Τιμή στον Α. Κωνσταντινίδη από την Ένωση Σκηνοθετών

Με τη βράβευση του σκηνοθέτη Αντρέα Κωνσταντινίδη έπεσε η αυλαία του 4ου Φεστιβάλ Κυπρίων Σκηνοθετών την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

Η τελευταία νύχτα του φεστιβάλ ήταν αφιερωμένη στα έργα του σκηνοθέτη, ο οποίος βραβεύθηκε για την προσφορά του στον κυπριακό κινηματογράφο.

Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και συγκίνηση, η Ένωση βράβευσε τον Ανδρέα Κωνσταντινίδη για το όλο του κινηματογραφικό έργο.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης Μιχάλης Γεωργιάδης ανέφερε: «Ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης  αφιέρωσε τη ζωή του στην τέχνη του κινηματογράφου. Γρήγορα κατάλαβε τη δύναμη της εικόνας και του ήχου. Ακόμα και στις πιο απλές παραγωγές, πρόσεχε τι έλεγε, τι προέβαλλε, τι μηνύματα έστελλε στο κοινό, πάντα με την δική του κινηματογραφική ματιά και πάντα σεβόμενος τους συνεργάτες του».

Παρόντες στην βράβευση ήταν ο Πρόεδρος και μελή του Δ.Σ. του ΡΙΚ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, παλιοί συνάδελφοι σκηνοθέτες, ηθοποιοί και πολλοί θεατές.

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης, η Ένωση Σκηνοθετών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Κύπρου απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στο κοινό για την από μέρους του θερμή στήριξη του Φεστιβάλ, στους χορηγούς και συνδιοργανωτές, τονίζοντας ότι χωρίς την ουσιαστική στήριξή τους δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίησή του και σε όλους όσοι συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία του.

Η φετινή τέταρτη χρονιά διεξαγωγής του φεστιβάλ της Ενωσης Σκηνοθετών Κύπρου θεωρείται πετυχημένη χάρη στη μεγάλη προσέλευση κοινού, ιδιαίτερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στον θερινό κινηματογράφο Κωνστάντια Λευκωσίας – κάτω από τα αστέρια και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Επιτυχία είχε και η διάλεξη που έδωσαν οι παραγωγοί ταινιών Σταύρος Παπαγεωργίου και Μάριος Πιπερίδης με τίτλο «Ευκαιρίες Χρηματοδότησης Κυπριακών Ταινιών».

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει μικρού αλλά και μεγάλου μήκους ταινίες από τους Πασχάλη Παπαπέτρου, Μιχάλη Γεωργιάδη, Χρίστο Γεωργίου, Κώστα Γιαλλουρίδη, Ιωακείμ Μυλωνά και Στέλιο Κωνσταντίνου.

You May Also Like

Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΘΟΚ – Εθνικού Θεάτρου Ελλάδας

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη την Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου, μεταξύ Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου και Εθνικού Θεάτρου ...

Διεθνής Μέρα και Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων 2018: οι εκδηλώσεις

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή ...

Τι έμαθα στη σχολή Καλών Τεχνών

Η έκθεση των τελειόφοιτων φοιτητών του προγράμματος Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας φιλοξενείται αυτήν ...

Mapping the old city | Επιτοίχια δράση

Το astrάki* δημιουργεί χάρτες της παλιάς πόλης της Λευκωσίας στους τοίχους και αυτο-συστήνει το νέο ...

Βρετανικό Μουσείο: «Θα εξετάσουμε το αίτημά σας εάν…»

«Προϋπόθεση για να μπούμε σε οποιαδήποτε συζήτηση περί δανεισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι ...

Κομμάτια των Μπομπ Ντίλαν και Μάιλς Ντέιβις στην νέα δουλειά του Ρόμπεν Φορντ

“Bringing It Back Home” είναι ο τίτλος της νέας δουλειάς του κιθαρίστα Ρόμπεν Φορντ, γνωστού για ...

X