Έκθεση του Μαρίνου Καρτίκκη στην Opus 39

Ο Μαρίνος Καρτίκκης παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Fish Dreams» από τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και μέχρι την 1η Δεκεμβρίου στην γκαλερί Opus 39, στη Λευκωσία.

«Από τα απύθμενα βάθη της μνήμης άνθιζαν λουλουδάκια θύμησης, χρυσαφιά, γεμάτα ευωδιαστά προαισθήματα, αισθήσεις της παιδικής ηλικίας, που δεν ήταν σίγουρο ότι βασίζονταν σε πραγματικά περιστατικά.

Μερικές φορές, ονειρευόταν ασημόμαυρα ψάρια που κολυμπούσαν προς το μέρος του, περνούσαν ψυχρά και γυαλιστερά από μέσα του, σαν αγγελιαφόροι χαρούμενων ειδήσεων μιας όμορφης πραγματικότητας, έπειτα όμως χάνονταν κουνώντας την ουρά τους, αφήνοντας πίσω τους αντί για κάποιο μήνυμα καινούρια μυστικά.

Συχνά ονειρευόταν ψάρια που κολυμπούσαν και κάθε ψάρι ήταν δικό του δημιούργημα, εξαρτιόταν και κατευθυνόταν απ’αυτόν, όπως η ανάσα του. Ακτινοβολούσαν σαν βλέμματα, σαν σκέψεις που αναδύονταν από το μυαλό του και επέστρεφαν σ’ αυτό».

[Απόσπασμα από το μυθιστόρημα «Νάρκισσος και Χρυσόστομος» του Έρμαν Έσσε]

Ο Μαρίνος Καρτίκκης γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1963. Σπούδασε Καλές Τέχνες στο University of California του Λος Άντζελες (Bachelor of Arts, Honors) και στο Universidad Complutense στη Μαδρίτη με υποτροφία της Ισπανικής κυβέρνησης και Κινηματογράφο στο London International Film School.

Έχει στο ενεργητικό του δέκα ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, συμμετοχές σε αρκετές ομαδικές, τηλεοπτικές εκπομπές, τρεις ταινίες μικρού μήκους και δύο ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας.

Η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ (2006) έχει τιμηθεί με το βραβείο καλύτερης ταινίας στο 9ο πανόραμα ανεξάρτητου κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και εκπροσώπησε την Κύπρο σε πολλά φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Ανάλογη πορεία ακολούθησε και η δεύτερη ταινία του ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ (2010) η οποία προβλήθηκε σε αρκετά διεθνή φεστιβάλ. Διδάσκει τέχνη στη μέση εκπαίδευση ενώ συνεχίζει να ασχολείται τόσο με τη ζωγραφική όσο και με τον κινηματογράφο.

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 19 Νοεμβρίου, στις 19:30, στην γκαλερί Opus 39 [Κίμωνος 21, Στρόβολος]. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα 17:00-20:00, Τρίτη-Παρασκευή 10:30-12:30 & 17:00-20:00, Σάββατο 10:30-12:30. Πληροφορίες τηλ. 22424983 και mango2@cablenet.com.cy.

You May Also Like

Εργαστήρι εικονογράφησης παιδικών βιβλίων

Μετά την επιτυχία του Εργαστηρίου Εικονογράφησης με την Λήδα Βαρβαρούση τον Απρίλιο του 2012, ...

Το ρεπερτόριο του Μαρτίου στο Ριάλτο

Το Ριάλτο καλωσορίζει την άνοιξη με μουσική, χορό, θέατρο και ινηματογράφο:   2, 3, ...

Η Αλκυόνη Παπαδάκη στην Κύπρο

Για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου με τίτλο «Στην άκρη του βράχου» θα ...

Once Upon A Time in Hollywood στις κυπριακές αίθουσες

Η νέα, ένατη ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο με τίτλο Once upon a time in ...

Διάλεξη για την «Χαρακτική στην Κύπρο»

Διάλεξη με θέμα την τέχνη της χαρακτικής στην Κύπρο θα δώσει ο χαράκτης Χαμπής ...

Ο Clemens Behr στην γκαλερί Penindaplinena

Την ατομική έκθεση του Γερμανού καλλιτέχνη Clemens Βehr παρουσιάζει από την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου ...

X