Τέλος στα δράματα για το Pafos Aphrodite Festival

Το Φεστιβάλ Όπερας της Πάφου εγκαταλείπει για πρώτη φορά στην ιστορία του το λυρικό δράμα και δίνει αίσθημα αισιοδοξίας με την κωμική όπερα «To Ελιξίριο του Έρωτα»

Κωμική όπερα επιλέγει για την 15η έκδοσή του το Pafos Aphrodite Festival και πολύ καλά κάνει. Ξορκίζοντας τις δυσκολίες της καθημερινότητας, αλλά και λέξεις όπως «κρίση», «μνημόνιο» και «αδιέξοδα», η επιτροπή του ετήσιου Φεστιβάλ Όπερας της Πάφου αντιπαραθέτει «Το Ελιξίριο του Έρωτα», του Ντονιτζέτι, το οποίο θα παρουσιάσουν ο λυρικός οργανισμός Opera Futura της Βερόνα και η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Το φετινό Pafos Aphrodite Festival θα διεξαχθεί στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2013 στο Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου.

Πρώτη κωμική
Μία από τις πιο γοητευτικές και μελωδικές όπερες του διεθνούς οπερατικού ρεπερτορίου θα δούμε, λοιπόν, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στο λιμανάκι της Πάφου. Δημοφιλής και ρομαντική, η όπερα που καθιέρωσε τον κορυφαίο στο είδος Ιταλό συνθέτη Γκαετάνο Ντονιτζέτι, με τίτλο «Το Ελιξίριο του Έρωτα (L΄Elisir d΄Amore), είναι η πρώτη κωμική όπερα που παρουσιάζεται στο εν λόγω φεστιβάλ, στα 14 χρόνια της διοργάνωσής του.

Η όπερα, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Τeatro Della Canobbiana στο Μιλάνο το 1832, ανεβαίνει ως συμπαραγωγή της εταιρείας Pafos Aphrodite Festival Cyprus και του λυρικού οργανισμού Opera Futura.

operapafos2

Τι θα δούμε
Το έργο, αποτελούμενο από δύο πράξεις, διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριό στην Ιταλία και αφορά τον έρωτα που αισθάνεται ο φτωχός χωρικός Νεμορίνο για την όμορφη, πλούσια και φιλάρεσκη Αντίνα, η οποία φλερτάρει με τον λοχαγό Μπελκόρε. Ο Νεμορίνο πιστεύει ότι αν πιει ένα μαγικό ελιξίριο εκείνη θα τον αγαπήσει. Ο πλανόδιος γιατρός Ντουλκαμάρα εκμεταλλεύεται την αφέλεια του Νεμορίνο και του πουλά ένα μπουκάλι κρασί Μπορντώ, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για ένα μαγικό ελιξίριο του έρωτα. Ο Νεμορίνο, προκειμένου να βρει χρήματα για να αγοράσει το δήθεν ελιξίριο, κατατάσσεται στο στρατό. Όταν το μαθαίνει η Αντίνα πείθεται για τη δύναμη των αισθημάτων του, ομολογεί πως και εκείνη τον αγαπά και η ιστορία τους οδηγείται σε αίσιο τέλος.

+ Oι συντελεστές της όπερας θα ανακοινωθούν σύντομα. Για πληροφορίες, τηλ 26822218 και www.pafc.com.cy. Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν καθοριστεί για φέτος στα ποσά των 25, 40, 50 και 70 ευρώ.

 

You May Also Like

Εικόνες από την Παλμύρα | Θετική η πρώτη αποτίμηση

«Περιμέναμε το χειρότερο, όμως σε γενικές γραμμές η κατάσταση είναι καλή» ανέφεραν οι αρχαιολόγοι που βρέθηκαν ...

9o Open House Festival

Η Στέγη Χορού Λεμεσού διοργανώνει για 9η χρονιά το Open House Festival. Το Φεστιβάλ ...

Παραδοσιακή μουσική με Κουαρτέτο και Τρίο

Την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 θα δοθεί συναυλία με παραδοσιακή ...

«Εαρινή ισημερία» στην αισχύλου 83

Ο χώρος τέχνης αισχύλου 83, στην ομώνυμη οδό στην εντός των τειχών Λευκωσία, παρουσιάζει ...

Χιλιάδες παπαρούνες στον Πύργο του Λονδίνου

Δεκάδες χιλιάδες κεραμικές παπαρούνες έχουν κατακλύσει τον Πύργο του Λονδίνου, χωρόσημο της πόλης το ...

Θέση διοικητικού λειτουργού στη Στέγη Σύγχρονου Χορού

Συνεργάτη για τη θέση του διοικητικού λειτουργού (μερική απασχόληση) ζητά η Στέγη Σύγχρονου Χορού ...

X