Έκθεση του Μαρίνου Καρτίκκη στην Opus 39

Ο Μαρίνος Καρτίκκης παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Fish Dreams» από τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και μέχρι την 1η Δεκεμβρίου στην γκαλερί Opus 39, στη Λευκωσία.

«Από τα απύθμενα βάθη της μνήμης άνθιζαν λουλουδάκια θύμησης, χρυσαφιά, γεμάτα ευωδιαστά προαισθήματα, αισθήσεις της παιδικής ηλικίας, που δεν ήταν σίγουρο ότι βασίζονταν σε πραγματικά περιστατικά.

Μερικές φορές, ονειρευόταν ασημόμαυρα ψάρια που κολυμπούσαν προς το μέρος του, περνούσαν ψυχρά και γυαλιστερά από μέσα του, σαν αγγελιαφόροι χαρούμενων ειδήσεων μιας όμορφης πραγματικότητας, έπειτα όμως χάνονταν κουνώντας την ουρά τους, αφήνοντας πίσω τους αντί για κάποιο μήνυμα καινούρια μυστικά.

Συχνά ονειρευόταν ψάρια που κολυμπούσαν και κάθε ψάρι ήταν δικό του δημιούργημα, εξαρτιόταν και κατευθυνόταν απ’αυτόν, όπως η ανάσα του. Ακτινοβολούσαν σαν βλέμματα, σαν σκέψεις που αναδύονταν από το μυαλό του και επέστρεφαν σ’ αυτό».

[Απόσπασμα από το μυθιστόρημα «Νάρκισσος και Χρυσόστομος» του Έρμαν Έσσε]

Ο Μαρίνος Καρτίκκης γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1963. Σπούδασε Καλές Τέχνες στο University of California του Λος Άντζελες (Bachelor of Arts, Honors) και στο Universidad Complutense στη Μαδρίτη με υποτροφία της Ισπανικής κυβέρνησης και Κινηματογράφο στο London International Film School.

Έχει στο ενεργητικό του δέκα ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, συμμετοχές σε αρκετές ομαδικές, τηλεοπτικές εκπομπές, τρεις ταινίες μικρού μήκους και δύο ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας.

Η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ (2006) έχει τιμηθεί με το βραβείο καλύτερης ταινίας στο 9ο πανόραμα ανεξάρτητου κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και εκπροσώπησε την Κύπρο σε πολλά φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Ανάλογη πορεία ακολούθησε και η δεύτερη ταινία του ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ (2010) η οποία προβλήθηκε σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ. Διδάσκει τέχνη στη μέση εκπαίδευση ενώ συνεχίζει να ασχολείται τόσο με τη ζωγραφική όσο και με τον κινηματογράφο.

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 19 Νοεμβρίου, στις 19:30, στην γκαλερί Opus 39 [Κίμωνος 21, Στρόβολος]. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα 17:00-20:00, Τρίτη-Παρασκευή 10:30-12:30 & 17:00-20:00, Σάββατο 10:30-12:30. Πληροφορίες τηλ. 22424983 και mango2@cablenet.com.cy.

You May Also Like

«Η oυσία του Αδιαχώριστου» στο Ίδρυμα ARTος

Η Ουσία του Αδιαχώριστου [από την Ασκητική του Ν. Καζαντζάκη], παρουσιάζεται στις 19 Μαΐου ...

Η βυζαντινή αρχιτεκτονική της Κύπρου στο Λεβέντειο Μουσείο

Σχέδια και υδατογραφίες του αρχιτέκτονα Ανδρέα Φιλίππου μέσα από τα οποία παρουσιάζεται η βυζαντινή ...

Ο Δημήτρης Σωτηρίου παίζει μουσική στο Π.χ.

Ο Δημήτρης Σωτηρίου είναι ο νέος φιλοξενούμενος του Π.χ. στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Pop ...

Έκθεση Στέλλας Καπεζάνου

Η EDIT GALLERY στη Λεμεσό παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο την ατομική έκθεση ...

Απέριττες «Βάκχες»

Υστερα από δύο χρόνια έρευνας, η θεατρική ομάδα Μίτος παρουσιάζει τις «Βάκχες» του Ευριπίδη ...

Εκθεση του Δώρου Ηρακλέους στην γκαλερί Μορφή

Στις 30 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται η νέα έκθεση του Δώρου Ηρακλέους στην γκαλερί Μορφή, στη ...

X