Με χάρλεϊ στον ΘΟΚ

«Είμαι βέβαιος πως θα είναι μια ερμηνεία άξια για το βιογραφικό της», λέει για την Αννίτα Σαντοριναίου ο Γιώργος Μουαΐμης. Στην προκειμένη περίπτωση οι «συναισθηματικοί» λόγοι είναι περιττοί: όλοι γνωρίζουμε τις υποκριτικές ικανότητες της κ. Σαντοριναίου, πόσω μάλλον ο σύντροφος της ζωής της.

Οι δύο πρότειναν στον θεατρικό οργανισμό το ανέβασμα του μονόλογου «Το Μπουφάν της Χάρλεϊ ή Πάλι Καλά», του Βασίλη Κατσικονούρη. Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί σήμερα στις 20:30, στον εξωτερικό χώρο του νέου Θεάτρου. Γι’ αυτό πάρτε… μπουφάν.

Γενιά σε αδιέξοδο

«Ένας διευθυντής του ΘΟΚ επιτέλους πίστεψε σ’ αυτή την πρόταση και προσδοκούμε σε ένα καλό αποτέλεσμα», ανέφερε κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του έργου ο Γιώργος Μουαΐμης. Η πρόταση υπάρχει στα συρτάρια του ΘΟΚ από το 2009, ωστόσο μόλις φέτος κατάφερε να υλοποιηθεί, έχοντας την υποστήριξη όχι μόνο του θεατρικού οργανισμού αλλά και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας και του τμήματος Οδικής Ασφάλειας της Αστυνομίας Κύπρου. Κι αυτό γιατί ο μοναδικός ρόλος του έργου είναι για μια μητέρα που έχασε τον γιο της στην άσφαλτο.
«Μ’ αρέσει ο τρόπος με τον οποίο ο Γιώργος και η Αννίτα συνέδεσαν το έργο με το θέμα της μοτοσυκλέτας, που αντιπροσωπεύει εδώ την τάση φυγής που έχουν οι νέοι», σχολίασε ο συγγραφέας του έργου Βασίλης Κατσικονούρης, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για να παραστεί στην πρεμιέρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «το έργο αφορά στα όνειρα που έχουμε και χάνονται», αλλά και στη στιγμή που πρέπει να είσαι αρκετά δυνατός για να πεις «πάλι καλά» και να συνεχίσεις τη ζωή σου.

Μια εξομολόγηση

Για την Αννίτα Σαντοριναίου, αυτός ο μονόλογος λειτουργεί ως «εξομολόγηση της γενιάς μας και ως απολογία στις νεότερες γενιές, στις οποίες καταφέραμε να προσφέρουμε μόνο αδιέξοδα».

«Με σπαραγμό ψυχής θέλω να κάνω αυτό τον μονόλογο για να προσεγγίσουμε τους νέους, να τους πούμε ότι υπάρχουμε. Χωρίς, όμως, να μιλώ από καθέδρας, με όλα τα κομφόρ». Γι’ αυτό και η παράσταση ανεβαίνει σε ανοιχτό χώρο, με όλες τις δυσκολίες που μπορεί μια τέτοια συνθήκη να ενέχει: τον θόρυβο από τα αυτοκίνητα, την πιθανότητα βροχής. «Είναι μια παράσταση που ενδέχεται απροόπτων», λέει η Α. Σαντοριναίου.
Όσο για το χρονικό πλαίσιο κατά το οποίο παρουσιάζεται το εν λόγω έργο, «τα έργα που έχουν μια αλήθεια, είναι πάντα πιο καίρια. Και όσο τα πράγματα οξύνονται, άλλο τόσο πιο αναγκαίο είναι να παίζονται», σημειώνει ο Β. Κατσικονούρης.

+ Η πρεμιέρα θα δοθεί απόψε στις 20:30 στο νέο θέατρο ΘΟΚ. Παραστάσεις κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 20:30 μέχρι 07/12. Εισιτήρια προς 6 ευρώ. Πληροφορίες τηλ. 77772717.

You May Also Like

Η Σκάλα του Μιλάνου απορρίπτει χρηματοδότηση από τη Σ. Αραβία

Η Σκάλα του Μιλάνου θα επιστρέψει εκατομμύρια ευρώ στη Σαουδική Αραβία στον απόηχο της ...

Απεβίωσε ο σκηνοθέτης Χρίστος Σιοπαχάς

Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου απεβίωσε ο σκηνοθέτης Χρίστος Σιοπαχάς, σε ηλικία 72 ετών. Ο ...

Οι Mood Indigo «πρεσβευτές» της Κύπρου στη Γερμανία

Στο Dusseldorf Jazz Rally συμμετείχε το μουσικό σχήμα της τζαζ Mood Indigo, εκπροσωπώντας την ...

Άγνωστα ποιήματα του Ρίτσου σε νέα έκδοση

Δέκα άγνωστα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου φέρνει στο φως το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων [ΑΠΕ-ΜΠΕ], ...

6η εμπειρία «Afro Banana Republic Festival»

Στις 19 και 20 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το φετινό φεστιβάλ που εκτός από μουσική, ...

Open Call: Φεστιβάλ Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νεολαίας 2018 «Up to Youth» διοργανώνεται και φέτος το Φεστιβάλ ...

X