Ο «Τρελαντώνης» της Πηνελόπης Δέλτα στον ΘΟΚ

Χορός, μουσική, τραγούδι σε γερές δόσεις και -βεβαίως- υποκριτική είναι τα συστατικά στοιχεία της νέας παραγωγής της Σκηνής 018 του ΘΟΚ, με το έργο «Τρελαντώνης», της Πηνελόπης Δέλτα.

Το έργο, το οποίο ανεβαίνει ως μιούζικαλ, σκηνοθετεί ο Βασίλης Μυριανθόπουλος, βασισμένος στη θεατρική διασκευή της Γλυκερίας Καλαϊτζή. Η πρεμιέρα θα δοθεί το Σάββατο, στις 6 το απόγευμα.

Και για μεγάλους

Εννέα ηθοποιοί καλούνται να φέρουν σε πέρας το έργο της Πηνελόπης Δέλτα με τους 17 (!) χαρακτήρες, εξ ου και ο λόγος που κάποιοι απ’ αυτούς κρατούν τρεις και τέσσερις ρόλους.

Αφοσιωμένη στη συγγραφή πεζογραφημάτων για παιδιά, η Πηνελόπη Δέλτα παρέδωσε στην ελληνική λογοτεχνία τον «Τρελαντώνη» το 1932.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα αυτοβιογραφικό και εμπνευσμένο από τον αδελφό της Αντώνη Μπενάκη. Ογδόντα χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία, το έργο εξακολουθεί να έχει απήχηση τόσο ανάμεσα στα παιδιά όσο και στους μεγάλους, στους οποίους, άλλωστε, απευθύνεται η παραγωγή του ΘΟΚ.

«Η τύχη που έχουμε είναι ότι, ενώ το έργο γράφτηκε για τα παιδιά, απευθύνεται σ’ όλους», σημείωσε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ο σκηνοθέτης Βασίλης Μυριανθόπουλος, ενισχύοντας τον στόχο του διευθυντή του ΘΟΚ Γιώργου Παπαγεωργίου, για μια παράσταση «καθολική».

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Βασίλης Μπαξεβάνης, Ιουλία Τσόλκα, Ελένη Σιδερά, Μάριος Μεττής, Ηλέκτρα Φωτιάδου, Θανάσης Δρακόπουλος, Χριστιάνα Λάρκου, Σωσώ Χατζημανώλη και Γιώργος Τζωρτζής

Η ιστορία

Πίσω από την Πουλουδιά, τον ένα από τους τέσσερις χαρακτήρες του έργου (τον ρόλο κρατά η Ιουλία Τσόλκα), βρίσκεται η Πηνελόπη Δέλτα.

Η ίδια αφηγείται το συναρπαστικό καλοκαίρι που έζησε με τα αδέλφια της στο σπίτι του θείου Ζωρζή (Θανάσης Δρακόπουλος) και της θείας Μαριέτας (Ηλέκτρα Φωτιάδου σε έκτακτη συμμετοχή), στον Πειραιά.

Σε ένα σκηνικό (του Χάρη Καυκαρίδη) και κοστούμια (του Σκοτσέζου Κένι Μακλέλαν), που θυμίζουν θάλασσα, τα τέσσερα αδέλφια με προεξάρχοντα τον Αντώνη (Βασίλης Μπαξεβάνης) επιδίδονται σε σκανδαλιές και αταξίες που… κλονίζουν την ισορροπία των ενηλίκων.

TRELANTONIS3

TRELANTONIS4

TRELANTONIS5

TRELANTONIS6

 

«Μελοποίησα το αγαπημένο μου παιδικό μυθιστόρημα», ανέφερε στη συνέντευξη ο Γιώργος Χατζηπιερής, ο οποίος έγραψε τους στίχους και τη μουσική για τον «Τρελαντώνη».

Πρόκειται για τον δημιουργό του «Τεμπέλη Δράκου» (2005), αλλά και του άλμπουμ «Η επιστροφή του Τεμπέλη Δράκου» το 2009. Συνεργάστηκε, δε, ξανά με τον ΘΟΚ το 2011, όπου έγραψε τη μουσική και τους στίχους στην παραγωγή «Οι τρεις πριγκίπισσες που χόρευαν… και τραγουδούσαν».

Τις χορογραφίες ανέλαβε η Έλια Ιωαννίδου.

+ Πρεμιέρα στις 16 Φεβρουαρίου, στις 18:00. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις το Σάββατο 23/02 την ίδια ώρα και από τις 3/03 κάθε Κυριακή στις 11:00. Πληροφορίες τηλ. 77772717.

You May Also Like

Νέα έκθεση από τους Χαράλαμπο και Βάσω Σεργίου

Την απόλυτη ισορροπία μεταξύ του σημείου εκείνου στον χρόνο ή τον χώρο όπου τελειώνει ...

Αυλαία στις 21 Ιουλίου για το 10o Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού

Σε άγνωστες γωνιές της Λεμεσού μάς οδηγούν οι χορογράφοι που συμμετέχουν στο φετινό καλοκαιρινό ...

Έκθεση της Μαρίας Λαδόμματου στην Opus 39

Η Μαρία Λαδόμματου εκθέτει από τις 5 Νοεμβρίου τη συνέχεια της σειράς «Identity Search» ...

«Ιφιγένεια εν Ουαλία» ξανά στη σκηνή

Για ένα δεύτερο κύκλο παραστάσεων ανεβαίνει ξανά στο θεατρικό σανίδι η «Ιφιγένεια εν Ουαλία», ...

Φεστιβάλ Παραδοσιακών & Λαϊκών Χορών

Ο Πολιτιστικός Όμιλος ʽΝΟΣΤΟΣʼ Πισσουρίου πραγματοποιεί το 11ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών και Λαϊκών Χορών στις ...

Sweeney Todd στο Θέατρο Ένα

Ο δαιμονικός κουρέας της Φλιτ Στριτ φτάνει στο Θέατρο Ένα στις 15 Φεβρουάριου, καθώς ...

X