Νέα δράση για τις Pussy Riot, έξω από τη Ρωσική Πρεσβεία

Έξω από την Ρωσική Πρεσβεία βρέθηκε στις 10 το πρωί η ομάδα που τοποθέτησε κουκούλες στα αγάλματα του μνημείου της Ελευθερίας [δείτε εδώ] την περασμένη βδομάδα.

Φορώντας χρωματιστές κουκούλες και κρατώντας καμβάδες όπου αναγράφονταν οι προτάσεις «Νow who is the pussy Vladimir», «Welcome to the new Stalin era», «Putin you are pissing the whole world off» και «Thanks for making Pussy Riot famous», η ομάδα [τα μέλη της οποίας προτιμούν την ανωνυμία] παρέμεινε για μερικά λεπτά έξω από την πόρτα της Ρωσικής Πρεσβείας.

Ένας κύριος της Πρεσβείας ζήτησε να μάθει τι συμβαίνει ενώ αστυνομικός που βρέθηκε στη σκηνή ζήτησε τη διαγραφή των φωτογραφιών που λήφθηκαν.

Η ανώνυμη ομάδα καλλιτεχνών (και όχι μόνο) βρέθηκε στο μνημείο της Ελευθερίας το απόγευμα της Δευτέρας και τοποθέτησε χρωματιστές κουκούλες στα αγάλματα του μνημείου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταδίκη τριών μελών του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, σε δύο χρόνια φυλάκιση.

Οι τρεις γυναίκες είχαν εισβάλει σε καθεδρικό ναό στη Μόσχα στις 21 Φεβρουαρίου και τραγούδησαν μια «πανκ προσευχή» ώστε να φύγει από την εξουσία ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι χρωματιστές κουκούλες είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του πανκ συγκροτήματος και οι μέχρι σήμερα εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ανά τον κόσμο πραγματοποιούνται με τους συμμετέχοντες να κρύβουν το πρόσωπό τους κάτω από αυτές τις «σήμα κατατεθέν» κουκούλες.

Μην ξαφνιαστείτε αν δείτε και άλλα μικρά συμβάντα στην πόλη, είτε για τις Pussy Riot είτε και για άλλους -πολιτικοκοινωνικούς- λόγους, πιο κοντά σε εμάς. Ίσως τότε η ομάδα να βρει και ένα όνομα. Προς το παρόν, αδιαφορεί για την ιδιοτέλεια που θα μπορούσε να συνοδεύει την ταυτότητα των μελών της.

ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ©ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

You May Also Like

Φλεγόμενο Κούριο | οι Iced Earth έδωσαν άλλη διάσταση

Πιθανότατα το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία της metal μουσικής στην Κύπρο σε έναν χώρο ...

Λειτουργεί β’ σκηνή το Θέατρο Διόνυσος

Το Θέατρο «Διόνυσος» ανεβάζει σε παγκύπρια πρώτη παράσταση στις 3 Απριλίου το έργο «Ένιωσα ...

«Hurricane: Το ζαχαροπλαστείο των αναμνήσεών μας»

  Στο πλαίσιο της μελέτης και της έρευνας της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου, ...

«Εγώ είναι ο άλλος» το σκεπτικό για τα «Κύπρια 2014»

Συνεχίζοντας την πολιτική που ξεκίνησε πέρυσι και θέλει το Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ να διέπεται ...

Αγορά Κτηρίου «Πετριδείου» Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γεροσκήπου

Συμφωνία μεταξύ του Δήμου Γεροσκήπου και της εταιρίας CCSRE Real Estate Company Ltd , υπεγράφη ...

Achtung Baby! διασκευές και επανεκδόσεις

Όλοι στα περίπτερα στις 25 Οκτωβρίου, οπότε θα κυκλοφορήσει το περιοδικό Q, με ένα ...

X