Αναστάτωση στη Βιέννη προκάλεσε το Μουσείο Leopold

Τα επίμαχα σημεία τριών Γάλλων ποδοσφαιριστών σε διαφημιστικές αφίσες χρειάστηκε να καλύψουν οι αρμόδιοι του Μουσείου Leopold στη Βιέννη, μετά την θύελλα αντιδράσεων που δέχτηκαν από τους κάτοικους της αυστριακής πρωτεύουσας.

Οι 250 αφίσες στις οποίες χρειάστηκε να ανατρέξουν, διαφημίζουν την έκθεση Nude Men, η οποία ανοίγει την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου για το κοινό, στο περίφημο Μουσείο Leopold της πλατείας Museums Quartier.

Δείτε εδώ έργα που θα περιλαμβάνονται στην έκθεση

Απεικονίζουν, δε, τρεις Γάλλους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν φορούν τίποτα άλλο από τις κάλτσες και τα παπούτσια τους. Πρόκειται για μια φωτογραφία η οποία χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να εκθειάσει την πολυπολιτισμική Γαλλία, το μουσείο ωστόσο θεώρησε πως είναι μια καλή διαφήμιση για την έκθεση.

Pierre & Gilles, Vive la France, 2006 © Privatsammlung, Courtesy Galerie Jérôme de Noirmont

«Δεχτήκαμε ‘βροχή’ παραπόνων. Δεν θέλαμε να ενοχλήσουμε ούτε τους μικρούς ούτε τους μεγάλους σε ηλικία κατοίκους της πόλης. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να προκαλέσουμε. Ο στόχος μας δεν ήταν αυτός, γι’ αυτό και ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μουσείου.

Αντίθετα, μια τρισδιάστατη εγκατάσταση της Ilse Haider έξω από το μουσείο [αρχική φωτογραφία] προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον και δεν θα μετακινηθεί καθώς, σύμφωνα με το ίδιο άτομο, «χρησιμοποιείται από τα παιδιά ως χώρος για παιχνίδι».

Στην έκθεση φιλοξενούνται έργα με γυμνούς άνδρες από το 1800 μέχρι και τις μέρες μας ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε έργα από την αρχαία Αίγυπτο, την ελληνική αγγειοπλαστική και σε έργα από την Αναγέννηση.

+ Η έκθεση «Nude Men» φιλοξενείται στο Μουσείο Leopold της Βιέννης από τις 19 Οκτωβρίου μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2013.

ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ilse Haider, Mr. Big, εγκατάσταση στην πλατεία MuseumsQuartiers, 2012 © Courtesy Galerie Steinek, Βιέννη

ΠΗΓΗ: ΤELEGRAPH

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Wes Craven 1939-2015

Ο σκηνοθέτης Γουές Κρέιβεν, δημιουργός πολλών γνωστών φιλμ τρόμου όπως «Ο εφιάλτης στον δρόμο ...

«Βύθισε» κτίριο του Λε Κορμπιζιέ σε δανέζικο φιορδ

Μοντέλο της περίφημης Villa Savoye, έργου του Λε Κορμπιζιέ, του ανθρώπου που καθιέρωσε το ...

Ετήσια έκθεση φοιτητών και μαθητών της Σχολής Αιγαία

Χρώμα, έμπνευση, δημιουργία, σύγχρονη προσέγγιση, διαφορετικότητα και εξέλιξη χαρακτηρίζουν την φετινή έκθεση της Σχολής ...

Phototellers | Κάθε κείμενο, μια εικόνα

Phototellers είναι ένα project που ξεκίνησε την πρώτη μέρα του Φλεβάρη του 2013 από ...

Μουσικό «ευχαριστώ» στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Μια συναυλία από το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Προμηθέας», που συνιστούν μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, ...

Το Cock στη Δερύνεια

Γκέι, στρέιτ, λέξεις από τη δεκαετία του 60. Ακούγονται τόσο παλιές. Φρικτές φρικτές λέξεις… ...

X