H Angie Hiesl και ο Roland Kaiser στους δρόμους της Λευκωσίας

Κατέλαβαν τους δρόμους άλλων πόλεων και τώρα φτάνουν στην Λευκωσία για ένα εργαστήρι και μια διάλεξη στις 16 Φεβρουαρίου.

Οι περφόρμερ Angie Hiesl και Roland Kaiser, οι οποίοι είναι ευρύτερα γνωστοί κυρίως για τις site specific δουλειές τους στον αστικό δημόσιο χώρο, φτάνουν στην Κύπρο και εγκαινιάζουν την πλατφόρμα OpEN PLUS+ την οποία διοργανώνει το VERAMàND STUDIO σε συνεργασία με το Dance Gate Lefkosia Cyprus, ιδρυτικό μέλος της Στέγης Χορού Λευκωσίας, μέλος του European Dancehouse Network και εταίρο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματος Modul-Dance (www.modul-dance.eu).

angie

Σύμφωνα με τους διοργανωτές:

«Ένας χώρος ή μια τοποθεσία είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και η αφετηρία για αυτοσχεδιασμούς κίνησης και περφόρμανς. Διερευνούμε τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στο σώμα, τον χώρο και τις εικόνες που αναδύονται κατά τη διάρκεια των αυτοσχεδιασμών. Η όραση και το τοπίο, η προοπτική, η γωνία θέασης και η αντίληψη του εαυτού και του περιβάλλοντος θα ορίσουν την προσέγγιση του χώρου εργασίας. Η κίνηση και η σωματική έκφραση ακολουθούν την επίδραση και τον χαρακτήρα του χώρου. Ο χώρος γίνεται ταυτόχρονα μέσο και μέρος της δημιουργίας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν με ποικίλους τρόπους τη δική τους προσωπική προσέγγιση της site specific έρευνας και δημιουργίας. Η Angie και ο Roland θα αναπτύξουν επιπλέον την προσέγγισή τους μέσα από πρακτικά παραδείγματα της δικής τους δουλειάς».

angie4

angie3

Η Angie και ο καλλιτεχνικός συνεργάτης της θα είναι στη Λευκωσία από τις 6 ως τις 18 Φεβρουαρίου, για να εργαστούν στο θέμα των διεμφυλικών σχέσεων [transgender] και της διαφυλικότητας [transexuality] στο πλαίσιο της έρευνάς τους ως επιλεγμένοι καλλιτέχνες του Modul Dance.

Η έρευνά τους είναι μια παραγωγή για την οποία είναι υπεύθυνο το Dance Gate Lefkosia Cyprus στο πλαίσιο του Modul-Dance και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου.

Το εργαστήρι και η διάλεξη των καταξιωμένων καλλιτεχνών απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές από τα πεδία των εικαστικών, των παραστατικών τεχνών και κάθε διεπιστημονικής δημιουργίας και έρευνας.

+ Eργαστήρι και διάλεξη το Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, μεταξύ των ωρών 10:30-13:30, στο VERAMàND STUDIO [Αιτωλών 16, Λευκωσία].

Κόστος συμμετοχής 25 ευρώ και προκράτηση απαραίτητη μέχρι την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες. Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά με δυνατότητα μετάφρασης στα ελληνικά. Μέρος των αυτοσχεδιασμών θα γίνουν σε εξωτερικό χώρο.

Πληροφορίες και κρατήσεις για το εργαστήρι και τη διάλεξη τηλ. 70000625, 95100625 και www.VeramandStudio.com.

 ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Ο Φάνος Κυριάκου στο project space Θκιό Ππαλιές

Ο εικαστικός Φάνος Κυριάκου είναι ο πρώτος συμμετέχοντας σε ένα νέο πρότζεκτ που φιλοξενείται ...

Βιβλίο: «Δώρος Λοΐζου, οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι»

Ένα ανεξιχνίαστο πολιτικό έγκλημα διερευνά στο βιβλίο του με τίτλο «Δώρος Λοΐζου, οι δολοφόνοι ...

Secret Worlds της Emmanuelle Prosper

Η Γκαλερί Opus 39 παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση ‘Secret Worlds’ της Γαλλίδας φωτογράφου ...

«Ράους: Ουστ από δω!» στο Θέατρο Ένα

Μια καθαρόαιμη ελληνική κόντρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζει το Θέατρο Ένα από την ...

Τι παίζει σήμερα – Τετάρτη, 24 Ιουλίου

Η σημερινή ατζέντα του Παραθύρου περιλαμβάνει τρεις θεατρικές παράστασεις, πέντε ταινίες, τέσσερις εκθέσεις, μία ...

«Το Δικό της Δωμάτιο»: Ανοιχτή συζήτηση με οκτώ γυναίκες

Στην πρώτη από μια σειρά ανοιχτών συζητήσεων, η Σ Ε Ζ Ο Ν προσκαλεί ...

X