Πολιτιστική αποκέντρωση στα Πέρα Ορεινής

Για μια σειρά από σύγχρονους καλλιτέχνες της κυπριακής εικαστικής παραγωγής ανοίγει τις πόρτες του το Πολιτιστικό Κέντρο της κοινότητας Πέρα Ορεινής, από το ερχόμενο Σάββατο.

«Καταφύγιο» των καλλιτεχνών Καίτης (1925-2012) και Τάσου Στεφανίδη (1917-1996), τα Πέρα Ορεινής αποδείχθηκαν εξαιρετικά φιλόξενα για τη δημιουργικότητα των δύο εκπροσώπων της σύγχρονης κυπριακής τέχνης και ο γιος τους, Πάνος, τιμά τη μνήμη τους με μια σειρά από παρουσιάσεις καλλιτεχνών στον ίδιο χώρο, με τίτλο «Τέχνης Βήματα».

Πρώτος φιλοξενούμενος, ο Νίκος Κουρούσιης.

Η πρωτοβουλία

«Το χωριό συνδυάζει μια έξοχη φύση και ανθρώπους με δίψα για καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα», αναφέρει ο Πάνος Στεφανίδης, ζωγράφος ο ίδιος, εξηγώντας γιατί επέλεξε να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία πολιτιστικής αποκέντρωσης.

«Ο κύκλος αυτών των εκδηλώσεων σκοπό έχει να φέρει στην κοινότητα σημαντικούς καλλιτέχνες που θα παρουσιάσουν το έργο τους στους δημότες της ευρύτερης περιοχής της αρχαίας Ταμασσού, αλλά και της Λευκωσίας, καθώς επίσης και να αναδείξει την κοινότητα ως πολιτιστικό περιφερειακό κέντρο», σημειώνει ακόμη.

Αρχή με Κουρούσιη

«Είναι χαρά μου να παρουσιάσω το έργο μου και να συζητήσω την εικαστική μου εμπειρία με κοινό άλλο από αυτό της πρωτεύουσας», αναφέρει με τη σειρά του ο Νίκος Κουρούσιης, ο οποίος θα παρουσιάσει το έργο του και θα μιλήσει για την εικαστική του εμπειρία το ερχόμενο Σάββατο.

PAGE40Akouroushis6

«Είναι μια εκδήλωση που δείχνει την ανάγκη της περιφέρειας για πολιτιστική και καλλιτεχνική ανάπτυξη και ελπίζω ότι και το λευκωσιάτικο κοινό θα την τιμήσει».

Στον γνωστό εικαστικό και σκηνογράφο αναφέρεται η πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής της κοινότητας, Σούλλα Μάου Παρτασή, επισημαίνοντας ότι «είναι τιμή μας που ο Νίκος Κουρούσιης θα είναι αυτός που θα εγκαινιάσει τον κύκλο παρουσιάσεων», ο οποίος αποτελεί μια σημαντική «καινοτομία για την κοινότητα».

+ Ο Νίκος Κουρούσιης εγκαινιάζει τον κύκλο παρουσιάσεων «Τέχνης Βήματα» το Σάββατο, 25 Μαΐου, στις 19:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πέρα Ορεινής. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κώστας Μηλιώτης. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

You May Also Like

Λεπτομέρειες μιας περιπέτειας: ΔΕΣΜΟΣ στα χρόνια του ’70 και του ’80

Η Art Seen Projects έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την ομαδική έκθεση «Λεπτομέρειες μιας ...

«Σ’ αγαπάω, αλλά…» στο Θέατρο Λατσιών

Τέσσερις γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί παρουσιάζουν για τρεις παραστάσεις την κωμωδία των Γιώργου Βάλαρη και ...

Χειρών έργο | έκθεση του Ιωσήφ Χατζηκυριάκου

Έμπνευση από τη μακραίωνη τέχνη του λευκαρίτικου κεντήματος παίρνει ο Ιωσήφ Χατζηκυριάκου για την ...

3ο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου

Το διάστημα 10 – 13 Σεπτεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί το 3ο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού ...

«Πολύχρωμη Πόλη» από την κολεκτίβα ZoneBox

H εικαστική παρέμβαση με τίτλο «Πολύχρωμη Πόλη» εγκαινιάζεται την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 19:00, ...

Επιπλέον προβολές για το ντοκιμαντέρ «Λουλούδια και Σφαίρες»

Ακόμη πέντε προβολές της ταινίας «Λουλούδια και Σφαίρες» πραγματοποιεί ο κινηματογράφος Πάνθεον, στη Λευκωσία, ...

X