Drawing Hours από τις Αναστασία Μηνά και Μαρίνα Γεραλή

Η γκαλερί σύγχρονης τέχνης Chiaki Kamikawa Contemporary Art Gallery στην Πάφο παρουσιάζει την έκθεση σχεδίων των καλλιτεχνών Αναστασία Μηνά και Μαρίνα Γεραλή.

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση της γκαλερί για το 2013, η οποία θα εγκαινιαστεί στις 12 Ιανουαρίου στις 20:00 και θα παραμείνει μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου.

Στην έκθεση, η Αναστασία Μηνά και η Μαρίνα Γεραλή θα παρουσιάσουν περίτεχνα, λεπτομερή έργα διαφορετικής θεματολογίας.

Το αποτέλεσμα του έργου της Αναστασίας Μηνά και Μαρίνας Γεραλή επιτυχαίνεται μετά από πολλές ώρες προγραμματισμού και σχεδίασης. Οι δυο εικαστικοί δημιουργούν ενστικτωδώς και επιτρέπουν στα σχήματα και τις φιγούρες να εξελίσσονται μέσα από την πράξη του σχεδιασμού.  Και ενώ η εικαστική κατάληξή τους είναι διαφορετική [αφηρημένη τέχνη / αλληγορική τέχνη], μπορούμε να διακρίνουμε κοινά σημεία.

Στο έργο της Αναστασίας Μηνά διακρίνουμε τον συσχετισμό μεταξύ σχεδίου και γραφής. Η γραφή ως μια παρορμητική διαδικασία εσωτερικής έντασης που επαναλαμβανόμενη απλώνεται και καλύπτει ασφυκτικά την επιφάνεια του χαρτιού και επεκτείνεται νοερά πέρα από το πλαίσιο της, ως το άπειρο.

drawinghours

Έργο της Αναστασίας Μηνά.

Πρόκειται για μια συστηματική, συνεχή γραφή-εγγραφή του σχεδίου, σχεδόν ψυχαναγκαστική που ανάγει την ίδια την διαδικασία της γραφής σε κυρίαρχο θέμα του έργου. Απαιτεί συγκέντρωση και αφοσίωση έτσι ώστε η εναλλαγή λόγου και τυχαίου, συνειδητού και ασυνείδητου, να συμβάλουν πλαστικά στη μορφοποίηση της εικόνας που είναι ταυτόχρονα, μια αποτύπωση αλλά και μια εντύπωση, ένα ταξίδι, αλλά και ένας προορισμός, ένα σχέδιο στο χώρο αλλά και μια προβολή στο χρόνο.

Το έργο της Μαρίνας Γεραλή εμπνέεται από την φύση. Τα περίπλοκα της σχέδια μας παραπέμπουν πρωτίστως στα σχήματα μικρο-οργανισμών που εμφανίζονται στο περιβάλλον μας. Η παρορμητική σχεδιαστική της μέθοδος επιτρέπει την προβολή μιας νέας μεταμόρφωσης της φύσης.

Οι φαινομενικά τυχαίες γραμμές και τα σχήματα παρατίθενται αρμονικά σε ένα οπτικό διάλογο. Η αποδόμηση της γνώριμης μορφής έχει ως αποτέλεσμα την εικαστική αντίληψη ενός νέου, τολμηρού, διαφορετικού κόσμου.

 

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 12 Ιανουαρίου, στις 20:00 στην γκαλερί Chiaki Kamikawa Contemporary Art [Σόλωνος 10, Πάφος]. Ώρες λειτουργίας Τρίτη – Παρασκευή: 10:00-13:00 και 16:00-18:00, Σάββατο: 10:00-13:00. Πληροφορίες τηλ. 99311225.

ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Invasion of the cubes, της Μαρίνας Γεραλή.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

  • Show Comments

You May Also Like

Πολιτιστική ενδοσκόπηση της Λεμεσού

«Τι είναι πολιτισμός για τη Λεμεσό; Εισαγωγή στην πολιτιστική χαρτογράφηση» είναι ο τίτλος συζήτησης ...

The Afrobanana & Friends Festival 2019

Σε μια πενθήμερη γιορτή τέχνης και μουσικής, στο καταπράσινο περιβάλλον του Val’s Place, στη ...

Beach Party with Onar

The Municipality of Agios Athanasios and the radio shows of Kanali 6 "Ghost Train" ...

Παγκόσμια Ημέρα Θέατρου: οι εκδηλώσεις

Μία εβδομάδα όλο θέατρο έρχεται ξεκινώντας από αύριο, ένεκα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, όπως ...

Ο Νοέμβριος στο CVAR

Πλούσιος είναι ο μήνας Νοέμβριος στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR), με εκδηλώσεις ...

Έκθεση της Ρέα Μπέιλι

Η Γκαλερί Opus 39 παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση  της Ρέας Μπέιλυ «Μετουσίωση ενός ...

X