Pop Up Kiosque με κυπριακή τέχνη στο κέντρο του Παρισιού

H ιστορικός τέχνης Άντρη Μιχαήλ και ο σχεδιαστής μόδας Ερωτόκριτος Αντωνιάδης δημιούργησαν τον μη-κερδοσκοπικό σύνδεσμο Chypre*Culture με έδρα το Παρίσι και παρουσιάζουν το Pop Up Kiosque στο πρώτο τους ραντεβού με το παριζιάνικο κοινό.

Το πρώτο Pop Up Kiosque παρουσιάζεται την Τρίτη 11 και Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου σε έναν ιδιαίτερο χώρο όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν εγκαταστάσεις βίντεο, επεμβάσεις στο χώρο, αντικείμενα, αλλά και να γευθούν παραδοσιακό κυπριακό φαγητό.

Ο οργανισμός CHYPRE CULTURE είναι ένα κυπριακό πολιτιστικό κέντρο ανοιχτό σε όλες τις νέες τάσεις και προκλήσεις της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής, το οποίο έχει θέσει ως στόχο να δώσει ευκαιρίες έκφρασης σε κάθε θετική προσπάθεια που μπορεί να συμβάλλει στην προβολή της κυπριακής δημιουργίας αναδεικνύοντας τον δυναμισμό της σε όλους τους τομείς: εικαστικά, λογοτεχνία, ιστορία και αρχαιολογία, μουσική, θέατρο, χορός, αρχιτεκτονική, μόδα και ντιζάιν, γαστρονομία…

Οι προσκεκλημένοι κάθε φορά καλλιτέχνες από την Κύπρο ή το εξωτερικό θα μεταφέρουν την προσωπική τους, σύγχρονη ματιά στην κατάσταση και στα δρώμενα στην Κύπρο σήμερα.

Με την ευκαιρία αυτή, ο οργανισμός προσκαλεί τον καλλιτέχνη Φάνο Κυριάκου, για να παρουσιάσει μια εμπνευσμένη δουλειά του που δημιούργησε ειδικά για την εκδήλωση αυτή: το σκεπτικό του γύρω από το κιόσκι-περίπτερο και την ιδιαίτερη σημειολογία του σε αναφορά με το αστικό τοπίο της Κύπρου.

Το σκεπτικό πίσω από το Pop up kiosque είναι για τη δημιουργία ενός χώρου φιλοξενίας που αντικατοπτρίζει τη ζωή και τη δημιουργία στην Κύπρο, όπου ο επισκέπτης αφουγκράζεται τον παλμό της κυπριακής πραγματικότητας, τον έντονο ρυθμό της αστικής της ζωής και το δυναμισμό της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής, στραμμένης προς το μέλλον στους κόλπους της Ευρώπης.

Η επόμενη εκδήλωση του Chypre*Culture θα περιλαμβάνει παρουσίαση των δράσεών του για το 2013.

H Άντρη Μιχαήλ είναι Ιστορικός Τέχνης και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τεχνών (UPJV) της Αμιένης στη Γαλλία. Πρόσφατα έχει ιδρύσει μαζί με τον Ερωτόκριτο Αντωνιάδη (Designer) τον μη-κερδοσκοπικό σύνδεσμο Chypre*Culture, ο οποίος αποσκοπεί στην προώθηση του κυπριακού πολιτισμού σε όλες του πτυχές: τέχνες, λογοτεχνία, ιστορία, αρχαιολογία, μουσική, θέατρο, χορός, αρχιτεκτονική, μόδα και γαστρονομία. Συνεργάζεται με διάφορους φορείς, οργανισμούς, ιδρύματα, πρεσβείες, και πολιτιστικά κέντρα σκοπεύοντας στη δημιουργία δυναμικών εμπειριών, οι οποίες θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ως πολιτιστική διπλωματία μεταξύ της Γαλλίας, της Κύπρου και άλλων χωρών.

+ Pop up kiosque, την Τρίτη 11 και Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012.

Χώρος: 109, Boulevard Beaumarchais, 75003, Παρίσι

Πληροφορίες: www.chypreculture.org / facebook.com/ChypreCulture

You May Also Like

Next Up: Ute Lemper στο Πάφος2017

Μετά το highlight της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, μιας από τις κορυφαίες ορχήστρες κλασικής μουσικής ...

Άριστος «Αμφιτρύων» που θα δούμε και στα Κύπρια

Με την προτροπή «Μην το χάσετε», η Μυρτώ Λοβέρδου από το αθηναϊκό «Βήμα» έδωσε ...

Ο τ/κ συγγραφέας Χασάν Τσακμάκ στη Βουλή των Λόρδων

Ο Κύπριος συγγραφέας Χασάν Τσακμάκ προσκλήθηκε στο Βρετανικό Σπίτι των Λόρδων ως μέρος των ...

Betty Oops | Επί σκηνής η Δανάη Χρίστου

Ο Μάριος Ιωάννου και η ηθοποιός Δανάη Χρίστου αποφάσισαν να προσφέρουν μια διαφορετική παράσταση ...

29η Απριλίου | Διεθνής Ημέρα Χορού

Ο βελγο-μαροκινός χορογράφος Σίντι Λάρμπι Τσερκάουι [Sidi Larbi Cherkaoui]  έγραψε το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια ...

Ακυρώνεται για το τριήμερο το «Μια ζωή την έχουμε»

Ακυρώνονται οι παραστάσεις της παραγωγής «Μια ζωή την έχουμε» για σήμερα Παρασκευή 21, αύριο ...

X