Γράφει ο Ανδρέας Ριρής

Τον αυθεντικό χαρακτήρα του θρύλου της Formula 1, Άιρτον Σέννα, αναδεικνύει το ντοκιμαντέρ “Senna”, το οποίο παρουσιάζει τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του Βραζιλιάνου οδηγού. Από το πρώτο του βάθρο στο Μονακό με την Toleman το 1984, στην πρώτη του νίκη με τη Lotus στην Πορτογαλία το 1985, στα τρία πρωταθλήματα με τη ΜcLaren (1988, 1990, 1991), την κόντρα του με τον Αλέν Προστ και τα “politics” της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, στη φιλανθρωπική του δράση ο Σέννα πάντα έδειχνε να δρα και να σκέφτεται με το συναίσθημα. Ένα συναίσθημα που δυστυχώς τον οδήγησε στην μπαριέρα στη στροφή Ταμπουρέλλο της πίστας της Ίμολα, μια σύγκρουση που απέβη μοιραία για τον μεγάλο Βραζιλιάνο.

Το “Senna” δεν σου δίνει την αίσθηση ενός στεγνού ντοκιμαντέρ. Τα πλάνα βέβαια ήταν δεν ήταν δύσκολο να βρεθούν, καθώς ο Σέννα είχε κάνει το άθλημα ιδιαίτερα δημοφιλές και οι τηλεοπτικοί σταθμοί κυνηγούσαν τους αστέρες της F1 παντού. Η επιλογή που έγινε ωστόσο, ήταν πέρα για πέρα εύστοχη και η ταινία είναι απ’ αυτές που πρέπει να δει κανείς.
Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο πλαίσιο του φετινού 9ου Φεστιβάλ Βραζιλιάνικου Κινηματογράφου, στο The Shoe Factory του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος.

You May Also Like

Το νησί που μοιραζόμαστε

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως, 10.7.2011 Έξι άνθρωποι, τρεις Ε/Κύπριοι και τρεις Τ/Κύπριοι, περνούν μία ...

Σταύρος Ξαρχάκος στο Παττίχειο

Ο Σταύρος Ξαρχάκος είναι ένας μετρ της μουσικής. Είναι ένας μαέστρος υψηλών προδιαγραφών. Είναι ...

Κυρία Μαργαρίτα

Γράφει η Μ.Μ., Πώς θα σκηνοθετούσε ο Αλέξης Βασιλείου μια θεατρική παράσταση και δη ...

Dimitris Kakavoulis Quartet @ il Bacaro 18 / 1

Γράφει ο Γιάννης Ζελιαναίος Θα ‘ναι ίσως λίγοι εκείνοι που έχουν προσέξει στα credits ...

The Hateful Eight

Love him or hate him, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως ο Tarantino δεν ...

Έθιμα ταφής

Γεια σας! Σας έλειψα; Εμένα πάντως πολύ. Έχω λιώσει στη δουλειά και δεν προλαβαίνω ...

X