Θεατρικό αναλόγιο στη μνήμη του Κωστή Κολώτα

Θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Κωστή Κολώτα ο οποίος πρωτοστάτησε στην ίδρυσή της, η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού παρουσιάζει τα αποτελέσματα του Α’ Διαγωνισμού Θεατρικού μονόπρακτου που προκήρυξε στην πρώτη επέτειο θανάτου του σπουδαίου θεατράνθρωπου, μελετητή και συγγραφέα.

Στον διαγωνισμό είχαν υποβληθεί 20 έργα από την Κύπρο, την Ελλάδα και τη Μ. Βρετανία.

Τα δύο από τα τέσσερα βραβευμένα έργα θα παρουσιαστούν υπό μορφή θεατρικού αναλογίου στις 19 Απριλίου 2013, στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ.

Στην εκδήλωση θα παραστούν και οι συγγραφείς από την Ελλάδα ενώ τα άλλα δύο έργα που βραβεύθηκαν, θα παρουσιαστούν σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Στην νέα αίθουσα του Τεχνοχώρου θα παρουσιαστεί στις 20:30 το έργο της Άννας Μαυρολέοντος «Η ιστορία δεν μας αγάπησε… Κυριάκο», το οποίο απέσπασε το β’ βραβείο. Το έργο θα αναγνώσουν η Ελεάνα Παπαδοπούλου και ο Λουκάς Ζήκος.

Θα ακολουθήσει το έργο «Πολιτιστική επικοινωνία» του Χάρη Βεκρή, που απέσπασε το γ΄βραβείο. Διαβάζουν οι Παντελής Άντωνας, Μάρα Κωνσταντίνου, Θανάσης Δρακόπουλος, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Τζούλη Γρηγορίου και Αντρέας Τουμασής υπό την καθοδήγηση του Χρίστου Γεωργίου. Στις 21:30.

Την επιμέλεια φωτισμών έχει ο Βασίλης Πετεινάρης.

Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούσαν οι κ.κ. Βάσος Βενιζέλος [ποιητής και εκπαιδευτικός], Τίτος Κολώτας [ερευνητής και δημοσιογράφος] και Δώρος Ήρωας [εκπρόσωπος δ.σ. της ΕΘΑΛ].

Και δεύτερος διαγωνισμός

Παράλληλα με την παρουσίαση των νικητών του πρώτου διαγωνισμού, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΘΑΛ αποφάσισε να προκηρύξει και τον 2ο Διαγωνισμό Θεατρικού Μονόπρακτου στη μνήμη του Κωστή Κολώτα. Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν οι Μίμης Σοφοκλέους και Κάτια Λαμάρη εκ μέρους της ΕΘΑΛ και ο Τίτος Κολώτας εκ μέρους της οικογένειας του Κωστή Κολώτα. Οι όροι συμμετοχής και ο χρόνος υποβολής των έργων θα ανακοινωθούν στα τέλη Απριλίου 2013.

+ Θεατρικό αναλόγιο στη μνήμη του Κωστή Κολώτα την Παρασκευή 19 Απριλίου στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 25877827.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Το RISE Up Cyprus στο ARS Electronica Festival

Το Ερευνητικό Κέντρο RISE, με τη στήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας, συμμετέχει στο διεθνές φεστιβάλ ...

PASHIAS και Δάφνη Νικήτα «στο πάτωμα»

Μια ζωντανή performance στη Λεβέντειο Πινακοθήκη παρουσιάζουν ο εικαστικός PASHIAS και η ποιήτρια Δάφνη ...

Η «Προδοσία» του Πίντερ από τη νεοσύστατη ομάδα 5C

Την γνωστή «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ επέλεξε η νεοσύστατη θεατρική ομάδα  5C ως το ...

Σκηνοθετημένα αναλόγια στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου

Το Θέατρο Πέρα, μια νεοσύστατη ομάδα ηθοποιών από τη Λεμεσό, παρουσιάζει τον Μάρτιο και ...

“Τούτη η δουλειά π’ αρκέψαμεν” στο Σατιρικό Θέατρο

Με την ελπίδα ότι σε αυτές τις πρωτοφανείς και πολύ δύσκολες  συνθήκες τις οποίες ...

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ MUM στο Σινέ Στούντιο

«Τώρα που η μητέρα μου έχει αναπτύξει τη νόσο του Αλτσχάιμερ, δεν τη βλέπω ...

X