Έκθεση της Θέκλας Παπαδοπούλου στην Κυπριακή Γωνιά

Την νέα της δουλειά με τίτλο Mindscapes παρουσιάζει η Θέκλα Παπαδοπούλου στην γκαλερί Κυπριακή Γωνιά, στη Λάρνακα, από την 1η Φεβρουαρίου.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει στις 19:00 ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης. Όλα τα έργα θα παρουσιάζονται κατά την διάρκεια της έκθεσης  στην ιστοσελίδα  www.gallerykypriakigonia.com.cy.

Η Θέκλα Παπαδοπούλου, κάνοντας χρήση διαφόρων μοτίβων και χρησιμοποιώντας το ίδιο το τοπίο ως αφετηρία, θέτει τις βάσεις για μια υψηλή  διαλεκτική σχέση με τη φύση. Οι πίνακές της χαρακτηρίζονται από την πλούσια υφή τους, ενώ φέρνουν μαζί τους την δύναμη της αδιάκοπης κίνησης της θάλασσας και του μυστηρίου που περιβάλλει το φυσικό τοπίο.

thekla2

Αυτές οι υποβλητικές εικόνες, που έχουν ως σκοπό να ξυπνήσουν τις αισθήσεις, τις μνήμες και το θαυμασμό μας, συνδέονται άμεσα με τις εμπειρίες  και τις συναντήσεις μας με την ακατέργαστη φύση.

Οι αφηρημένοι πίνακες της Παπαδοπούλου βασίζονται σε ποικίλες τεχνικές στις οποίες χρησιμοποιεί διάφορα υλικά όπως η άμμος, το βιτρό, η λαδομπογιά, το ακριλικό, το βερνίκι, η σύνθεση κολάζ και άλλα τυχαία υλικά. Η ανομοιογένεια των υλικών δεν εμποδίζει την καλλιτέχνη στο να δημιουργήσει έργα που χαρακτηρίζονται από χρωματική αρμονία.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται το ταλέντο της Θέκλας Παπαδοπούλου, της οποίας η ικανότητα και επιδεξιότητα να συνθέτει αυτά τα ανόμοια μεταξύ τους υλικά  δημιουργεί ένα μνημειώδες, εντυπωσιακό και πολλές φορές παράξενα αινιγματικό αποτέλεσμα.

Η Θέκλα Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1978. Αποφοίτησε από την Αμερικάνικη Ακαδημία Λάρνακας και έπειτα σπούδασε στην Ιταλία, στη σχολή Καλών Τεχνών του Urbino. Σήμερα ζει στη Λάρνακα όπου εργάζεται ως καθηγήτρια τέχνης στην Αμερικάνικη Ακαδημία Λάρνακας. Έχει λάβει μέρος σε διάφορες εκθέσεις στη Κύπρο και την Ιταλία.

+ Η έκθεση εγκαινιάζεται την 1η Φεβρουαρίου στις 19:00 στην γκαλερί Κυπριακή Γωνιά [Σταδίου 45], στη Λάρνακα. Θα παραμείνει μέχρι τις 18 Φευρουαρίου 2013. Πληροφορίες τηλ. 24621109.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

 

You May Also Like

«Οι Λύκοι» έρχονται στη Λευκωσία τον Σεπτέμβριο

Μετά την καλοκαιρινή τους περιοδεία σε χωριά και κοινότητες στο πλαίσιο του προγράμματος Πολιτιστικής ...

Οι Sandy Brour στη Φασούλα

Οι Sandy Brour (Χαριτίνη Κυριάκου, Ευθυμία Άλφα, Μέμνων Αρέστης) με κιθάρες, μαράκας και τραγούδι ...

Βαγγέλης Γέττος |Σόλο με λαούτο και φωνή

Μετά τις δύο πρώτες sold out εμφανίσεις, ο Βαγγέλης Γέττος για μία ακόμα Πέμπτη ...

Ποιητική συνάντηση στο μπαρ 1984

Η πολιτιστική και κοινωνική, ακτιβιστική πλατφόρμα Together, διοργανώνει ένα ποιητικό πολιτιστικό συναπάντημα στις 24 ...

Το ΕΚΑΤΕ εγκαινιάζει έκθεση και νέο οίκημα

«…Οι Κύπριοι Καλλιτέχνες ζουν έντονα τα πνευματικά και καλλιτεχνικά προβλήματα και συμμετέχουν ενεργά στην ...

«Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης» στο Θέατρο Ριάλτο

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου υποδύεται τον Μάρκο Βαμβακάρη στη θεατρική παράσταση «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης», ...

X