Τα καλύτερα παιδικά τηλεοπτικά προγράμματα του Prix Jeuness στη Λευκωσία

Τα καλύτερα παιδικά τηλεοπτικά προγράμματα που έχουν βραβευθεί στο διεθνώς αναγνωρισμένο διαγωνισμό του Prix Jeunesse θα προβληθούν σε ένα διήμερο προβολών και σεμιναρίων, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου σε συνεργασία με τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας και το Κέντρο Κοινοτικών Μέσων Επικοινωνίας Κύπρου.

Οι διήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στις 7 και 8 Δεκεμβρίου στις 16:00 στο Ινστιτούτο Γκαίτε, δίπλα στο Λήδρα Πάλας, στη Λευκωσία.

Στην εκδήλωση θα δώσει το «παρών» της από το Μόναχο η αντιπρόσωπος του Prix Jeunesse, Kirsten Schneid, η οποία θα συντονίσει την παρουσίαση του υλικού.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιούνται προβολές του Prix Jeunesse International στην Κύπρο, οι οποίες έχουν ως στόχο την ενίσχυση του διαλόγου, τη βαθύτερη κατανόηση της ποιότητας στα παιδικά μέσα επικοινωνίας και την επαγγελματική συνεργασία μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας στον τομέα των παιδικών μέσων επικοινωνίας.

«Τα παιδιά στην Ευρώπη περνούν περίπου 150 λεπτά την ημέρα μπροστά στην τηλεόραση, παρακολουθούν όμως προγράμματα εκπαιδευτικά, που ακονίζουν το μυαλό τους και είναι κατάλληλα για την ηλικία τους;» λέει ο Björn Luley, διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαίτε στη Λευκωσία.

«Θέλουμε να δείξουμε πώς η παιδική τηλεόραση μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της διαπολιτισμικής κατανόησης στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο.»

Από την πρώτη του διοργάνωση το 1964, το Prix Jeunesse International έχει καταφέρει να εξελιχθεί στη σημαντικότερη διάκριση που μπορεί να λάβει ένα παιδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Κάθε δύο χρόνια, παραγωγοί από όλο τον κόσμο παρευρίσκονται στη διοργάνωση του Μονάχου για να ανταλλάξουν τις γνώσεις τους και να ανακαλύψουν την επόμενη μεγάλη επιτυχία της παιδικής τηλεόρασης. Ένα από τους πρώτα βραβευθέντα προγράμματα της διοργάνωσης ήταν το «Άνοιξε Σουσάμι» (Sesame Street), το οποίο, μέσα σε τέσσερα χρόνια, πωλήθηκε σε περισσότερες από 50 χώρες.

Έχουν υποβληθεί δηλώσεις συμμετοχής από όλο τον κόσμο. Η Κύπρος συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο διαγωνισμό με δύο συμμετοχές ύστερα από την περσινή παρουσίαση του Prix Jeunesse International Films στη Λευκωσία.

Οι διοργανωτές προσκαλούν παραγωγούς παιδικών τηλεοπτικών προγραμμάτων, εκπαιδευτικούς, δημοσιογράφους, ερευνητές και φοιτητές των Μέσων Επικοινωνίας, και από τις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής, να παρευρεθούν στα σεμινάρια και τις προβολές που αρχίζουν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 16:00.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα που ενδιαφέρει το ευρύτερο κοινό, γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς, σχολεία έχει ως εξής:

  • Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 4 μ.μ: σεμινάριο και ανάλυση για επαγγελματίες με προβολές από διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες, 12-15 ετών και 7-11 ετών.

  • Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 4 μ.μ. προβολές βραβευθέντων προγραμμάτων για παιδιά 7 έως 11 ετών.

  • Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. προβολές βραβευθέντων προγραμμάτων για εφήβους 12 έως 15 ετών.

+ Όλες οι προβολές στην αίθουσα του Ινστιτούτου Γκαίτε, δίπλα στο Λήδρα Πάλας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Prix Jeunesse International: www.prixjeunesse.de

 

You May Also Like

Η Ωραία Κοιμωμένη από το Royal Opera House Cinema στο Θέατρο Ριάλτο

Το μαγευτικό μπαλέτο του Pyotr Ilyich Tchaikovsky που αποτελεί μία από τις πιο ρομαντικές ...

Η Διεθνής Μέρα Μουσείων 2020 στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Με δύο δραστηριότητες γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων η Λεβέντειος Πινακοθήκη, στη Λευκωσία. Η ...

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Κύπρο

Σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο θα προβληθούν στις 19, 20 και 21 Φεβρουαρίου επιλεγμένες ...

Νέα προβολή στον νεοσύστατο χώρο Ground

Στο Ground, ένα ανεξάρτητο χώρο τον οποίο διαχειρίζονται οι εικαστικοί Λητώ Κάττου και Λεόντιος ...

«Ετυ(ο)μολογία» στο Παλιό Ξυδάδικο

Ένα θεατρικό μονόλογο που πραγματεύεται τον κατακερματισμό της ανθρώπινης ύπαρξης παρουσιάζει ο Μάριος Ιωάννου, ...

Stereo Mike μέσω skype στο Veramànd Studio

O Stereo Mike θα είναι ο νέος φιλοξενούμενος του Veramànd Studio στην πλατφόρμα ανοιχτών ...

X