2ο TEDxNicosia | RE-Think. RE-Generate. RE-Act

Μετά την επιτυχία της εναρκτήριας εκδήλωσης τον Νοέμβρη 2011, το TEDxNicosia επιστρέφει στις 9 Μαρτίου, με διακεκριμένους ομιλητές από την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή.

Το φετινό ΤΕDxNicosia θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία και έχει ως θέμα «Re-Think. Re-Generate. Re-Act / Ανα-θεώρηση, Ανα-Δημιουργία, Αντι-Δραση».

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να υποβάλουν την εγγραφή τους ηλεκτρονικά στο www.tedxnicosia.com μεταξύ 15 Φεβρουαρίου και 4Μαρτίου. Οι εγγραφές θα ληφθούν με σειρά προτεραιότητας (first come, first served).

Η γυναίκα που μετέφερε στην Κύπρο το TEDxNicosia, Μαρίνα Θεοδότου, αναφέρει ότι οι 12 ομιλητές φέτος, προέρχονται από διάφορους τομείς των επιστημών, των τεχνών, του πολιτισμού, αλλά και την καθημερινή μας ζωή, την γαστρονομία και την πληροφορική μεταξύ άλλων.

«Το TEDxNicosia δρα ως εφαλτήριο ιδεών. Ἐτσι, σκοπός μας ως ομάδα οργάνωσης του TEDxΝιcosia, είναι να προσφέρουμε αυτό το εφαλτήριο σε νέες ιδέες για σκέψη, αναθεώρηση και δράση», λέει η κ. Θεοδὀτου, προσθέτοντας ότι «το TEDxNicosia δεν θα ήταν κατορθωτό χωρίς τέσσερις βασικούς συντελεστές: την οργανωτική ομάδα, τους ομιλητές, τους χορηγούς και βέβαια το κοινό.

‘Oπως και στην πρώτη συνάντηση, το TEDxNicosia σημαίνει για μας μεράκι, πάρα πολλή δουλειά, ομαδικότητα αλλά και κοινωνική προσφορά καθότι το TEDxNicosia είναι  μη κερδοσκοπικό.

To ΤΕDxNicosia επιδιώκει να ανοίξει νέα παράθυρα προς την Κύπρο για τον κόσμο του TED [πάνω από 100 εκατομμύρια] και αντίστροφα. Σε ένα πιο τοπικό, ίσως και ατομικό επίπεδο και έχοντας υπόψη τις δύσκολες οικονομικοκοινωνικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η Κύπρος σήμερα, το TEDxNicosia δρα σαν πλατφόρμα αναθεώρησης όσων παίρνουμε ως δεδομένα, και  ανανέωσης της εσωτερικής μας ενέργειας, των σκέψεων, φόβων και ιδεών μας.

Συνεπώς ελπίζουμε να δράσει ως πηγή ελπίδας και ένας τρόπος δράσης ή και αντίδρασης τόσο στα εξωτερικά όσο και στα εσωτερικά «ερεθίσματα» που δεχόμαστε ἠ δημιουργούμε καθημερινά, για να σχεδιάσουμε έναν νέο προσωπικό ή και ευρύτερα κοινωνικό προορισμό.

Πιστεύουμε ότι η ‘Ανα-Θεώρηση’, ‘Ανα-Δημιουργία’ και η ‘Αντί-Δράση’ θα έχει απήχηση ανεξάρτητα από το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο καθένας μας, και ευελπιστούμε ότι ο καθένας μας θα λάβει το -και θα συμβάλει στο- μήνυμα μας αυτό».

Δείτε εδώ βίντεο με τις συμμετοχές στο πρώτο TEDxNicosia

Το ΤΕD είναι ένα παγκόσμιο γεγονός αφιερωμένο στις Ιδέες που αξίζουν να ακουστούν. Το TED ξεκίνησε το 1984 ως ένας χώρος συνάντησης για καινοτόμους και πρωτοπόρους στους τομείς της Τεχνολογίας, Ψυχαγωγίας και Σχεδίου. Είκοσι-οχτώ χρόνια μετά, το TED έχει μετατραπεί σε μια βάση παγκόσμιας κοινότητας ατόμων, που πιστεύουν στη δύναμη των ιδεών που αξίζουν να ακουστούν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Οι συμμετέχοντες στο πρώτο TEDxNicosia.

+ Πληροφορίες στο email: info@tedxnicosia.com και στην ιστοσελίδα www.tedxnicosia.com ή στο http://www.facebook.com/TEDxNicosia

You May Also Like

Εγκαινιάστηκε ο Πολυχώρος «Αττικόν»

Στο πλαίσιο μίας ειδικής εκδήλωσης εγκαινιάστηκε ο Πολυχώρος «Αττικόν», από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ...

Νέα ποιητική συλλογή από τον Νάνο Βαλαωρίτη

«Πικρό καρναβάλι» είναι ο τίτλος της νέας συλλογής ποιημάτων του Νάνου Βαλαωρίτη, που κυκλοφόρησε ...

Ένα άγνωστο έργο του Βαν Γκογκ αποκαλύπτεται

Ένα, άγνωστο μέχρι σήμερα, έργο του Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ, παρουσιάστηκε σήμερα στο ...

Έργα τέχνης αξίας 1 δις φτάνουν στην Κύπρο

Γράφει ο Μανώλης Καλατζής Γιγαντιαία επιχείρηση μεταφοράς στην Κύπρο και αποθήκευσης έργων τέχνης, αξίας ...

Ιδρύθηκε «Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής»

Με στόχο «η πνευματική δημιουργία να αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο στην κοινωνία», ο νεοσύστατος Όμιλος ...

X