Τιμή στον Α. Κωνσταντινίδη από την Ένωση Σκηνοθετών

Με τη βράβευση του σκηνοθέτη Αντρέα Κωνσταντινίδη έπεσε η αυλαία του 4ου Φεστιβάλ Κυπρίων Σκηνοθετών την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

Η τελευταία νύχτα του φεστιβάλ ήταν αφιερωμένη στα έργα του σκηνοθέτη, ο οποίος βραβεύθηκε για την προσφορά του στον κυπριακό κινηματογράφο.

Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και συγκίνηση, η Ένωση βράβευσε τον Ανδρέα Κωνσταντινίδη για το όλο του κινηματογραφικό έργο.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης Μιχάλης Γεωργιάδης ανέφερε: «Ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης  αφιέρωσε τη ζωή του στην τέχνη του κινηματογράφου. Γρήγορα κατάλαβε τη δύναμη της εικόνας και του ήχου. Ακόμα και στις πιο απλές παραγωγές, πρόσεχε τι έλεγε, τι προέβαλλε, τι μηνύματα έστελλε στο κοινό, πάντα με την δική του κινηματογραφική ματιά και πάντα σεβόμενος τους συνεργάτες του».

Παρόντες στην βράβευση ήταν ο Πρόεδρος και μελή του Δ.Σ. του ΡΙΚ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, παλιοί συνάδελφοι σκηνοθέτες, ηθοποιοί και πολλοί θεατές.

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης, η Ένωση Σκηνοθετών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Κύπρου απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στο κοινό για την από μέρους του θερμή στήριξη του Φεστιβάλ, στους χορηγούς και συνδιοργανωτές, τονίζοντας ότι χωρίς την ουσιαστική στήριξή τους δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίησή του και σε όλους όσοι συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία του.

Η φετινή τέταρτη χρονιά διεξαγωγής του φεστιβάλ της Ενωσης Σκηνοθετών Κύπρου θεωρείται πετυχημένη χάρη στη μεγάλη προσέλευση κοινού, ιδιαίτερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στον θερινό κινηματογράφο Κωνστάντια Λευκωσίας – κάτω από τα αστέρια και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Επιτυχία είχε και η διάλεξη που έδωσαν οι παραγωγοί ταινιών Σταύρος Παπαγεωργίου και Μάριος Πιπερίδης με τίτλο «Ευκαιρίες Χρηματοδότησης Κυπριακών Ταινιών».

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει μικρού αλλά και μεγάλου μήκους ταινίες από τους Πασχάλη Παπαπέτρου, Μιχάλη Γεωργιάδη, Χρίστο Γεωργίου, Κώστα Γιαλλουρίδη, Ιωακείμ Μυλωνά και Στέλιο Κωνσταντίνου.

You May Also Like

Pafos2017 στη ψηφιακή εποχή

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 οδεύοντας στην Πολιτιστική χρονιά του 2017 ανακοινώνει τη ...

Έκθεση Φωτογραφίας του Γιάννη Κούρτογλου

Ο Γιάννης Κούρτογλου παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση φωτογραφίας στην Κύπρο, από τις ...

Στην αρχαία Αμφίπολη ο Σαμαράς για σημαντικά ευρήματα

Μπροστά στην αποκάλυψη ενός σημαντικού αρχαιολογικού τάφου βρίσκονται οι ανασκαφές που διεξάγονται στον μνημειακό ...

«Κάν’ το ν’ ακουστεί» | Μαθητικός Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού

Στο πλαίσιο προώθησης της Παιδείας για τα Μέσα, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, του Υπουργείου ...

Στο σφυρί το αρχικό κολάζ για το άλμπουμ Sgt Pepper των Beatles

Όχι μόνο οι φιλότεχνοι αλλά και οι φιλόμουσοι αναγνωρίζουν αμέσως αυτή την εικόνα: πρόκειται ...

Το μήνυμα της Διεθνούς Ημέρας Χορού 2014

Ο Γάλλος  χορογράφος, χορευτής, διευθυντής του Centre Chorégraphique de Créteil, του Val de Marne ...

X