Ετοιμάζουν απομνημονεύματα οι Beastie Boys

Αν οι Beastie Boys έγραφαν βιβλίο, μάλλον θα περιμένατε ότι αυτό θα ξεπερνούσε τη συνηθισμένη μορφή απομνημονευμάτων. Παρά μια αυστηρή αφήγηση που να ξεκινάει από τις πρώτες μέρες, ένα τέτοιο βιβλίο θα μπορούσε να είναι μια μίξη φωνών, εικόνων, ασεβούς χιούμορ και σημείων αναφοράς της ποπ κουλτούρας.

Και απ’ ό,τι φαίνεται, έτσι ακριβώς θα είναι το βιβλίο των Beastie Boys.

Ο Michael Diamond (γνωστός ως Mike D) και ο Adam Horovitz (Ad-Rock), τα επιζώντα μέλη του συγκροτήματος, υπέγραψαν συμφωνία με την Spiegel & Grau, για την έκδοση βιβλίου που θα καταγράφει την ιστορία και την αισθητική τους. Τίτλος δεν έχει επιλεγεί ακόμη, ωστόσο η έκδοσή του προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του 2015.

Τα τελευταία χρόνια εκδόθηκαν αρκετά ροκ απομνημονεύματα, όπως οι βιογραφίες του Keith Richards και του Eric Clapton. Σύμφωνα με την Julie Grau, εκπρόσωπο της Spiegel & Grau,  οι αναγνώστες πρέπει να περιμένουν κάτι πολύ διαφορετικό.

Οι Beastie Boys «ενδιαφέρονται να καταστήσουν το βιβλίο μια πολυδιάστατη εμπειρία», ανέφερε σε συνέντευξη η κ. Grau. «Υπάρχει ένα καλειδοσκοπικό πλαίσιο αναφοράς το οποίο ζητά από τον αναγνώστη να ακολουθεί», προσθέτει.

Το βιβλίο, του οποίου την επιμέλεια έκδοσης θα αναλάβει ο εξειδικευμένος στη hip-hop δημοσιογράφος Sacha Jenkins, θα δομηθεί ως μια προφορική ιστορία. Θα συνεισφέρουν και άλλοι συγγραφείς, ενώ θα περιέχει και ισχυρό οπτικό περιεχόμενο. Η κ. Grau και ο Luke Janklow, μάνατζερ της μπάντας, συνέκριναν το επερχόμενο βιβλίο με το Grand Royal, το φημισμένο αλλά βραχύβιο περιοδικό που εξέδιδαν οι Beastie Boys τη δεκαετία του 1990.

«Τα πρώτα λόγια του Mike ήταν: ‘Δεν θέλω να γράψω στεγνά απομνημονεύματα’», διευκρίνισε ο κ. Janklow.

Ο κ. Janklow επεσήμανε πως συζητούσε την πιθανότητα έκδοσης βιβλίου μαζί με το συγκρότημα εδώ και μερικά χρόνια, αλλά το ενδεχόμενο παραμερίστηκε όταν ο τρίτος Beastie Boy, ο Adam Yauch (MCA), διαγνώστηκε με καρκίνο στους σιελογόνους αδένες. Ο Yauch έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο πέρσι, σε ηλικία 47 ετών.

«Μετά τον χαμό του Adam,  δεν τους πίεσα», συνέχισε ο κ. Janklow υποστηρίζοντας ότι «νομίζω πως ο Adam και ο Mike είχαν συνειδητοποιήσει πως είναι ο κατάλληλος χρόνος για αυτό το εγχείρημα».

Τα μέλη του συγκροτήματος δεν σχολίασαν τη συμφωνία.

ΠΗΓΗ: nytimes.com

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe 2019

Το Φεστιβάλ Παραστατικών τεχνών Buffer Fringe ανακοίνωσε ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων συμμετοχής στην ...

Ο ΘΟΚ «ρίχνει αυλαία» στα Βραβεία Θεάτρου

Με μια λιτή ανακοίνωση ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανακοινώνει τη λήξη των Βραβείων Θεάτρου Κύπρου. ...

«Τρεις φρυκτωρίες και μια εικασία» | παρουσίαση στη Λεμεσό

Μετά από μια παρουσίαση στη Λευκωσία, ο Ζήνωνας Σιερεπεκλής παρουσιάζει το βιβλίο του με ...

Ολονύχτιο μίνι φεστιβάλ παραστάσεων και συζητήσεων

Η ομάδα Οσ̌σ̌ιός του Φκιόρου (Ανθή Πάφιου, Πέτρος Κονναρής και φίλοι) σας προσκαλούν στο πρώτο ολονύχτιο μίνι φεστιβάλ ...

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ευρωπαϊκής Ιστορίας στις Βρυξέλλες

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως Περισσότερα από 1.000 εκθέματα, από αφίσες μέχρι έγγραφα, ένα αυτοκίνητο, ...

Open Call: Cheapart Cyprus 2018

H φετινή διοργάνωση CHEAPART Cyprus 2018 απευθύνεται σε εικαστικούς καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό. Από τις ...

X