Ετοιμάζουν απομνημονεύματα οι Beastie Boys

Αν οι Beastie Boys έγραφαν βιβλίο, μάλλον θα περιμένατε ότι αυτό θα ξεπερνούσε τη συνηθισμένη μορφή απομνημονευμάτων. Παρά μια αυστηρή αφήγηση που να ξεκινάει από τις πρώτες μέρες, ένα τέτοιο βιβλίο θα μπορούσε να είναι μια μίξη φωνών, εικόνων, ασεβούς χιούμορ και σημείων αναφοράς της ποπ κουλτούρας.

Και απ’ ό,τι φαίνεται, έτσι ακριβώς θα είναι το βιβλίο των Beastie Boys.

Ο Michael Diamond (γνωστός ως Mike D) και ο Adam Horovitz (Ad-Rock), τα επιζώντα μέλη του συγκροτήματος, υπέγραψαν συμφωνία με την Spiegel & Grau, για την έκδοση βιβλίου που θα καταγράφει την ιστορία και την αισθητική τους. Τίτλος δεν έχει επιλεγεί ακόμη, ωστόσο η έκδοσή του προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του 2015.

Τα τελευταία χρόνια εκδόθηκαν αρκετά ροκ απομνημονεύματα, όπως οι βιογραφίες του Keith Richards και του Eric Clapton. Σύμφωνα με την Julie Grau, εκπρόσωπο της Spiegel & Grau,  οι αναγνώστες πρέπει να περιμένουν κάτι πολύ διαφορετικό.

Οι Beastie Boys «ενδιαφέρονται να καταστήσουν το βιβλίο μια πολυδιάστατη εμπειρία», ανέφερε σε συνέντευξη η κ. Grau. «Υπάρχει ένα καλειδοσκοπικό πλαίσιο αναφοράς το οποίο ζητά από τον αναγνώστη να ακολουθεί», προσθέτει.

Το βιβλίο, του οποίου την επιμέλεια έκδοσης θα αναλάβει ο εξειδικευμένος στη hip-hop δημοσιογράφος Sacha Jenkins, θα δομηθεί ως μια προφορική ιστορία. Θα συνεισφέρουν και άλλοι συγγραφείς, ενώ θα περιέχει και ισχυρό οπτικό περιεχόμενο. Η κ. Grau και ο Luke Janklow, μάνατζερ της μπάντας, συνέκριναν το επερχόμενο βιβλίο με το Grand Royal, το φημισμένο αλλά βραχύβιο περιοδικό που εξέδιδαν οι Beastie Boys τη δεκαετία του 1990.

«Τα πρώτα λόγια του Mike ήταν: ‘Δεν θέλω να γράψω στεγνά απομνημονεύματα’», διευκρίνισε ο κ. Janklow.

Ο κ. Janklow επεσήμανε πως συζητούσε την πιθανότητα έκδοσης βιβλίου μαζί με το συγκρότημα εδώ και μερικά χρόνια, αλλά το ενδεχόμενο παραμερίστηκε όταν ο τρίτος Beastie Boy, ο Adam Yauch (MCA), διαγνώστηκε με καρκίνο στους σιελογόνους αδένες. Ο Yauch έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο πέρσι, σε ηλικία 47 ετών.

«Μετά τον χαμό του Adam,  δεν τους πίεσα», συνέχισε ο κ. Janklow υποστηρίζοντας ότι «νομίζω πως ο Adam και ο Mike είχαν συνειδητοποιήσει πως είναι ο κατάλληλος χρόνος για αυτό το εγχείρημα».

Τα μέλη του συγκροτήματος δεν σχολίασαν τη συμφωνία.

ΠΗΓΗ: nytimes.com

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Trio Constantinople σε Πλατεία Ηρώων και Γεροσκήπου

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση στην Κύπρο, οι Constantinople επιστρέφουν στη χώρα ...

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Φωτογραφίας FOODVISION

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό φωτογραφίας FOODVISION ως τις 31 Αυγούστου 2015 και μοιραστείτε μαζί ...

Echoes from Berlin / 7ο X-Dream Festival / Ίδρυμα ARTos

Το Ίδρυμα ARTos σε συνεργασία με το Moving Silence και το Ινστιτούτο Γκαίτε, και ...

Ο Sadiq Khan καλεί καλλιτέχνες ανα τον κόσμο να φωτίσουν τις γέφυρες του Λονδίνου

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, καλεί τα λαμπρότερα μυαλά του κόσμου να προτείνουν ...

Ρεσιτάλ με τον Elisha Abas στο The Shoe Factory

O Ισραηλινός πιανίστας Elisha Abas παίρνει τη σκυτάλη του φετινού 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής ...

Λεβέντειος Πινακοθήκη: υποδέχεται το κοινό με ελεύθερη είσοδο στις 25 Μαρτίου

Με ελεύθερη είσοδο υποδέχεται το κοινό στις 25 Μαρτίου η Πινακοθήκη Λεβέντη, στη Λευκωσία, ...

X