Στο σφυρί το αρχικό κολάζ για το άλμπουμ Sgt Pepper των Beatles

Όχι μόνο οι φιλότεχνοι αλλά και οι φιλόμουσοι αναγνωρίζουν αμέσως αυτή την εικόνα: πρόκειται για το αυθεντικό κολάζ του σερ Πίτερ Μπλέικ για τον δίσκο των Beatles ‘Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band’, το οποίο δημοπρατείται στις 13 Νοεμβρίου από τον οίκο Sotheby’s του Λονδίνου.

Ο εν λόγω δίσκος είναι ένας από τους πιο περιζήτητους όλων των εποχών και αποτελεί σταθμό στην ιστορία της μουσικής [με τον κριτικό Κένεθ Τάιναν να δηλώνει πως η κυκλοφορία του αποτέλεσε μια «αποφασιστική στιγμή για τον δυτικό πολιτισμό»].

Το περίφημο έργο του Μπλέικ δημοπρατείται μαζι με άλλα 18 σημαντικά έργα από την εξαιρετική συλλογή του αρχιτέκτονα Colin   St John ‘Sandy’ Wilson [1922-2007], στο πλαίσιο της δημοπρασίας Μοντέρνα και Μεταπολεμική Βρετανική Τέχνη.

Το έργο φέρει τιμή εκτίμησης 50-80 χιλιάδες βρετανικές λίρες και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Sotheby’s, James Rawlin, πρόκειται για ένα κομμάτι στον ακρογωνιαίο λίθο της ιστορίας της ροκ μουσικής, καθώς το άλμπουμ Stg Pepper’s Lonely Hearts Club Band ήταν το πρώτο ‘κόνσεπτ άλμπουμ’, όπου η μουσική, η ιστορία, η εικόνα και η ειδίκευση στο στούντιο συναντήθηκαν.

Είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω έργο βγαίνει στο σφυρί.

Ο Μπλέικ γνώρισε τους Beatles μέσω του ατζέντη του, Ρόμπερτ Φρέιζερ. Για την δημιουργία της εικόνας, συνεργάστηκαν ο ίδιος και η σύζυγός του με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ και τον Τζον Λένον.

ΠΗΓΗ: ART DAILY

You May Also Like

Κλειστό μικρόφωνο για τον Μπρους Σπρίνγκστιν

Έκλεισαν το μικρόφωνο στον Μπρους Σπρίνγκστιν οι διοργανωτές του φεστιβάλ στο Hyde Park του ...

Eθνικό Μέτωπο της Γαλλίας VS Μαντόνα

Αγωγή εναντίον της Μαντόνα θα καταθέσει το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας επειδή σε βίντεο ...

Ξενάγηση στο Κρατικό Θέατρο ΘΟΚ

Την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου της 27ης Μαρτίου επέλεξε ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου για να ...

Συνάντηση Σχεδιαστών Οπτικής Επικοινωνίας τον Μάρτιο

Μια συνάντηση Σχεδιαστών Οπτικής Επικοινωνίας στην Κύπρο, υπό την επωνυμία “Graphic Stories Cyprus” πραγματοποιείται ...

Αγνοούμενη ιστορία στην μικρού μήκους ταινία «Η Αϊσέ Πάει Διακοπές»

Για τα γυρίσματα της μικρού μήκους ταινίας του με τίτλο «Η Αϊσέ πάει διακοπές» ...

Κατακεραύνωσε τράπεζες και πολιτικούς ο Κώστας Γαβράς

Στην κατάμεστη αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, στην Αθήνα, μίλησε ο Κώστας Γαβράς ...

X