Κατάλογος με τα υποψήφια έργα για τα Κρατικά Βραβεία για εκδόσεις 2012

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού έχει αναρτηθεί ο κατάλογος των υποψήφιων έργων για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του 2012 και σύμφωνα με τη διαδικασία που εφαρμόζεται από το 2010, θα ισχύσει περίοδος υποβολής ενστάσεων σε σχέση με τα έργα που έχουν περιληφθεί σ’ αυτόν.

Σε περίπτωση μη εντοπισμού στον κατάλογο (από συγγραφείς, εικονογράφους ή εκδότες) οποιουδήποτε έργου που έχει εκδοθεί από την 1/1/2012 μέχρι την 31/12/2012 και κατατεθεί στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη μέχρι την 31/1/2013, ή διαφωνίας αναφορικά με την κατάταξή του σε συγκεκριμένη κατηγορία, ή επιθυμίας του συγγραφέα να μην συμπεριληφθεί το έργο του στον κατάλογο των υποψήφιων έργων, μπορεί να υποβληθεί γραπτή ένσταση στην ηλεκτρονική διεύθυνση mthoma@culture.moec.gov.cy ή στο φαξ 22 809872 (Φροντίδι Μ. Θωμά, τηλ. 22809835).

Το έργο θα πρέπει να εμπίπτει στις κατηγορίες των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ελέγξουν τον κατάλογο εδώ.

Η περίοδος υποβολής ενστάσεων διαρκεί από τις 8 μέχρι και τις 26 Απριλίου 2013. Θα εξεταστούν και θα απαντηθούν όλες οι ενστάσεις.

Έργα τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις υποψηφιότητας και τα οποία πιθανόν να μην περιληφθούν (εξαιτίας της μη έγκαιρης υποβολής ένστασης) ούτε μετά τη λήξη της περιόδου ενστάσεων στον κατάλογο που θα παραδοθεί στα μέλη των Κριτικών Επιτροπών Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας, θα μπορούν να ενταχθούν σε αυτόν κατόπιν αιτήματος του συγγραφέα / εικονογράφου, νοουμένου ότι, κατά την κρίση του Διευθυντή Πολιτιστικών Υπηρεσιών, δεν θα παρακωλύεται η έγκαιρη διεκπεραίωση του έργου των Κριτικών Επιτροπών.

Σε περίπτωση υποβολής και αποδοχής, από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αιτήματος για συμπερίληψη έργου στον κατάλογο των υποψήφιων έργων μετά τη λήξη της περιόδου ενστάσεων, ο συγγραφέας / εικονογράφος οφείλει να εφοδιάσει ο ίδιος τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες με τα απαιτούμενα για τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής αντίτυπα του βιβλίου του.

Οι Κατηγορίες που θα κριθούν κατά τη διάρκεια του 2013 για εκδόσεις του 2012 είναι:

1. Ποίηση (Βραβείο αποτελούμενο από χρηματικό έπαθλο €3000 με τιμητικό δίπλωμα)

2. Μυθιστόρημα (Βραβείο αποτελούμενο από χρηματικό έπαθλο €3000 με τιμητικό δίπλωμα)

3. Διήγημα (Βραβείο αποτελούμενο από χρηματικό έπαθλο €3000 με τιμητικό δίπλωμα)

4. Δοκίμιο (για τη φιλολογία, την τέχνη, την αισθητική, την επιστήμη, την ηθική, την πολιτική, την κοινωνία ή τη φιλοσοφία) / Μελέτη (για τη λογοτεχνία ή τις τέχνες) (Βραβείο αποτελούμενο από χρηματικό έπαθλο €3000 με τιμητικό δίπλωμα). (Στην υποκατηγορία Μελέτη είναι υποψήφια και έργα μη Κυπρίων συγγραφέων, νοουμένου ότι η μελέτη αφορά στη λογοτεχνία ή τις τέχνες της Κύπρου). 

5. Λογοτεχνία για μικρά παιδιά (Ποίηση / Πεζογραφία) (Βραβείο αποτελούμενο από χρηματικό έπαθλο €3000 με τιμητικό δίπλωμα)

6. Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους (Ποίηση / Πεζογραφία) (Βραβείο αποτελούμενο από χρηματικό έπαθλο €3000 με τιμητικό δίπλωμα)

7. Εικονογράφηση Παιδικού / Νεανικού Βιβλίου (Βραβείο αποτελούμενο από χρηματικό έπαθλο €3000 με τιμητικό δίπλωμα)

 

 

You May Also Like

Έξι ταινίες και τηλεοπτικές σειρές με την υποστήριξη της ΕΕ στο Φεστιβάλ Βενετίας

Το 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα ανοίξει αύριο τις πύλες του και θα ...

H Susan Kleinberg στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας

Μια βίντεο εγκατάσταση η οποία δημιουργήθηκε με βάση ένα γλυπτό της Ιστάρ, με τη ...

Ο ΘΟΚ με εφήβους στην Επίδαυρο

Την ευκαιρία σε περίπου τριάντα εφήβους και τους καθηγητές τους για μια εξαιρετική θεατρική ...

Συνέδριο με θέμα «Ο χρόνος και η ψυχή: γιουνγκιανές προοπτικές»

Tη σκέψη του Καρλ Γιουνγκ θα συζητήσουν σε ένα διεθνές συνέδριο στη Λευκωσία έξι ...

Tera-Genesis | Εκθεση του Arshak Sarkissian

Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος παρουσιάζει τη νέα εικαστική δουλειά του Arshak Sarkissian, γνωστού εικαστικού, ...

X