Drawing Hours από τις Αναστασία Μηνά και Μαρίνα Γεραλή

Η γκαλερί σύγχρονης τέχνης Chiaki Kamikawa Contemporary Art Gallery στην Πάφο παρουσιάζει την έκθεση σχεδίων των καλλιτεχνών Αναστασία Μηνά και Μαρίνα Γεραλή.

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση της γκαλερί για το 2013, η οποία θα εγκαινιαστεί στις 12 Ιανουαρίου στις 20:00 και θα παραμείνει μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου.

Στην έκθεση, η Αναστασία Μηνά και η Μαρίνα Γεραλή θα παρουσιάσουν περίτεχνα, λεπτομερή έργα διαφορετικής θεματολογίας.

Το αποτέλεσμα του έργου της Αναστασίας Μηνά και Μαρίνας Γεραλή επιτυχαίνεται μετά από πολλές ώρες προγραμματισμού και σχεδίασης. Οι δυο εικαστικοί δημιουργούν ενστικτωδώς και επιτρέπουν στα σχήματα και τις φιγούρες να εξελίσσονται μέσα από την πράξη του σχεδιασμού.  Και ενώ η εικαστική κατάληξή τους είναι διαφορετική [αφηρημένη τέχνη / αλληγορική τέχνη], μπορούμε να διακρίνουμε κοινά σημεία.

Στο έργο της Αναστασίας Μηνά διακρίνουμε τον συσχετισμό μεταξύ σχεδίου και γραφής. Η γραφή ως μια παρορμητική διαδικασία εσωτερικής έντασης που επαναλαμβανόμενη απλώνεται και καλύπτει ασφυκτικά την επιφάνεια του χαρτιού και επεκτείνεται νοερά πέρα από το πλαίσιο της, ως το άπειρο.

drawinghours

Έργο της Αναστασίας Μηνά.

Πρόκειται για μια συστηματική, συνεχή γραφή-εγγραφή του σχεδίου, σχεδόν ψυχαναγκαστική που ανάγει την ίδια την διαδικασία της γραφής σε κυρίαρχο θέμα του έργου. Απαιτεί συγκέντρωση και αφοσίωση έτσι ώστε η εναλλαγή λόγου και τυχαίου, συνειδητού και ασυνείδητου, να συμβάλουν πλαστικά στη μορφοποίηση της εικόνας που είναι ταυτόχρονα, μια αποτύπωση αλλά και μια εντύπωση, ένα ταξίδι, αλλά και ένας προορισμός, ένα σχέδιο στο χώρο αλλά και μια προβολή στο χρόνο.

Το έργο της Μαρίνας Γεραλή εμπνέεται από την φύση. Τα περίπλοκα της σχέδια μας παραπέμπουν πρωτίστως στα σχήματα μικρο-οργανισμών που εμφανίζονται στο περιβάλλον μας. Η παρορμητική σχεδιαστική της μέθοδος επιτρέπει την προβολή μιας νέας μεταμόρφωσης της φύσης.

Οι φαινομενικά τυχαίες γραμμές και τα σχήματα παρατίθενται αρμονικά σε ένα οπτικό διάλογο. Η αποδόμηση της γνώριμης μορφής έχει ως αποτέλεσμα την εικαστική αντίληψη ενός νέου, τολμηρού, διαφορετικού κόσμου.

 

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 12 Ιανουαρίου, στις 20:00 στην γκαλερί Chiaki Kamikawa Contemporary Art [Σόλωνος 10, Πάφος]. Ώρες λειτουργίας Τρίτη – Παρασκευή: 10:00-13:00 και 16:00-18:00, Σάββατο: 10:00-13:00. Πληροφορίες τηλ. 99311225.

ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Invasion of the cubes, της Μαρίνας Γεραλή.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Σκιές & Πρόσωπα | η ταινία του Ντερβίς Ζαϊμ στο Σινέ Στούντιο

Παραγωγής 2011, η ταινία του Ντερβίς Ζαϊμ ‘Σκιές και Πρόσωπα’ προβάλλεται για πρώτη φορά ...

Η Παιδική Σκηνή ΘΟΚ στην Πάφο

Η Παιδική Σκηνή του ΘΟΚ περιοδεύει στην Πάφο το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 4.00μ.μ. ...

Εγκαίνεια του καφενείου – αντικερί «Αιώνες»

Η γνωστή αντικερί της λεωφ. Λεμεσού ανακαινίζεται, βρίσκει χώρο και για ένα καφενείο, και ...

Μουσικές επιλογές στο Ριάλτο

Μια σειρά από μουσικές συναντήσεις γεμίζουν το πρόγραμμα του Θεάτρου Ριάλτο για τον μήνα ...

Δεκατέσσερις Κύπριοι γραφίστες στηρίζουν τον Φιλοζωϊκό Σύνδεσμο P.A.W.S.

Δεκατέσσερις Κύπριοι γραφίστες σχεδιάζουν αφιλοκερδώς μια σειρά από έργα, προς ενίσχυση του φιλοζωικού συνδέσμου ...

«Ο ουρανός κατακόκκινος» | θεατρικό αναλόγιο

Δύο παραστάσεις απομένουν για τον μονόλογο της Λούλας Αναγνωστάκη «Ο ουρανός κατακόκκινος», ο οποίος ...

X