκε. Πολύ καλή κίνηση!», αναφώνησε η ...

Διεθνής διάκριση για φοιτήτριες Πανεπιστημίου Κύπρου

Πέντε βραβεία εξασφάλισαν φοιτήτριες του Τμήματος Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου που ...

Οι κυπριακές ταινίες στο Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2017»

Οι ταινίες Rosemarie και Το Αγόρι στη Γέφυρα είναι οι κυπριακές ταινίες που θα ...

X