Φωνή και λούπες από τον Acapella Solo Loop

Ένα μουσικό μονόλογο παρουσιάζει στις 6 Φεβρουαρίου ο Δημήτρης Σπύρου στη Λεμεσό, μέσα από το προσωπικό του πρότζεκτ Acapella Solo Loop.

Η ιδιαίτερη φωνή του Δημήτρη, ένας λουπαδόρος και λίγη φαντασία είναι ό,τι χρειάζεται για την δημιουργία της μουσικής του.

Αφετηρία, άλλωστε, του πρότζεκτ του ήταν το πώς μπορεί να δημιουργήσει κάποιος μουσική μόνο με την φωνή, την οποία θεωρεί ως ένα αυτόνομο μουσικό όργανο.

Ο λουπαδόρος, ο οποίος αναπαράγει τον ήχο που του δίνεις και λειτουργεί ως δεύτερο -και τρίτο και τέταρτο- όργανο, είναι ένας τρόπος αναζήτησης της αρχής της μουσικής, σύμφωνα με τον Δημήτρη. «Πας πίσω στην ουσία», λέει, καθώς με τη βοήθεια της τεχνολογίας η μουσική αποδομείται και αναδομείται ενώπιον του ακροατή.

Επιπλέον, αυτό το «μαγικό» μηχάνημα τού δίνει την ευκαιρία να κάνει ό,τι θέλει με την μουσική του και να την επικοινωνεί στο κοινό.

Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τη φωνή του και κάποια αντικείμενα ως μουσικά όργανα [ξύλα, μπουκάλια, πλαστικό, γυαλί], ο Δημήτρης πάει πίσω στην «πρωτόγονη» μουσική, με τη χρήση όμως της τεχνολογίας.

Με το προσωπικό του πρότζεκτ Acapella Solo Loop, συμμετείχε στο 2ο Λευκωσία Loop Festival στις αρχές Ιανουαρίου. Όσοι τον άκουσαν, θυμούνται την αφήγησή του στην αραβική γλώσσα αλλά και το ιδιαίτερο ύφος της μουσικής του.

Ο ίδιος έχει κυπριακή και αιγυπτιακή καταγωγή. Μεγάλωσε ανάμεσα στις δύο χώρες και αναπόφευκτα κουβαλά βιώματα και από τους δύο πολιτισμούς.

«Στη μουσική μου επηρεάζομαι από την ίδια τη ζωή, τα βιώματα και τους ανθρώπους γύρω μου, από συναισθήματα και καταστάσεις», λέει. «Είναι φανταστικό το πώς οι ήχοι σε βοηθούν να ξεφύγεις».

Γι’ αυτό και θεωρεί πως είναι σημαντικό να παίζει κανείς μουσική, είτε μόνος του ή σε μια μπάντα [ως πρόσφατα ήταν μέλος των Intibah] και να εκφράζει τα συναισθήματά του.

Όσο για την θεατρικότητά του επί σκηνής, οφείλεται -και- στο ότι είναι κατά το ήμισυ ηθοποιός [και αποτελεί το μισό της θεατρικής ομάδας «Υπόγα» την οποία συμπληρώνει ο Στέλιος Ανδρονίκου].

+ Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, ο Acapella Solo Loop «αφηγείται» παράξενες ιστορίες με τη φωνή και τα ΜΗ μουσικά όργανά του, στην Υπόγα, έναν υπόγειο χώρο στην γωνία των οδών Μισιαούλη κ’ Καβάζογλου 27 και Λυκούργου, στη Λεμεσό. Η παράσταση ξεκινά στις 20:30 και έχει διάρκεια 50 λεπτών. Εισιτήρια προς 5 ευρώ.

ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Από την συμμετοχή του Acapella Solo Loop στο 2ο Λευκωσία Loop Festival | ΦΩΤΟ: © ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΝΑ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Objet petit a | ομαδική έκθεση στην Isnotgallery

Την ομαδική έκθεση δέκα καλλιτεχνών παρουσιάζει η Isnotgallery στη Λευκωσία από τις 21 Σεπτεμβρίου, ...

Διάλεξη με θέμα «Οι πρώτοι Έλληνες στην Κύπρο»

Μια διάλεξη από τον καθηγητή Αρχαιολογίας Βάσο Καραγιώργη παρουσιάζει το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου την ...

Νέα έκθεση από τον Ανδρέα Κάραγιαν, αφιερωμένη στη Νίκη Μαραγκού

«Το ταξίδι συνεχίζεται…» είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης ζωγραφικής του Ανδρέα Κάραγιαν, η ...

Θεατρικό «W.C» από την ομάδα ONE/OFF

Η Μαρία Κυριάκου σκηνοθετεί τη νέα θεατρική δουλειά της ομάδας ONE/OFF, με έδρα τη ...

Πορτρέτα και Φιγούρες στην γκαλερί Opus39

Η Γκαλερί Opus 39 στη Λευκωσία παρουσιάζει έργα έξι καταξιωμένων καλλιτεχνών οι οποίοι διαπραγματεύονται ...

«Father help us» από την ομάδα Brutal Stories

Το Father help us είναι «ένα show για τον πατέρα μου που πέθανε πέρυσι». ...

X