Τα καλύτερα παιδικά τηλεοπτικά προγράμματα του Prix Jeuness στη Λευκωσία

Τα καλύτερα παιδικά τηλεοπτικά προγράμματα που έχουν βραβευθεί στο διεθνώς αναγνωρισμένο διαγωνισμό του Prix Jeunesse θα προβληθούν σε ένα διήμερο προβολών και σεμιναρίων, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου σε συνεργασία με τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας και το Κέντρο Κοινοτικών Μέσων Επικοινωνίας Κύπρου.

Οι διήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στις 7 και 8 Δεκεμβρίου στις 16:00 στο Ινστιτούτο Γκαίτε, δίπλα στο Λήδρα Πάλας, στη Λευκωσία.

Στην εκδήλωση θα δώσει το «παρών» της από το Μόναχο η αντιπρόσωπος του Prix Jeunesse, Kirsten Schneid, η οποία θα συντονίσει την παρουσίαση του υλικού.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιούνται προβολές του Prix Jeunesse International στην Κύπρο, οι οποίες έχουν ως στόχο την ενίσχυση του διαλόγου, τη βαθύτερη κατανόηση της ποιότητας στα παιδικά μέσα επικοινωνίας και την επαγγελματική συνεργασία μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας στον τομέα των παιδικών μέσων επικοινωνίας.

«Τα παιδιά στην Ευρώπη περνούν περίπου 150 λεπτά την ημέρα μπροστά στην τηλεόραση, παρακολουθούν όμως προγράμματα εκπαιδευτικά, που ακονίζουν το μυαλό τους και είναι κατάλληλα για την ηλικία τους;» λέει ο Björn Luley, διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαίτε στη Λευκωσία.

«Θέλουμε να δείξουμε πώς η παιδική τηλεόραση μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της διαπολιτισμικής κατανόησης στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο.»

Από την πρώτη του διοργάνωση το 1964, το Prix Jeunesse International έχει καταφέρει να εξελιχθεί στη σημαντικότερη διάκριση που μπορεί να λάβει ένα παιδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Κάθε δύο χρόνια, παραγωγοί από όλο τον κόσμο παρευρίσκονται στη διοργάνωση του Μονάχου για να ανταλλάξουν τις γνώσεις τους και να ανακαλύψουν την επόμενη μεγάλη επιτυχία της παιδικής τηλεόρασης. Ένα από τους πρώτα βραβευθέντα προγράμματα της διοργάνωσης ήταν το «Άνοιξε Σουσάμι» (Sesame Street), το οποίο, μέσα σε τέσσερα χρόνια, πωλήθηκε σε περισσότερες από 50 χώρες.

Έχουν υποβληθεί δηλώσεις συμμετοχής από όλο τον κόσμο. Η Κύπρος συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο διαγωνισμό με δύο συμμετοχές ύστερα από την περσινή παρουσίαση του Prix Jeunesse International Films στη Λευκωσία.

Οι διοργανωτές προσκαλούν παραγωγούς παιδικών τηλεοπτικών προγραμμάτων, εκπαιδευτικούς, δημοσιογράφους, ερευνητές και φοιτητές των Μέσων Επικοινωνίας, και από τις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής, να παρευρεθούν στα σεμινάρια και τις προβολές που αρχίζουν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 16:00.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα που ενδιαφέρει το ευρύτερο κοινό, γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς, σχολεία έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 4 μ.μ: σεμινάριο και ανάλυση για επαγγελματίες με προβολές από διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες, 12-15 ετών και 7-11 ετών.

  • Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 4 μ.μ. προβολές βραβευθέντων προγραμμάτων για παιδιά 7 έως 11 ετών.

  • Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. προβολές βραβευθέντων προγραμμάτων για εφήβους 12 έως 15 ετών.

+ Όλες οι προβολές στην αίθουσα του Ινστιτούτου Γκαίτε, δίπλα στο Λήδρα Πάλας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Prix Jeunesse International: www.prixjeunesse.de

 

You May Also Like

Γαλάνη – Μποφίλιου ξανά στην Κύπρο

Η Νατάσσα Μποφίλιου και η Δήμητρα Γαλάνη επιστρέφουν στην Κύπρο μετά τη συναυλία τους ...

«Ιφιγένεια εν Ουαλία» ξανά στη σκηνή

Για ένα δεύτερο κύκλο παραστάσεων ανεβαίνει ξανά στο θεατρικό σανίδι η «Ιφιγένεια εν Ουαλία», ...

Collector’s Room | Σχέδια και γλυπτά από την Chiaki Kamikawa

Η καλλιτέχνης Chiaki Kamikawa παρουσιάζει την τελευταία της συλλογή από σχέδια και γλυπτά κάτω ...

Παύλος Παυλίδης & Β-movies σε Λευκωσία και Λεμεσό

Ο Παύλος Παυλίδης και οι B – Movies επιστρέφουν στην  Κύπρο για τρεις συναυλίες: ...

Διάλεξη για τον Christian Dior στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Στο πλαίσιο των μηνιαίων Διαλέξεων της Τετάρτης, η Λεβέντειος Πινακοθήκη παρουσιάζει τη διάλεξη «Christian ...

Οι εκδηλώσεις Ιουνίου στο CVAR

Το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας διοργανώνει για το μήνα Ιούνιο μια σειρά από ...

X