Στη Λεμεσό η διεθνής συνάντηση χορού Aerowaves

Η Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού φιλοξενεί τη φετινή συνάντηση Aerowaves 2012, όπου καλλιτεχνικοί διευθυντές διεθνών φεστιβάλ σύγχρονου χορού και κέντρων χορού συζητούν και επιλέγουν έργα για το ευρωπαϊκό δίκτυο χορού.

Το Aerowaves meeting 2012 θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25-28 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ριάλτο και στο πλαίσιό του θα φιλοξενηθούν 40  Καλλιτεχνικοί Διευθυντές φεστιβάλ και κέντρων χορού από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν, θα συζητήσουν και θα επιλέξουν έργα ταλαντούχων χορογράφων από τους εκατοντάδες που αιτούνται για την πλατφόρμα κάθε χρόνο.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού αλλά και για τη χορευτική κοινότητα της Κύπρου, αφού εκτός από τη διεθνή δικτύωση, στο πλαίσιο της συνάντησης θα παρουσιαστούν τρία έργα ντόπιων καλλιτεχνών: πρόκειται για το έργο Tune In της Λίας Χαράκη, Could be Anyone του Χάρη Κούσιου και Unusual Suspects, της Εύης Δημητρίου.

Θα παρουσιαστούν επίσης τρία έργα επιλεγμένα από το ευρωπαϊκό δίκτυο χορού Aerowaves. Γενικός τίτλος της συνάντησης είναι: One’s World.

Το Aerowaves είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο χορού για έρευνα και διασυνοριακή παρουσίαση, που ξεκίνησε το 1996 σε ανταπόκριση στην εμφάνιση μιας νέας γενιάς σύγχρονων χορογράφων και ομάδων.

Περίπου δεκαπέντε ειδικοί χορού, συμπεριλαμβανομένων παρουσιαστών, συγγραφέων και καλλιτεχνών, συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο για να εξετάσουν τα έργα σε βίντεο, 70 νέων ομάδων χορού από ολόκληρη την Ευρώπη. Δέκα επιλέχθηκαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Οι δέκα αυτές ομάδες χορού παρουσιάστηκαν από μία φορά για πέντε Σαββατοκύριακα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 1997 στο Place του Λονδίνου. Αυτοί οι αναδυόμενοι καλλιτέχνες επωφελήθηκαν από την εμπειρία της παρουσίασης της δουλειάς τους σε ένα νέο πολιτιστικό πλαίσιο και το κοινό απάντησε με ενθουσιασμό στο ποικίλο πρόγραμμα υψηλού επιπέδου.

Σήμερα το Aerowaves αντιπροσωπεύεται από 40 εταίρους και παρουσιαστές σε 34 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, που όλοι τους ανταποκρίνονται από κοινού κάθε Οκτώβριο για να επιλέξουν τα έργα για το επόμενο έτος από περίπου 500 αιτήσεις. Είναι όλοι εμπειρογνώμονες στον τομέα τους για εντοπισμό των αναδυόμενων ταλέντων στο χορό, τόσο στη δική τους χώρα όσο και διεθνώς.

Συνεδριάσεις έχουν φιλοξενηθεί στο Λονδίνο, Ελσίνκι, Γάνδη, Λουξεμβούργο, Aarhus, Tallinn, Αμστερνταμ, Πράγα,Κόρκ, Montemor-o-Novo, Malmö, Ζυρίχη, Μαδρίτη, Βίλνιους, Μόσχα, Poric και φέτος στη Λεμεσό.

+ www.aerowaves.org

You May Also Like

«Ο μικρός Οδυσσέας και ο Κύκλωπας»

«Ο Μικρός Οδυσσέας και ο Κύκλωπας» είναι το εγχείρημα του Κύπριου σκηνοθέτη Μιχάλη Παπά ...

Η Ντόλι Πάρτον θα διαβάζει βιβλία σε παιδιά στη νέα σειρά “Goodnight with Dolly”

Η θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι, ηθοποιός, συγγραφέας, δισκογραφική παραγωγός και επιχειρηματίας Ντόλι Πάρτον ξεκινά ...

Steve Jobs: η επίσημη βιογραφία στα βιβλιοπωλεία στις 24 Οκτωβρίου

Σε έντυπη και e-book έκδοση κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, η ...

Σηκώνει αυλαία το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών

Ψηφιακή κουλτούρα και ταξίδια στον χωροχρόνο, ρομποτικές εγκαταστάσεις, αλλά και έργα «ζωντανής ζωγραφικής» του ...

Αναβάλλεται το Φεστιβάλ Καννών

Το ετήσιο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, δεν θα διεξαχθεί ...

Με το «First Man» ανοίγει σήμερα η αυλαία το 75ου Φεστιβάλ Βενετίας

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, η μεγάλη γιορτή του σινεμά που για πολλούς θεωρείται ...

X