«Μελωδίες της Ευτυχίας» από την Συμφωνική Ορχήστρα

Δύο οικογενειακές συναυλίες για παιδιά 7-12 ετών και τους γονείς τους παρουσιάζει το νεοσύστατο εκπαιδευτικό κλιμάκιο της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, στις 6 Απριλίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τα παιδιά και για νέους κάτω των 18 ετών και 5 ευρώ για τους ενήλικες.

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται το Σάββατο 6 Απριλίου στο Θέατρο Παλλάς [έναντι της Πύλης Πάφου] στη Λευκωσία στις 16:30 και στις 18:00.

Είναι απαραίτητη η εξασφάλιση εισιτηρίων και δελτίων ελεύθερης εισόδου από το ταμείο του Θεάτρου Παλλάς [τηλ. 22410181] από την Τρίτη 2 Απριλίου 2013.

Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει μουσική παρμένη από γνωστές ταινίες όπως η «Μελωδία της Ευτυχίας»,  ο «Χάρυ Πότερ» και ο «Άρχοντας των Δακτυλιδιών» αλλά και κλασικά έργα όπως το «Πίκολο Κοντσέρτο» του Βιβάλντι και έργα των Μπαχ, Παγκανίνι και άλλων.

Τη συναυλία θα διευθύνει ο Γιάννης Χατζηλοΐζου ο οποίος θα έχει και ρόλο παρουσιαστή.

Σολίστ στο πίκολο θα είναι ο Διομήδης Δημητριάδης.

Το «Θέμα του Hedwig» από την ταινία του Χάρυ Πότερ θεωρείται το πιο γνωστό μουσικό θέμα το οποίο διασκευάστηκε και ακούγεται σχεδόν σε όλες τις ταινίες του Χάρυ Πότερ. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί και σε άλλες μορφές πολυμέσων τοποθετώντας τη συγκεκριμένη μελωδία σε ένα σημαντικό στάτους της ποπ κουλτούρας.

Κοντσέρτο για πίκολο του Αντόνιο Βιβάλντι: Η πρώτη κίνηση αυτού του κοντσέρτου ξεκινά με ένα ζωντανό ορχηστρικό ρεφραίν μετά από το οποίο ο σολίστ εισέρχεται με ένα βιρτουόζικο πέρασμα. Ακολουθεί η δεύτερη κίνηση Largo η οποία διαφοροποιείται σημαντικά από την 1η και 3η κίνηση που την περιβάλλουν. Η κίνηση αυτή, επιτρέπει στο πίκολο να διερευνήσει τον ήχο του αργά και όμορφα. Η τρίτη και τελευταία κίνηση Allegro molto αποτελείται από μία πληθώρα γρήγορων μοτίβων τα οποία είναι ακόμη πιο «εκθαμβωτικά» από αυτά της πρώτης κίνησης.

My Favorite Things” του Κ. Ρότζερς: Το τραγούδι αυτό πρωτοπαρουσιάστηκε στην αυθεντική παραγωγή του Broadway και τραγουδήθηκε από την Τζούλι Άντριους στην ταινία «Η Μελωδία της Ευτυχίας» το 1965. Στο μιούζικαλ, οι στίχοι αναφέρονται στα πράγματα που αγαπά η Μαρία με τα οποία γεμίζει το μυαλό της όταν περνά άσχημες στιγμές. Το πρώτο μέρος της μελωδίας διακρίνεται από τις νότες Ντο, Ρε και Σολ και όλο το τραγούδι είναι γραμμένο στη μορφή ΑΑΒΑ.

+ Δύο συναυλίες στις 6 Απριλίου, στις 16:30 και στις 18:00. Στο Κινηματοθέατρο Παλλάς, στη Λευκωσία.

Εισιτήρια προς 5 ευρώ για ενήλικες και ελεύθερη είσοδος για παιδιά μέχρι 18 ετών.

Πληροφορίες τηλ. 22463149 και e-mail a.antoniou@cyso.org.cy

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Παρουσιάσεις καλλιτεχνών «Formworks 02» : Ζακ Μπλας

Ο Ζακ Μπλας είναι καλλιτέχνης, δημιουργός ταινιών και συγγραφέας του οποίου η δουλειά εξετάζει ...

Συναυλία Μικρούτσικου-Θηβαίου στο Σκαλί

Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος συναντούν τη χαρισματική  ερμηνεύτρια  Άννα Λινάρδου και ...

Θέατρο «της σιωπής»

Τους τελευταίους μήνες κάθε Σάββατο πρωί στο Λήδρα Πάλας επικρατούσε σιωπή. Σε αίθουσα του ...

Moving Images International videodance festival 2019

Επί τρεις συνεχείς ημέρες, 22, 23 και 24 Νοεμβρίου, από τις 11.30πμ – 7.00μμ, 42 επιλεγμένες ταινίες χορού (video dance) από όλο ...

Πασχαλινό παζαράκι στη «διαλεχτή»

Ένα πασχαλινό παζαράκι πραγματοποιείται το Σάββατο 27 Απριλίου στο εργαστήρι κεραμικής «Διαλεχτή», στην παλιά ...

«Κύπριοι ποιητές επανενώνουν την Κύπρο» στην Αθήνα

Στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα μεταφέρουν το μήνυμά τους για μια ελεύθερη, επανενωμένη ...

X