Drawing Hours από τις Αναστασία Μηνά και Μαρίνα Γεραλή

Η γκαλερί σύγχρονης τέχνης Chiaki Kamikawa Contemporary Art Gallery στην Πάφο παρουσιάζει την έκθεση σχεδίων των καλλιτεχνών Αναστασία Μηνά και Μαρίνα Γεραλή.

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση της γκαλερί για το 2013, η οποία θα εγκαινιαστεί στις 12 Ιανουαρίου στις 20:00 και θα παραμείνει μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου.

Στην έκθεση, η Αναστασία Μηνά και η Μαρίνα Γεραλή θα παρουσιάσουν περίτεχνα, λεπτομερή έργα διαφορετικής θεματολογίας.

Το αποτέλεσμα του έργου της Αναστασίας Μηνά και Μαρίνας Γεραλή επιτυχαίνεται μετά από πολλές ώρες προγραμματισμού και σχεδίασης. Οι δυο εικαστικοί δημιουργούν ενστικτωδώς και επιτρέπουν στα σχήματα και τις φιγούρες να εξελίσσονται μέσα από την πράξη του σχεδιασμού.  Και ενώ η εικαστική κατάληξή τους είναι διαφορετική [αφηρημένη τέχνη / αλληγορική τέχνη], μπορούμε να διακρίνουμε κοινά σημεία.

Στο έργο της Αναστασίας Μηνά διακρίνουμε τον συσχετισμό μεταξύ σχεδίου και γραφής. Η γραφή ως μια παρορμητική διαδικασία εσωτερικής έντασης που επαναλαμβανόμενη απλώνεται και καλύπτει ασφυκτικά την επιφάνεια του χαρτιού και επεκτείνεται νοερά πέρα από το πλαίσιο της, ως το άπειρο.

drawinghours

Έργο της Αναστασίας Μηνά.

Πρόκειται για μια συστηματική, συνεχή γραφή-εγγραφή του σχεδίου, σχεδόν ψυχαναγκαστική που ανάγει την ίδια την διαδικασία της γραφής σε κυρίαρχο θέμα του έργου. Απαιτεί συγκέντρωση και αφοσίωση έτσι ώστε η εναλλαγή λόγου και τυχαίου, συνειδητού και ασυνείδητου, να συμβάλουν πλαστικά στη μορφοποίηση της εικόνας που είναι ταυτόχρονα, μια αποτύπωση αλλά και μια εντύπωση, ένα ταξίδι, αλλά και ένας προορισμός, ένα σχέδιο στο χώρο αλλά και μια προβολή στο χρόνο.

Το έργο της Μαρίνας Γεραλή εμπνέεται από την φύση. Τα περίπλοκα της σχέδια μας παραπέμπουν πρωτίστως στα σχήματα μικρο-οργανισμών που εμφανίζονται στο περιβάλλον μας. Η παρορμητική σχεδιαστική της μέθοδος επιτρέπει την προβολή μιας νέας μεταμόρφωσης της φύσης.

Οι φαινομενικά τυχαίες γραμμές και τα σχήματα παρατίθενται αρμονικά σε ένα οπτικό διάλογο. Η αποδόμηση της γνώριμης μορφής έχει ως αποτέλεσμα την εικαστική αντίληψη ενός νέου, τολμηρού, διαφορετικού κόσμου.

 

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 12 Ιανουαρίου, στις 20:00 στην γκαλερί Chiaki Kamikawa Contemporary Art [Σόλωνος 10, Πάφος]. Ώρες λειτουργίας Τρίτη – Παρασκευή: 10:00-13:00 και 16:00-18:00, Σάββατο: 10:00-13:00. Πληροφορίες τηλ. 99311225.

ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Invasion of the cubes, της Μαρίνας Γεραλή.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Μέρες Γερμανικού Κινηματογράφου τον Φεβρουάριο

Την βραβευμένη ταινία «Μπάρμπαρα», του Κρίστιαν Πέτζολντ, θα δούμε από τις 8 Φεβρουαρίου στο ...

«7 Θάνατοι της Μαρίας Κάλλας», η πρώτη όπερα της Αμπράμοβιτς.

Δεδομένων των ορίων που συνήθιζε να σπάει η Μαρίνα Αμπράμοβιτς – καλλιτεχνικές συναντήσεις με ...

Προβολή μουσικών ντοκιμαντέρ στο Έθνικ Φεστιβάλ

Δύο μουσικά ντοκιμαντέρ της σειράς «Μεσόγειος», της ΕΡΤ, προβάλλει στις Πλάτρες και στην Πλατεία ...

«Ανοιχτές πρόβες – Βάκχες» από τη θεατρική ομάδα ΜΙΤΟΣ στο Παλιό Ξυδάδικο

Η θεατρική ομάδα ΜΙΤΟΣ έχει ξεκινήσει ένα νέο κύκλο εργασίας πάνω στην τραγωδία Βάκχες ...

Έρχεται το δεύτερο Living Color Music & Arts Festival

Tο Living Color Music & Arts Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ αυτού του είδους που ...

Το πρόγραμμα του 16ου Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Χορού Νέας Κίνησης

Για εφτά ημέρες και νύχτες, χορευτές και χορογράφοι που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο θα παρουσιάσουν ...

X