Μαθήματα βλασφημίας

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης

Για τον Γέροντα Παστίτσιο και τη μη ανοχή του ελληνικού κράτους σε λίγο καλόβολο [ή κακόβολο] δούλεμα προς έναν καλόγερο που, για να είμαστε ακριβείς, δεν θεωρείται καν άγιος, δεν έχω να πω κάτι που δεν έχει ειπωθεί.

Αφού όμως δουλέψαμε καλά-καλά τους ξάδερφους Έλληνες για το πόσο εύκολα και γρήγορα υπακούν στις εμμονές μιας εγκληματικής οργάνωσης που, μέσω ενός παράθυρου στον νόμο, μπήκε στη Βουλή [στον ίδιο αυτό αγαστό θεσμό του οποίου ο πρόεδρος καλεί τα μέλη σε πεολειχία], για να δούμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε στην Κύπρο.

Φανταστείτε για παράδειγμα [αν πάρετε ιδέες δεν έχω νομική ευθύνη] ένα προφίλ στο Facebook με το όνομα «Μελονομακάριος», όπου η φάτσα του Εθνάρχη θα έχει αντικατασταθεί από ένα μελομακάρονο και στο οποίο ο λαοπρόβλητος θα προτείνει ιδέες για εύκολες και γρήγορες συνταγές ζαχαροπλαστικής, διανθισμένες με πρακτικές συμβουλές για το πώς επιτυγχάνονται ποσοστά άνω των 90% σε εκλογές και το πώς αναγνωρίζουμε το καλό το τσιγάρο.

Ή το προφίλ ενός χορτοκαπνίζοντος Γρίβα με ράστα και το όνομα «Στρατηγός Τζίβας» ο οποίος με σύγχρονη αναρχικοφανή γλώσσα θα καταφέρεται κατά των κομουνιστών, των Τούρκων και των μειοδοτών της ράτσας και της φυλής, που θα αναπολεί τις όμορφες μέρες του ελληνικού εμφυλίου.

Και για να μην μας πάρουν για μονομερείς και τουρκολάγνους, ας φανταστούμε και τον «Ρεμάλ Ατατούρκ» ο οποίος θα μοιράζεται με τους followers τις σεξιστικές του απόψεις για τις γυναίκες [και ειδικά τις μαντηλοφορούσες] και τη στρατιωτικά καταπιεσμένη σε βαθμό ομοφοβίας έλξη του για σφριγηλά αγοράκια.

Σε πιο σύγχρονα είδωλα, θα μπορούσε να υπάρχει ο «Τασσάριος Δ΄», ο λαοφιλής ηγέτης που διατηρείται στη ζωή σε μια δεξαμενή με πράσινα χημικά στα υπόγεια μυστικά της Στράκκας. Στα ποστ του θα περιγράφει πώς ασκεί την καθημερινή διακυβέρνηση της Κύπρου δίνοντας οδηγίες στην αυλή του, σαν σκιώδης αυτοκράτορας σε γιαπωνέζικο καρτούν.

Ή για να μην πάμε μακριά, να θυμίσω πως κάποτε υπήρχε ένα προφίλ στο Facebook με το όνομα «Μάικ Μακάριος Μούσκος», από το οποίο ο Εθνάρχης, ένας συμπαθητικός και πρόσχαρος τύπος ο οποίος ΖΗ ακόμα σε ένα διαμέρισμα στην Έγκωμη, μοίραζε νουθεσίες στην κυπριακή πολιτική σκηνή. Πριν εξαφανιστεί μυστηριωδώς, ενδεχομένως μετά από reports φιλήσυχων πολιτών…

+ Έχασα τον μπούσουλα φέτος με τα φεστιβάλ κινηματογράφου και τις προβολές. Δεν προλαβαίνω να προγραμματίσω να πάω σε ένα και αρχίζουν ακόμα πέντε. Να ‘χαμε μόνο και λίγη κινηματογραφική παραγωγή εκτός από κατανάλωση… [ε, Πολιτιστικές υπηρεσίες;]

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Καφές και μνημόσυνο

Κυριακή απόγευμα. Οι πενηντάρηδες στο καφέ στον Στρόβολο είχαν πιάσει ένα θέμα συζήτησης που ...

Σκοτεινή Κύπρος

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Τελευταία εκμεταλλεύομαι το διαδικτυακό [ας το πούμε] αρχείο του ΡΙΚ ...

Μνημόνιο ή πρέζα

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Από τη μία πλευρά ενός κάλαθου κάπου στη Λήδρας, το ...

Κάπου στη μέση

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Λένε πως στα σημεία στη μέση δύο καταστάσεων, τα ακαθόριστα ...

Πάμε μαζί στις Φοινικούδες

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Η Λάρνακα κατά τη διάρκεια του Κατακλυσμού είναι ό,τι πιο ...

Κουλτούρα σε [Ε]

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Όταν στο πλατό καθημερινής lifestyle εκπομπής ξέσπασε τηλεφωνική αντιπαράθεση για ...

X