Όταν ο Μπρους «συνάντησε» την Μαντόνα

Σχεδόν 300 εκατ. δολάρια εισέπραξε από τις 88 συναυλίες της εντός του 2012 η Μαντόνα, με τον Μπρους Σπρίνγκστιν να ακολουθεί με 210 εκατ. δολάρια. Είναι ωραίο να είσαι στην κορυφή με τέτοια δεδομένα!

Η 54χρονη Μαντόνα, βασίλισσα της ποπ και ό,τι άλλο θέλετε, κέρδισε συγκεκριμένα 296,1 εκατ. δολάρια. Ο θρύλος της ροκ, Μπρους Σπρίνγκστιν και το συγκρότημά του εισέπραξαν 210,2 εκατ. δολάρια ενώ ο Ρότζερ Γουότερς, ιδρυτής των Pink Floyd, κέρδισε 186,4 εκατ. δολάρια από τις συναυλίες του. 

MADONA
Η μέση τιμή του εισιτηρίου για τις εμφανίσεις του Μπρους Σπρίνγκστιν ήταν 91,95 δολάρια, πολύ κάτω από τον μέσο όρο της τιμής των εισιτηρίων της Μαντόνα, στα 140,38 δολάρια και του Ρότζερ Ουότερς, που κόστιζαν 110,96 δολάρια.

Οι παλαίμαχοι της παγκόσμιας μουσικής, ενώ δεν είναι πλέον στην κορυφή των charts, παραμένουν ψηλά στις συναυλίες τους, καθώς διαθέτουν μεγαλύτερα ηλικιακά ακροατήρια που μπορούν να πληρώσουν υψηλότερες τιμές εισιτηρίων, σύμφωνα με συντάκτη του Pollstar.

Οι Ρόλινγκ Στόουνς με μέση τιμή εισιτηρίου 529,51 δολάρια και με μόλις πέντε εμφανίσεις το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο,κέρδισαν συνολικά 35,5 εκατ. δολάρια ποσό αρκετά υψηλό για τον αριθμό των εμφανίσεων και κατέλαβαν την 33η θέση στον σχετικό κατάλογο.

Η Lady Gaga ήταν στην πέμπτη θέση με συνολικές απολαβές 161,4 εκατομμύρια δολάρια. Οι Μετάλικα κέρδισαν 86,1 εκατομμύρια δολάρια σε 30 παραστάσεις.

Στη δεκάδα βρέθηκαν επίσης ο Έλτον Τζον με 69,9 εκατομμύρια δολάρια και οι Red Hot Chili Peppers με 57,8 εκατομμύρια δολάρια.

Σε κάθε περίπτωση, και παρά τις μουσικές «αντιξοότητες» με την μάστιγα της «ελαφροποπ», η ροκ κέρδισε το στοίχημα των ζωντανών συναυλιών για το ’12.

Καλή συνέχεια!

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Aφιέρωμα του αρχείου της ΕΡΤ στον Θ. Αγγελόπουλου

Τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, «τον σημαντικότερο Έλληνα σκηνοθέτη που υπηρέτησε επί τέσσερις δεκαετίες τον ελληνικό ...

Fight or Flight / Έκθεση Σκηνογραφίας στο Space

Η CYCSTAT (Κυπριακό Κέντρο Σκηνογραφών, Αρχιτεκτόνων και Τεχνικών Θεάτρου) διοργανώνει έκθεση σκηνογραφίας με τίτλο ...

«Συρανό ντε Μπερζεράκ» ακυρώνεται η παράσταση της 18ης Ιανουαρίου

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ενημερώνει το κοινό ότι η προγραμματισμένη παράσταση της Παρασκευής 18 ...

Έκθεση «Τραύμα και Θεραπεία»: Να πάτε, Να πάτε

Του Ζήνωνα Σιερεπεκλή Μιάμιση ώρα χρειάζεται. Τρεις μετ’ επιστροφής. Για τους Λευκωσιάτες βέβαια και ...

Εργαστήρι υποκριτικής για την τεχνική Chubbuck

Ένα εργαστήρι με θέμα την τεχνική Chubbuck πραγματοποιεί από την 1η μέχρι τις 4 ...

Παύλος Παρασκευάς: «Λευκωσιάτικο Λεωφορείο»

Στο πλαίσιο του αφιερώματος «ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΝΤΗΣ: 90 χρόνια σε 12 μέρες» με αφορμή την ...

X