«Τύποι σαν τον David Guetta είναι τα H&M της μουσικής»

Συνέντευξη στο Rolling Stone παραχώρησαν οι Thom Yorke και Nigel Godrich εν όψει της περιοδείας τους με τους Atoms For Peace.

Αναφερόμενος στο χρόνο κατά τον οποίο οι Radiohead θα αρχίσουν νέες ηχογραφήσεις, ο Yorke ανέφερε ότι θα χρειαστεί περισσότερο από ένα χρόνο, γιατί έχει «ανάγκη για διάλειμμα».

Μιλώντας για τους DJ σημείωσε πως δεν του αρέσει η κουλτούρα τους και ό,τι αυτή συνεπάγεται. «Δε μου αρέσει να πληρώνεσαι πολλά λεφτά και να έρχεσαι να παίζεις απλά το set σου. Το δέχομαι γιατί ο DJ ξέρει ότι αυτό λειτουργεί στον κόσμο και έχει δουλέψει σκληρά γι’ αυτό – αλλά μερικές φορές λέω ‘Αλήθεια τώρα;’

Όταν ήμουν στην Αυστραλία ο Mark Pritchard εξηγούσε ότι για πολλούς DJ αυτό είναι το βασικό εισόδημά τους, οπότε θα κάνουν αυτό που λειτουργεί στον κόσμο γιατί αλλιώς δεν θα κλείνουν εμφανίσεις. Οπότε, δεν παίρνουν ρίσκα. Αλλά έλεγε επίσης για το πώς στο Panorama Bar στο Βερολίνο, για παράδειγμα, και στο Plastic People όταν πρωτοξεκίνησε στο Λονδίνο και στο Low End Theory στο Los Angeles, ο κόσμος ερχόταν και έπαιζε ό,τι μουσική γούσταρε. Άλλαζαν το στυλ κατά τη διάρκεια και εκεί έγκειται όλο το νόημα. Έτσι όπως γίνεται αλλού, όμως, ομολογώ ότι κατά 90% δεν το καταλαβαίνω. Επίσης, με εκνευρίζει όταν ένας promoter με ρωτάει αν θέλω να παίξω στην Ibiza. Του απαντάω σίγουρα πως όχι!», επεσήμανε.

Ο Yorke φύλαξε πάντως ένα καλό λόγο για τους λιγότερο διάσημους καλλιτέχνες που τον έχουν εντυπωσιάσει, όπως τους Gaslamp Killer, Actress, Anstam, αλλά και για την αγάπη του για τους Flying Lotus.

Από την πλευρά του ο Godrich, χαρακτήρισε περίεργη την ηλεκτρονική μουσική, γιατί ματώνει μέσα στο mainstream αλλά την ίδια στιγμή αποτελεί και μόδα. «Έχεις, όμως, και αυτή την avant-garde πλευρά του – κάτι σαν υψηλή κομμωτική σε μικρότερα club και μικρότερες σκηνές, όπως αυτές στο Los Angeles. Αλλά αυτό που καταλήγει στο mainstream είναι άθλιο. Πρόκειται για την απόσταξη όλης αυτής της μουσικής που φτιάχνουν οι DJ. Είτε σου αρέσει είτε όχι, έχεις τους David Guetta με τεράστια χιτάκια, ή τους Calvin Harris – όλοι αυτοί που μοιάζουν σαν το Marks & Spencer της όλης φάσης. Αυτό είναι. Είναι το H&M. Έτσι δουλεύουν τα πράγματα. Έχεις κάποιους ανθρώπους που είναι πολύ πολύ επικίνδυνοι και πειραματικοί και στο τέλος καταλήγει να φτιάχνονται γελοία καπέλα που αντιγράφονται από τα μαγαζιά του εμπορικού δρόμου της πόλης», ανέφερε ο Godrich.

ΠΗΓΕΣ: rollingstone.com, rocking.gr

ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Επαναπατρίζεται το ψηφιδωτό του Αποστόλου Ανδρέα

Πραγματοποιείται τη Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, και ώρα 18.00 στο Μεγάλο Συνοδικό της Ιεράς ...

lipasma. εργαστήρι θεάτρου από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ οργανώνει το εκπαιδευτικό θεατρικό πρόγραμμα του σε ετήσια βάση, ...

 Pyrgatory στις Θκιό Ππαλιές

«ρόουζες αρ ρεντ, βάιολετς αρ μπλού, ΠΥΡΓΑΤΟΡΥ ις όνλυ φορ γιού» Το Pyrgatory είναι ένα στούντιο/χώρος ...

Τα Ελληνικά Ντοκιμαντέρ του 20ού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το ελληνικό ντοκιμαντέρ έχει πρωταγωνιστική θέση στο πρόγραμμα του επετειακού 20ού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Έπειτα ...

Έκθεση του Amikam Toren στην Art Seen

Η γκαλερί Art Seen παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Amikam Toren με τίτλο ‘Τhe ...

Tres Sonadores

Το στούντιο Ma.ti.ta παρουσιάζει : Οι trio soñadores αγαπούν τα ταξίδια, τα όνειρα και ...

X